Tentharingen mee als handbagage


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Afgelopen week had ik geluk, dat op de heenreis de metalen tentharingen die ik als handbagage had meegenomen, niet werden opgemerkt bij de veiligheidscontrole van Airport Eindhoven. Op de terugweg moest ik ze op Airport Venetië/Treviso wel inleveren. Zouden houten dan wel plastic haringen niet door de security controle worden opgemerkt?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Houten of plastic haringen zien ze ook gewoon op de scan....in een ander kleurtje, dat dan wel. Dus áls ze op zitten te letten worden die er ook uitgevist.

Maar dat ze op vliegvelden regelmatig zitten te pitten, dat klopt. Ik heb op Schiphol al eens mijn zwitsers zakmes door de beveiliging gekregen. Dat is me trouwens in Spanje op vliegveld Girona ook al eens gelukt, en op het vliegveld van Santiago de Chile ook.
In Schiphol had ik er weinig lol van, want ik moest overstappen in Parijs en moest daar wéér de beveilinging door (toen nog wel, nu niet meer) en was mijn mes alsnog kwijt. Zoals de dame daar zei: niet te missen, die kurkentrekker die er op zit...

Groetzels,
Dennis
 
Ik heb een keer in Noorwegen meegemaakt dat een vriend van mij z'n sleutelbos met daaraan een zakmes vlak voor de neus van een beveiliger duidelijk zichtbaar in een tray legt. Vervolgens ging die tray door de scanner waar 2 andere mensen de boel controleerden. Blijkbaar lette niemand op want hij mocht het zakmes zonder problemen in het vliegtuig meenemen.
 
Waarom zou je tentharingen als handbagage mee willen nemen?
Of had je alleen maar handbagage en geen ruimbagage bij je? Dan zou je kunnen informeren bij de vliegmaatschappij of er mogelijkheden zijn om ze toch zo mee te krijgen. Je hebt echter kans dat ze zeggen dat het dan toch als ruimbagage vervoerd moet worden.

Saskia
 
Ach, ik heb mijn ruimbagage eens ingechecked in Ecuador zonder een mes erin.
Thuis gekomen wat er opeens een mes in van de douane, die hem er per ongeluk in had gelaten tijdens het controleren.

Tis toen nog een heel drama geworden.

Omdat ik wat frequenter op Ecuador vloog dacht ik zo, ach de volgende keer neem ik hem mee terug.

Gaf hem toen aan mijn vriendin (die nu mijn vrouw is) die daar bij de KLM werkte met het idee hem terug te geven aan de bewuste douane beamte.
Werd ik een paar dagen later bij de baas van mijn vriendin geroepen.
Of de douane echt dat mes had achter gelaten in mijn koffer.

Eeeh ja hoezo......

Bleken er wel klachten te komen van passagiers dat bagage beschadigd was door messen terwijl de douane geen messen mocht gebruiken bij de controles.
Kom ik aan zetten met een mes van een douane medewerker.

De baas van de douane die daar ook zat, keek niet echt vrolijk........
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan