tenten van coleman


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Dag,

Ik het afgelopen zomer rondgetrokken door Nederland met een tent van Coleman de Spirit 2. Op zich een prima tent alleen wat klein voor twee personen.

Aankomende zomer wil ik echter door Noorwegen gaan trekken met de fiets. Die tocht gaat zo'n 5 weken duren en ik wil dus een grotere tent kopen. Nu heeft Coleman de Quartz 3. Deze tent is qua groote wel prima, maar ik vraag me af of iemand ervaring heeft met de kwaliteit van Coleman in wat zwaarder omstandigheden. Harde regen oid.
Hoe is jullie ervaring over het algemeen met tenten van Coleman. De prijzen zijn nl een stuk lager dan andere merken.

Groet
Gert
 
Hallo Gert,

Wij hebben naast ons lichtgewicht Hilleberg Nallo tentje ook een ruime 4 persoons Coleman voor als we een weekje of meer op 1 plek staan. We hebben deze tent inmiddels 5 jaar en we beleven er veel plezier aan. Afgelopen zomer hebben we zelfs nog een flinke storm (windkracht 8 en enorme hoosbuien) in Duitsland mee overleefd, hij kan dus zeker mee in zwaardere omstandigheden. Echte kou hebben we niet gehad, een beetje sneeuw en min 4 is prima te doen maar met meer kou vind je mij normaal gesproken niet in een tent ;-)
Succes met je beslissing.

groetjes Chantal
 
ik heb jarenlang gekampeerd met een simpel coleman-iglootje van destijds 70 euro, niet de lichtste, maar ideaal voor op de camping.
Nu begint na 6 jaar eindelijk de bodem eens wat vocht door te laten als de grond erg nat is. Verder nog geen centje pijn.

Mijn wintertent is ook een coleman, de nashoba expedition. De toptent van het merk wat betreft gebruikte materialen, en hij heeft me nog nooit in de steek gelaten. Qua bouw lijkt ie wel een beetje op de oude Lowland conquest, maar deze heeft 2 ingangen. licht (3,5 kilo is niet zwaar voor een wintertent) en kan redelijk wat sneeuw hebben. En de prijs was 200 euro! Normaal kost de nashoba zo'n 400 euro, wat al goedkoper is dan veel wintertenten van bekende merken, maar ik kocht m bij Obelink, een grote kampeerwinkel in de achterhoek. Ze hadden een restpartijtje op de kop kunnen tikken, en daarom was ie lekker betaalbaar.

Samenvattend: zeker de wat beter uitgeruste trekkerstentjes in het assortiment van Coleman (siliconen gecoat doek, alu stokken) doen in kwaliteit niet onder voor de grote merken. En in prijs gelukkig wel :)

EDIT: een plaatje van mijn tent tijdens de WWH '05
http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showphoto.php?photo=4083&cat=3166

Gr,Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Dag gert

ik heb zelf ook de quartz 3 , en bevalt prima.Heb hem nog niet kunnen testen in echt extreme omstandigheden, maar tot nu toe gaat her prima. Ben er mee geweest in Jotunheimen ( vrij slecht weer), een paar keer in zweden en afgelopen jaar in oostenrijk.Het enigste nadeel vind ik dat het grondzeil van de binnentent nogal dun is, die is al een keer gescheurd bij mij. Heb ook nog een tunnel van terra nova, die is qua gewicht en pakformaat wat comfortabeler, maar het blijft een tunnel en aangezien de quartz een geodeet is, is die wat steviger. Je zou ook kunnen kijken naar bijvoorbeeld de tundra 2 of 3 van Jack wolfskin.Het is een tunnel met erg veel ruimte in de voortent. Dit zijn ook leuke tenten met een goede prijs/kwaliteit verhouding.
succces met je keuze
Toon
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan