Tentipi ervaringen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Zijn er mensen die ervaring hebben met tenten van deze fabrikant?

Ik ben met name geïntereseerd hoe de tenten zich gedragen in regenachtig weer. Uit ervaringen op een engelse site (www.bushcraftuk.com) blijkt dat de tentipi soms regen doorlaat via het afsluitbare ventilatiegat bovenin de tent. Verder ben ik benieuwd of het grondzeil/binnentent water tegenhoudt bij plasvorming onder de tent. De ritsen zullen toch niet compleet waterdicht zijn?

Gepland gebruik: zomer vakanties in de bergen met gezin.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Dirk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Dirk,

Ik heb zeer recente ervaring met de Nibba Tentipi 5 Light (zonder binnen tent met grondzeil) in Sarek, Lapland. Met 5 mensen er 12 dagen mee rondgewandeld.
Helaas voor jou was het al die tijd erg mooi weer.
Eenmaal een goede regenbui gehad, hele nacht door, maar toen stond de tent op een rotspunt in een kloof en stond niet echt mooi strak met stenen ipv haringen. We werden nat (van zeer waarschijnlijk onze eigen condens) doordat het tentdoek klapperde in de wind (flinke wind). Verder hielt ie zich uitstekend.

Later nog veel wind en een beetje regen gehad, toen stond ie perfect. geen druppel water binnen en van de wind merkte je nagenoeg niets, behalve dus als je buiten kwam.
De Nibba heeft gaas in de top en bij de deur, daardoor geen last gehad van muggen (binnen dan, wat buiten werd het soms knap vervelend ;)

Grondzeil heeft idd. ritsen die niet waterdicht zijn (die heeft alleen ortlieb) er zit wel een flap onder de rits. Maar als in een plas staat wordt je nat, met onderdoor stromend water zou je een beetje geluk kunnen hebben. Grondzeil kan wel netjes worden opgespannen en aan de buitentent worden bevestigd.

Mijn mening: een top tent, erg licht voor de binnen ruimte. Ik zou hem zo kopen als ie niet zo duur was. We hadden hem gehuurd in Jokkmokk voor 2 weken voor 310 euro.
Voordeel van huren was dat ik hem net iets strakker durfde te spannen dan met een eigen tent en dat kan die ruim hebben en staat daardoor als een huis. Met 5 mensen, waarvan er 3 hun rugzak!! ook in de tent wilde hebben was het een beetje krap. Ideaal voor een zomervakantie in de bergen.

Gr. Bart
 
Hallo Bart,

Bedankt voor je antwoord. Zo te lezen was het in ieder geval een hele gezellige vakantie. Eigenlijk zat ik aan een maatje groter te denken.

Zelf heb ik met een gewoon tentje 6 weken door lapland getrokken zonder problemen. Probleem van kamperen in de bergen zijn de onweersbuien en de soms niet perfecte plekken. Dan kan echt alles in eeen keer blank staan. Dat heb ik dit jaar gedeeltelijk meegemaakt. Wat ik wil is een tent die ik 100% kan vertrouwen. Dat als het 's nachts regent, ik me omdraai en denk: "ik zie de ellende bij de buren morgen wel". Voor de prijs van een Tentipi zou dit zeker moetenkunnen, maar het grondzeil en de ventilatie bovenin baren mij zorgen.

Groet,

Dirk
 
Hallo Dirk,

Ik (wij) gebruiken de 5 persoons uitvoering al 9 jaar, deze is gebruikt van zweden tot corsica en de meeste landen die daartussen liggen.
Zowel in de zomer als winter, op doortrek gebruiken we hem met 5 personen, de bagage past dan niet meer, als we wat langer op 1 plek blijven zonder de kinderen maar is dan wel gelijk opslag ruimte.
Hij heeft dus in die periode uiteraard ook regen, sneeuw en ijs moeten doorstaan, slechts 1 keer is er door de rits in het grondzeil water binnen gekomen, maar hier moet gezegd worden dat er grond ontzettend droog was en er op korte termijn gigantisch veel regen viel wat niet in de harde grond kon weg zakke,
Verder is hij lekker licht als je hem zonder binnentent meeneemt, het enige nadeel vindt ik dat als het regent je niet een stukje van een luifel o.i.d hebt de opening moet echt dichtgeritst blijven.
Hiervoor hebben we een tarp bij ons, die is altijd handig ook om in de schaduw te zitten, kortom een perfecte tent.

Groeten

Kees

ps regen door het ventilatiegat kan je voorkomen door de flap goed te verdelen.
 
Hallo Kees,

Bedankt voor de informatie. Ik denk dat mijn bedenkingen wat betreft het lekken van het grondzeil terecht zijn. Wij hebben nu natuurlijk een vreselijk nattte maand achter de rug, waardoor ik wat meer op dit soort dingen ga letten.

Ik weet nog niet wat ik zal doen. De Tentipi heeft een grote aantrekkingskracht op mij vanwege de ruimte/gewicht ratio, het opzetgemak, en de combinatie traditioneel in een jasje van moderne techniek. Maar aan dat alles hangt wel een zeer stevig prijskaartje.

Groet,

Dirk
 
Beste Dirk,
Wij kamperen al 3 jaar met een Tentipi en in weer en wind, zelfs bij min 15 graden in de winter. Nog nooit last gehad van lekkage via het grondzeil of de ventilatie-opening bovenin de tent.
Wil je ervaringen delen met andere Tentipi-bezitters, kom dan naar het tipiweekend van 30 sept/1 oktober a.s. op camping de Kluft in de Weerribben. Je vindt meer informatie op www.tipicamp.nl
Groet,
Susan
 
Ik heb zelf sinds vorige winter een cp varrie 9 (katoen polyester). De enige keer dat er een beetje regen doorkwam , was toen ik in mei in Ierland kampeerde. Het was toen windkracht 9 tot 10 en hevige regen gedurende 3 dagen. Aan de windkant kwam er toen een beetje regen door de ventilatie opening boven.De regen werd door de extreme wind eigenlijk naar boven geperst. Het was wel het rotste weer dat ik ooit meegemaakt heb. Desondanks bleef het grootste deel van de tent kurkdroog.Normaal blijft de tent ook in de hevigste regen kurkdroog.
Ik heb de tent in de winter in de Ardennen gebruikt met een houtkachel, en dat is echt geweldig. Die kachel heb ik niet bij Tentipi gekocht. Die vond ik te duur en ook het ontwerp stond me niet echt aan
groeten
Chris
 
>Ik heb zelf sinds vorige winter een cp varrie 9 (katoen
>polyester). De enige keer dat er een beetje regen doorkwam ,
>was toen ik in mei in Ierland kampeerde. Het was toen
>windkracht 9 tot 10 en hevige regen gedurende 3 dagen. Aan de
>windkant kwam er toen een beetje regen door de ventilatie
>opening boven.De regen werd door de extreme wind eigenlijk
>naar boven geperst. Het was wel het rotste weer dat ik ooit
>meegemaakt heb. Desondanks bleef het grootste deel van de tent
>kurkdroog.Normaal blijft de tent ook in de hevigste regen
>kurkdroog.
>Ik heb de tent in de winter in de Ardennen gebruikt met een
>houtkachel, en dat is echt geweldig. Die kachel heb ik niet
>bij Tentipi gekocht. Die vond ik te duur en ook het ontwerp
>stond me niet echt aan
>groeten
>Chris


Hallo Chris,

Wij zijn ook bezig met de aanschaf van een tentipi.
En nu vragen wij ons af welke kachel jij nu hebt aan geschaft?

Groeten Marc
 
Ik heb een kachel gekocht bij www.campfirestove.de en ben daar erg tevreden over. Op hun website kan je goed zien hoe de kachel in mekaar steekt. Wat mij aantrok was het design. Ik dacht dat , door de manier dat de kachelpijp aangebracht is, er minder vonken zouden ontstaan. De kachel is zeer efficient , licht en er komen geen vonken uit de schouw(belangrijk !!). Helaas is de prijs gestegen. Bij www.wildnisabenteuer.de verkopen ze de titanium kachel van four dogs die interessant is (zeer licht en deugdelijkheid bewezen). Moosecamp in Nederland heeft ook heel aantrekkelijke kachels. Ik zou zeker eens kijken op hun website
 
Hoi Bart,
Wij hebben een Nibba 5 te koop. Het is een showmodel. Heeft een paar keer op een tentenshow gestaan en is zo goed als nieuw. Tegen gereduceerde prijs natuurlijk.
Groet,
Susan
 
Vorig weekend in zo'n ding geslapen in de Jura - Frankrijk. Het heeft best veel geregend (understatement). Ik heb geen druppel in de tent gezien. Onze kampgenoten met een Haglofs zaten te klagen dat hun naden niet gesealed waren :)

Vind het een erg relaxte tent!

grtz
Henk
 
Ik zag dat je een andere kachel zoekt als die van Tentipi zelf.
Ik heb hele mooie gezien op de stite van www.moosecamp.nl.
Heb zelf die van Tentipi maar het nadeel daarvan vind ik dat je er niet op kan koken. Dat kan wel op die van Moosecamp!


Succes
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan