Ter inspiratie: Turkije in de winter

Vorig jaar hadden onze trouwe Land Cruiser gestald in Kyrgyzstan in de strenge centraal Aziatische winter en via een zeer betaalbaar ticket belanden wij in Istanbul.

Zoek je nog een paar leuke wandelingen voor in de koude wintermaanden. Turkije, een goede aanrader.

Karin-Marijke heeft een aantal blogs [Engels] geschreven en geeft jullie een goed beeld van wat je kunt verwachten aan weer, landschap en gastvrijheid:
http://www.notesonslowtravel.com/tag/carian-trail/

Adventurous greetings,
Coen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Turkije is fijn! Ook de Lycische Weg langs de zuidkust is niet te versmaden. Ik was dit najaar in Olimpos en heb van daaruit een paar stukken gelopen. Romeinse ruïnes, goede paden en markering, flink wat hoogtemeters, wildkamperen (oa op strandjes) en B&Bs op de bonnefooi geen probleem, super lekker eten, gastvrije locals en werkelijk schitterende panorama's. In oktober was het nog redelijk warm, maar vooral was het zeewater super lekker. http://www.hikethelycian.com/
 
Inderdaad, de Lycian stond eigenlijk op ons programma, maar die was om twee redenen afgevallen. A—hij was te kort ;-) en B—het weer was nog te onstuimig (lees veel stormen, er zijn zelfs daken op Antalya weggeblazen toen wij daar vanuit Istanbul aankwamen).

Dus wij zijn een paar honderd kilometer naar het westen gestart en dachten als die 850 km niet genoeg is, kunnen we er altijd nog een stuk van de Lycian eraan vast plakken.

Maar wat in het vat zit, verzuurd niet.

Ook de Saint Pauls trail, iets ten noorden van Antalya staat op ons lijstje.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan