tenttrekking in Slowakije: wie heeft ervaring?

  • Onderwerp starter Jasper Etten
  • Startdatum

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Jasper Etten

Guest
Beste Hikers,
ik ben op zoek naar mensen met ervaring in het maken van een tent/huttentocht trekking in Slowakije. Vooral wildkamperen heeft mijn aandacht. Wie kan mij informeren?
Jasper
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Jasper,

Wildkamperen in de natuurparken, zoals Hoge Trata, Lage Tatra, Mala Fatra enz., is ten strengste verboden. Je dient je te houden aan campings. Beter kan je een huttentrektocht houden. De Hoge Tatra, ofwel Vysoke Tatry, is een geweldig gebied voor zoiets. Een overweldigend hooggebergte ten noord-westen van Poprad, die zeer veel wandel- en klim mogelijkheden biedt, met genoeg berghutten.

Probeer via google vysoke Tatry


Groet Peter
 
Beste peter,

Ik overweeg in september naar de Hoge tatra te gaan, maar we zijn een beetje bang voor een te makkelijke wandeling. Ik ben er nog niet in geslaagd om goede beschrijvingen of inschattingen van lange afstandsdsroutes te vinden. Heb jij informatie? Ik check alvast je google-tip.

Groet,

Martijn
 
2 jaar terug door Slovensky Rai (Slowaaks Paradijs) en Nitze Tatry (lage Tatra) getrokken. Tevens wat stukjes van de Hoge tatra gedaan. Wildkamperen kan wel (zelf gedaan) maar kijk uit; slowakije is niet zo'n gemakkelijk land hierin. De hoge tatra kan behoorlijk pittig zijn. Op de wandelkaarten (Bever The Globe in Den Haag of de betere kaartenwinkels) van de Hoge Tatra staan routes ingetekent die je kunt lopen. Reken op flink veel zon en warmte!!!
 
Beste Jasper en Peter,

In de zomer van 2003 heb ik met 4 vrienden een trektocht gemaakt door de Hoge Tatra. Zoals al aangegeven is is wildkamperen inderdaad te strengste verboden (net als bijna overal in europa). Wij hebben echter wel alle nachten in de tent geslapen. Het grote probleem is alleen dat je de halve dag aan het zoeken bent naar een plaats voor de tent, omdat er maar weinig rechte stukken zijn waar je ook nog een haring de grond in kan krijgen(en je twee tenten kwijt kan).

De Tatranska Magistrala (het pad dat langs de Slowaakse kant van het gebergte loopt) is een echt dagjesmensen pad. Twee meter breed en geplaveid met platte rotsen en veel dagjesmensen (in blote bast en zwembroek). Dat wil trouwens niet zeggen dat het geen bijzonder mooi gebergte is, het gebergte is een rotskam die vanuit de graanvelden de lucht in schiet, wat zowel vanaf beneden als boven een bijzonder mooi gezicht is.

Wij hadden warm (beetje klam) weer en elke dag wel een paar regenbuien die bijzonder snel kwamen opzetten. Waarschijnlijk botsen de wolken tegen de bergen aan etc......--> regen

In tegenstelling tot de zuidkant van het gebergte is de noordkant rustig en bijzonder veel groener dan de zuidzijde. Dit groene kwam waarschijnlijk door de regen, we zijn slecht 1 dag aan deze kant van het gebergte geweest en bijna weggespoeld. (Ga ik binnenkort een verhaal over posten)

Ander aandachtspunt is dat de Hoge Tatra niet zo groot is na 7 of 8 dagen heb je het wel gezien denk ik. Wel zijn er ook wat meer alpine tochten in het gebied te maken... is misschien een leuke aanvulling.

Tot zover even.... Mocht je nog meer vragen hebben dan hoor ik het wel. 'k Heb hier nog behoorlijk veel info over de tatra op m'n pc staan.... Maar het is een bijzonder mooi gebergte, wat zeker de moeite van een bezoek waard is.... (alleen de reis erheen al......24 uur in de trein :p)

Groeten
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan