tenten, tenten en nog eens tenten......


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
B

Bendeman

Guest
Mijn huidige tent, een Cadis van Perry Sport, heeft nu al behoorlijk wat jaren goede diensten bewezen maar is nu aan vervanging toe. Eigenlijk niet eens omdat het nodig is maar meer omdat ie gewoon te zwaar is met alles erbij.

Wat zoek ik in een nieuwe tent?
Ruime luifel om evt te koken met slecht weer
2 a 3 personen
relatief licht van gewicht
Waterdichte tentbodem

Na wat heen en weer te hebben gekeken leek mij de Fjallraven Akka R/S Light 3 wel iets! Zijn er mensen met ervaringen met deze of een soortgelijke tent want... het lijkt allemaal zo mooi maar... is het ook inderdaad zo in de praktijk?

Groeten
Ben
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ben,

't ziet er uit als een goede tent, zo op de site van Fjallraven, duidelijke beschrijving.

Hij is met z'n 3,5 kilo een beetje aan de zware kant als je er mee wil gaan hiken (met 2 personen).

Bovendien lijkt hij me geen luifel hebben, wel een ruime voortent maar daar moet je toch een klein beetje voorzichtig mee zijn als je binnen wil koken.

Voor de rest lijkt'ie me best okay.

Ciao
Frank.
 
Hey,

ik ken die Fjallraven enkel van hem te zien, dus geen ervaring mee. Maar heb ooit een soortgelijke tent van TNF gehad (ben wel vergeten wat de naam was van het type...).

Mijn advies: koop zeker die van TNF niet! Eén winderige nacht, en de stokken waren verbogen x( Achteraf (dus: te laat) gehoord dat dit de "minste" was van alle TNF-tenten. Heb hem wel kunnen wisselen nadien (en de mensen van de Berghut waren zelfs zo vriendelijk mij een totaal andere, niet van The North Face, te laten kiezen :) )

Maar ook: een tunneltent is sowieso vatbaarder voor wind... Hou daar rekening mee als je zinnens bent die tent in de bergen te gebruiken.

T
 
Ik heb zelf een tunneltent gehad, de Vango Equinox (als ik het goed schrijf), en had geen enkele last van wind, tot windkracht 8 zonder scheerlijnen bleef deze prima staan.
Dit was gelegen aan het feit dat er binnenin de tent kruislingse spanbanden zaten die de scheerlijn functie overnamen en voorkwamen dat de stokken verbogen/ dubbel klapten.
Het ontwerp van deze tent was geweldig, helaas was het doek niet echt UV bestendig en naar een jaartje of 3, 4 gebruik scheurde het als papier ;(

Cheers
Frank.
 
Hoi Ben,

Ik ben een tijdje terug met hetzelfde lijstje gaan shoppen voor een 4-seizoenen tent. Na wat onderzoek kwam ik met de volgende kandidaten op de proppen:

'Licht gewicht' (tot 4000 gram)
- Terra Nova Ultra Quasar (evt. met extra luifel op 5de stok)
(3800+700 gram(luifel), standaard luifels kleine kant)
- Hilleberg Nammatj 3GT
(3600 gram, wind en sneeuw-gevoeliger)
- MSR Fury
(3500 gram, aan de smalle kant)

'Zwaarder' (tot 5000 gram)
- TNF Mountain 24 (4300 gram)
- Lowland Mountaintracker (4450 gram)
- Mountain Hardwear Trango2 (4600 gram)

Ik heb ervaring met een Wild Country Sirocco; met ca. 3800gram een betaalbare, redelijk ruime 3-seizoenen tent. Als je wat meer uit wilt geven kan ik je aanraden om eens naar de Terra Nova Explorer te kijken (3300gram, ook met extended porch te krijgen). Uiteraard kun je onder de 3000gram komen door wat luifelruimte in te leveren ....
-
Groeten,
Sven
 
>
>'Zwaarder' (tot 5000 gram)
>- TNF Mountain 24 (4300 gram)

De Mountain 24 is 3600 gram (tenminste, die van ons, op de weegschaal geweest). Er is veel verwarring over deze tent: er is ook de Mountain 25, deze heeft en extra stok waardoor er een grotere luifel ontstaat. Hierdoor weegt deze zwaarder (4100 gram volgens de boekjes geloof ik, maar dat kan ook die 4300 zijn hoor ;) ).

Wij hebben sinds kort de Mountain 24, is net meegeweest naar Alaska. Goede degelijke tent, best veel ruimte in de binnentent, 2 luifels (was voor ons ff wennen, we waren 1 grote luifel gewend), stevig, degelijk. Nadeel is dat als het recht naar beneden regent (windstil is en regent dus) en je wilt je tent in,d an moet je dat heeeeeeeeel voorzichtig doen, anders regent het recht je binnentent in!
Wij zijn er zeer tevreden over.
Wel ff sealen van te voren, da's met alle TNF tenten............

Succes met je keuze!
Petra
 
Ben.

De meeste mensen hier zouden graag meer willen weten over wat je er mee wilt gaan doen?
Dat bepaalt dan eigenlijk al in welke richting je moet kijken.
Ga je wandelen met 2 of 3 personen kun je gemakkelijk onder de 3 kg blijven, of ga je met de fiets waardoor hij iets zwaarder kan zijn, of met de auto?
Onder welke weersomstandigheden is ook belangrijk.
Winter met sneeuw of alleen de andere 3 seizoenen?

We kunnen een hoop tenten aanbevelen maar we moeten eerst een kijken wat je er mee wilt doen.
Anders heb je gauw een tent waarmee je de Mount Everest op kunt, terwijl dat overkill zou kunnen zijn.

Groetjes.

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken).
 
Beste allemaal,

heel hartelijk bedankt voor de reacties en tips! Inderdaad Peter, zoals je zegt is het vaak moeilijk om een richting voor jezelf te bepalen en een keuze te maken voor een bepaalde tent.

Wat ik tot nu toe vooral heb gedaan is met een auto te trekken. Hiervoor telt het gewicht van de tent natuurlijk niet zo heel zwaar.
Je zet je tent neer op een redelijk centrale kampeerplek en gaat vanuit daar de omgeving verkennen en wandeltochten maken.
Dat beperkt je soms wel heb ik bijv. in Australië (vooral Wilson's Promotory) ondervonden. Een meerdaagse wandeltocht geeft je vaak veel meer indrukken van de natuur en je beleeft de omgeving veel intenser.

Ik wil eigenlijk een best of both worlds oplossing... ik ga, vooralsnog, niet naar de top van Mount Everest klimmen ;) Dus echt superlicht hoeft de tent niet te wezen maarja ook niet heel zwaar alsjeblieft. Toch wel ruimte tot 3 mensen en als het snert weer is wil ik toch wel kunnen koken. Stormvast en goed waterdicht mag de tent ook wel wezen ivm met mogelijke tochten naar IJsland en Canada (Vancouver Island). Betrouwbaarheid is voor mij ook heel belangrijk!
Die Fjallraven Akka R/S Light 3 leek me wel redelijk in de buurt komen...

Tja, de reacties hebben me enigzins geïnspireerd om wat meer in dit forum te typen. Er is niets beters dan te kunnen putten uit de verzamelde ervaring!

Groeten,
Ben
 
Kijk dan eens in de catagorie van Hilleberg Nallo 3 GT of de Helsport Rondane.
Zit je onder de 3 kg mat ruime luifel.

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken).
 
Uit "In de kijker", heb dus geen ervaring met deze tent maar klinkt best goed als ik dat zo lees. Om de mogelijkheden nog maar wat uit te breiden. Tenzij deze al bekeken is natuurlijk

http://www.hiking-site.nl/indekijker_expedsiriu####treme.php

Stephan

p.s. Wist niet dat er een "vieze" woorden filter zat op het forum :D

EDIT: Sorry even overheen gelezen dat er toch echt wel 3 personen in moeten kunnen (zie geen verwijder knop)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan