Tentharingen voor schotland


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,
Ik vertrek eind mei naar schotland voor een Hiking vakantie. Ik heb voor deze vakantie een nieuwe tent gekocht, een Helsport Fjellheimen Camp 2. Bij deze tent worden standaard aluminium haringen geleverd van 15 cm lang. Ik heb afgelopen weekend de tent uigeprobeerd en het viel mij op dat de haringen niet echt heel stevig zijn(buigen)en voor de scheerlijnen vind ik ze erg kort.
Volgens mij is de ondergrong in de schotse bergen(cairngorms)best wel hard/rotsachtig. Heeft iemand tips voor een paar goede haringen icm een laag gewicht en zoja waar kun je ze dan kopen/bestellen.

Mvg,
Eric
Nijmegen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Eric,

Toevallig heb ik dezelfde tent, in rotsgrond verbuigen ze inderdaad vrij snel.

Wij hebben bij de Decathlon in Amsterdam een aantal rotsharingen gekocht, deze zijn licht en behoorlijk stevig. De haringen zijn oranje dus moeilijk te missen.
Bij ons lukte het in ieder geval prima met een rotsachtige bodem, ze verbogen niet. Ze kosten 5 euro per pakje (5 stuks)

Hier is de link naar de website: http://www.decathlon.nl/NL/5-ultralight-haringen-harde-gr-11561697/

Succes! Cathelijne
 
Ik ken de haringen van jouw tentje niet, maar kom al jaren in Schotland, en heb nog nooit problemen gehad met lichte aluminium haringen. Wanneer ik tijdens het inprikken een steen tegenkom probeer ik het gewoon een paar cm verderop nogmaals.
 
Hoi,

Ik ben met precies die tent in Schotland geweest en had geen enkel probleem met de haringen. Nieuwe/andere haringen lijkt me niet nodig.

groetjes,
Gregor
 
Tentfabrikanten proberen vaak zo licht mogelijke tenten te leveren en dus met lichte aluminium haringen. Wij hebben een paar extra rotsharingen en brede v-vormige haringen die we na het kopen van een nieuwe tent in het zakje erbij stoppen. Ik vind de standaardharingen bij tenten niet goed genoeg voor alle omstandigheden en gebruik dus een mix van verschillende soorten haringen.

Linda
 
Wat je ook kan doen is 1 rotspen meenemen en die gebruiken om "voor te boren", en dan je normale haringen in hetzelfde gat te stoppen.

Verder gebruik ik mijn mok om de rotspen in de grond te rammen :)

grtz
henk
 
Hoi Eric.

Ik vervang altijd standaard 4 haringen voor rotspennen.
Moet het gewoon mee te doen zijn.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Bedankt voor de reactie. Omdat je de zelfde tent gebruikt heb ik nog een vraag; aan de achterzijde loopt de tent heel laag weg en bij mij raakt de binnentent de buitentent aan de linker en rechterkant net boven de grond.Is dit bij jou ook het geval? Ik zat te denken om op deze plaatsen een grote badspons te plaatsen als een soort afstandhouder.

Mvg,
Eric
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan