tentenshow


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
M

marc_bons

Guest
[laatste wijziging op 17-05-03 om 18:33]ben vadaag op de tentenshow geweest in eindhoven en er waren 2 tenten die mijn interesse trokken. aangezien ik toch een leek ben heb ik een vraag aanjullie wat jullie ervan vinden of misschien wel een ander idee hebben. het zijn beide tenten voor 2 personen waarmen de mogelijk heeft om ook de rugzak binnen te leggen. Ga zelf niet altijd met 2 man en zal dus ook wel eens alleen er gebruik van maken.

de eerste is een tent van wechsel white nites. en deze is te zien op http://www.wechsel-tents.com/index_en.html onder categorie zero-g

hij weegt iets meer als 2 kg
buiten tent: ripstop nylon en dubbele silicone
binnen tent ripstop nylon
je zet bij deze tent eerst de buiten tent op waarnaar je de binnen tent er in hangt


de tweede is een tent van wild country bise en is te zien op http://www.terra-nova.co.uk/wildcountry/pursuit.shtml#bise

hij weegt ongeveer 3,3 kg
en is volgens mij ook gemaakt van nylon ripstop


beide tenten kosten 290 euro. mijn voorkeur gaat uit naar de bise (denk dat hij stabieler en beter is, maar ja ben maar een leek), maar is wel een stuk zwaarder en als ik alleen ga moet ik het zelf dragen

nou ben benieuwd wat jullie mening is of wat jullie er van vinden of wat de ervaring is wat jullie ermee hebben.

alvast bedankt, marc
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Marc,

Ook ik ben geen kenner. Heb zelf maar 1 tent... Maarrr: als ik de beide tenten zie zou mijn voorkeur juist uitgaan naar de White Nits. Ik heb ze alleen via internet bekeken maar er is bij de WN iets meer ruimte en gezien het gewicht en het feit dat je er ook weleens alleen mee loopt is 3,4 kilo redelijk aan het gewicht.

Verder heeft de WN wat extra opties: een tarp en haringen hoewel die overal verkrijgbaar zijn. En dan de kleur: als de Bise alleen in het blauw te verkrijgen is zou ik zeker voor de WN gaan al is het alleen al i.v.m. wildkamperen...

Ik heb je vast niet echt verder geholpen maar heb wel mijn mening gegeven, niet gehinderd door enige kennis over de twee tenten ;-) ,

Succes,
Duncan.
 
Hallo Marc,

....leuk was het in Eindhoven he? Hier een copy van een antwoord op een eerdere vraag in deze rubriek:

Limme
Geregistreerd sinds 16-10-02
6 berichten 22-04-03, 23:28

1. "RE: Trekkerstent Carl Denig Outpost"
Als reactie op bericht #0

"Hallo Sander en Nienke,
Heb deze tent uitgebreid bekeken; prachtige tent met een heel groot nadeel: het grondzeil is van hetzelfde materiaal als de buitentent; dun dus! Ondanks de (standaard) bijgeleverde footprint lijkt het me een riskante aangelegenheid, zeker op ruw terrein.
Ook een tentenreparateur bij ons in de buurt raadde me om deze reden af, deze tent te kopen.
Heel jammer, want verder vond ik het een ideale tent met een hele goeie prijs.

Groet,

Willem Fox"
 
hallo willem,

ja het was leuk in eindhoven.

maar je hebt gelijk volgens mij wat je zei van het grondzeil dat dat hetzelfde was als de buitentent, je kunt het gras erdoorheen zien.
misschien toch dus geen goed idee.

heb eigenlijk nog maar een vraag, wat zou volgens jullie dan het maximale gewicht van een tent moeten zijn als je alleen gaat?

groetjes marc
 
Hallo Marc,

Wel, ikzelf ben op zoek naar een tent van rond de 450 gram maar die kan ik helaas nergens vinden ;-)

Nee hoor. Als ik een tent zou moeten kopen puur om alleen mee te trekken zou ik voor de Hilleberg Akto gaan als ik Royce, mijn hond, er ook nog in kwijt zou kunnen maar gezien de afmetingen lukt dat wel... En de Akto weegt 1,5 kilo. Lekker licht dus.

Maar voor het verkrijgen van iets meer ruimte zou ik onder de drie (3) kilo willen blijven.
Wij gebruiken nu de Jack Wolfskin Tundra III die 3,9 kilo weeg maar wij zijn dan ook met z'n tweeën en drie honden...

Duncan.
 
De tent van Wechsel ken ik niet, net zo min als de Wild Country Bise, maar ik heb wel een Wild Country Monsoon, zijn grotere broer.
Behalve gewicht etc. zou ik ook eens aan de duurzaamheid denken en dat zit bij Wild Country (= Terra Nova met een ander kleurtje, zie ook webadres) wel goed. De tent staat strak in weer en wind en is zeldzaam condensvrij.
hth
Rob

.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
hey marc,

mijn voorkeur zou ook uitgaan naar de wild country bise, ik ken deze tent wel zelf niet maar ik heb een wild country sirocco, ook terug te vinden op de site, en hier ben ik toch heel tevreden over, ze staat zeer stevig als ze hierboven eens beginnen te blazen, en zeer handig op te zetten, hij is wel niet echt licht maar het valt toch mee om ermee te gaan trekken,

veel succes nog met je zoektocht,
groeten, kristof
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan