Terra nova laser(lite)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,

Heeft iemand ervaring met de tent die nu bij het materiaal nieuws beschreven wordt. Ik vind het gewicht wel erg interesant. Ik ben eigenlijk het meest geintereseerd in de laser, dus de 2p versie. Maar ook andere ervaringen zijn erg welkom omdat de tentjes toch heel erg op elkaar lijken.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb er eens naar staan kijken op een tentenshow in Roosendaal en moet zeggen dat de tentjes erg ruim zijn voor het gewicht, een aardig design hebben en een aantal vernuftige zaken zoals de tirsloze ingang van de buitentent (erg kek) maar dat deze zaken mij niet konden overtuigen dat deze tent de prijs waard is. Ze kosten nl 340 en 380 E en dat vindt ik voor een PU tentje wat veel... Maar daartegenovr staat wel het extreem lage gewicht, mijn refuge weegt nog geen kilo maar das dus weer een enkeldaks tentje...

Vraagje, waarvoor wil je de tent gaan gebruiken, das ook redelijk bepalend voor je keuzes denk ik. Ik gebuik de refuge voor korte hikes met meestal 1 overnachting of voor scouting activiteiten als we met zen tweeen zijn, anders gebruik ik een hennesyhammock (yep, de eerste verkochte vanaf de oppad beurs lang geleden,heb em gelijk gekocht bij binnenkomst maar mocht em pas na afloop van de beurs mee nemen...)
 
Hoi

Ik ga hem zeker wel gebruiken voor langere tochten dus waar een enkeldaks tentje wat minder is. Geld is niet zo'n belangrijk item. Het gaat mij echt om de functionalitreit en kwaliteit van de tent.
 
De nieuwste tentjes van terra nova heb ik natuurlijk nog niet gezien maar een voyager van 1,7kilo's heeft net wat meer dan de laser competition (das dus de 1+ persoons variant). Prima tent met veel ruimte voor dat gewicht. Iets meer binnenruimte en hoogte levert al snel veel comfort meer op. Maar een gewicht van 930 gram voor een echte tent is idd wel super. Geen iedee hoe dit staat tov de slijtvastheid natuurlijk...
 
Sorry Bas,

Er staat toch echt te lezen op hun website dat de buitentent van siliconengecoat nylon is... Het grondzeil is uiteraard wél PU-gecoat (elastischer, en zo dus beter bestand tegen (extreme) belastingen...).
 
Yep, das waar, had de technisch info wat anders uitgelegd, maar op jullie site is ter wat minder over te lezen als waar.

(apropos, wat was er zondag allemaal bij jou thuis te doen?? zag een bedrijfs combo uit breda staan en veel menschen binnen??)


Maar de buitentent (fly) bestaat uit een doek die een PU coating heeft aan de binnenzeide en een siliconenelastomeer aan de buitenzeide, en ik las alleen maar het PU gedeelte. En ja is wel errug light....
 
Marius,

Ik heb de Laser uit 2004 en ben er zeer, zeer tevreden over.

Gebruik hem als 1 persoons tent waarbij alle gear gewoon binnen ligt. Met passen en meten gaat twee personen net lukken, de vestibule is echter te krap voor 1 laat staan 2 rugzakken.

Dussss, voor 1 persoon is hij super riant en voor 2 net te klein...

Als je nog vragen hebt hoor ik het wel, ga nu slaapje doen want Ray's Bushcraft is afgelopen:(

Gr,
Jan Anne
 
Hoi,
zoek over de laser ook eens binnen de discussiegroepen van google.
Er is al het een en ander over geschreven.
Wat iedereen schrijft is dat de haringen niet deugen.
Het materiaal is wel heel erg dun (naar het schijnt)
Als je niet echt gaat wintercamperen is deze tent mi geen slechte keuze
Of binnen engelse forums zoals bv
binnen http://www.ramblers.org.uk/forum/
is er wel iets over geschreven
Zelf heb ik na overweging rond de laser, exped, akto gekozen voor deze laatste.
Wat mij over de streep heeft gehaald is de verlaagde prijs van de akto tentjes in de VS.
Een of twee persoonsversie? Mijn keuze was snel gemaakt. Na jaren met een nallo3 gelopen te hebben wilde ik vooral een tent die overal opgezet kan worden.
In bergachtige gebieden is het zoeken naar een vlak plekje.
Vandaar een één-persoonsversie.

Ivo
 
>Het materiaal is wel heel erg dun (naar het schijnt)

Gelukkig zegt dat niets over de duurzaamheid. M'n Hilleberg heeft ook heel dun doek, maar is wel erg sterk. Bij de catalogus zat een stukje wat ik niet verder gescheurd kreeg dan de eerstvolgende "dikkere" draad in de ribstop. Dun doek wil wel vaak meer klapperen in de wind...

Het lijken mij erg mooie tentjes, met een gewicht minder dan sommige tarps :)

grtz
Henk
 
>>Het materiaal is wel heel erg dun (naar het schijnt)
>
>Gelukkig zegt dat niets over de duurzaamheid.


Klopt wat je zegt dat het niets zegt over de kwaliteit van het doek. Helaas speelt het gevoel dat je krijgt bij het zien en voelen van een tent absoluut mee met de beslissing om tot koop over te gaan of niet. Lowland heeft bijvoorbeeld veel kritiek te verduren gehad over het (buiten)doek van o.a. de Coquest. Er werden vergelijkingen gemaakt met lampionnen- en vlieger papier. Als dat de opinie is, dan verkoop je niet veel. En kan je zwaaien wat je wil, met mooie rapporten vol indrukwekkende cijfers.


groet,
Richard
 
Tja, dus? Nou ja, Lightwave gebruikt ook 3000mm waterkolom doek en 5000mm voor de kuip, is niks nieuws.
Grappig is wel dat de 2e review zegt dat "ondanks dat hij 1.85 meter lang is hij genoeg hoofdruimte heeft". Wat,1.85m? Dan ben je dus een ukkepuk. Ik ben 1.92m, Henk (hyz)is langer, Ivo is ook niet een van de kleinste....
Bij lightwave is wel grappig dat de gewone tenten van dikker materiaal zijn gemaakt dan de ultra tenten (ultra voor ultra light), maar de ultra tenten hebben sterker doek, hetgeen de eerdere uitspraak bevestigt dat dun doek niet altijd slap hoeft te zijn...

Groetz,
Dennis
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan