Tetanus upto date?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Van de week werd op de dierenweide waar ik vrijwilligerswerk doe gevraagd of mijn tetanus prik nog geldig was, omdat iedereen die met grond/aarde/zand werkt een verhoogde kans heeft er op. Nu vroeg ik mij af of jullie daar ook opletten? gezien de kans dat je zand binnen krijg best aanwezig is.

Anand
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hey Anand,

De mijne wel, moet bijna weer voor herhaling. Maar dat komt doordat ik veel met/in zand en klei werk(te). Voordat ik fulltime mama werd was ik archeologe (en dan is ie zelfs verplicht; geen tetanusinjectie, geen veldwerk).:D
Komt inderdaad ook wel van pas als je veel aan buitensport doet. :)

Greetzzz,
Léonie
 
Yups, ik hou het inderdaad bij. Sowieso omdat ik altijd met dieren bezig ben en ook nogal eens een wondje oploop door ze. En ook omdat één herhalings-enting per tien jaar beter is, dan de hele serie gedurende een half jaar.

Maar puur vanwege het hiken? Nee, dan zou ik eerder mezelf tegen Lyme laten vaccineren. En dat doe ik niet, to be honest.
 
>Nee, dan zou ik eerder mezelf
>tegen Lyme laten vaccineren. En dat doe ik niet, to be
>honest.

Dat is niet mogelijk.
dit heb ik even gejat van de www.lcr.nl

Tekenencefalitis (FSME. TBE, RSSE)
Teken-encefalitis is een vorm van hersenontsteking die overgebracht wordt door teken. De ziekte komt voor in sommige delen van West- en Oost Europa, Scandinavië en Siberië . Voor degenen die door de vrije natuur trekken waar de besmette teken voorkomen bestaat er een beperkt risico de ziekte op te lopen. De kans op een tekenbeet wordt verkleind door bedekkende kleding te dragen en een insectenwerend middel op de onbedekte, kwetsbare huid te smeren. In sommige gevallen is een vaccinatie vooraf in Nederland mogelijk. Dit vooral bij reizen naar gebieden in de voormalige Sovjetunie of bij frequente reizen naar Zuid Duitsland, Oostenrijk en dergelijke om daar te wandelen.De ziekte van Lyme
De ziekte van Lyme komt vrijwel overal ter wereld voor en wordt overgedragen door teken. De infectie kan een rode ringvormige huiduitslag en een grieperig gevoel veroorzaken. In een later stadium kunnen aandoeningen aan het zenuwstelsel of de gewrichten ontstaan. De ziekte kan worden behandeld met antibiotica. De kans op een tekenbeet wordt verkleind door bedekkende kleding te dragen en een insectenwerend middel op de onbedekte huid te smeren. Indien u door een teek gebeten wordt, verwijder deze dan zo spoedig mogelijk: gebruik daarbij een speciale tekenpincet. Pak de teek zo dicht mogelijk bij de huid vast en trek deze er met een draaiende beweging uit. Ontsmet de huid daarna met alcohol of jodium. Controleer uzelf dagelijks op teken.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje en een tekentang in de andere hand).
 
Anna: tegen Lyme laten vaccineren.
Vossie: Dat is niet mogelijk.


En toen was Anna van dr apropos, want ze had er toch echt van gelezen. Maar na enig nazoeken blijkt, dat het de USAvariant van Lyme was waartegen te enten was. En dat vaccin is weer van de markt gehaald. Niet verder doorgezocht waaróm.
 
>Anna: tegen Lyme laten vaccineren.
>Vossie: Dat is niet mogelijk.
>Anna:En toen was Anna van dr apropos,


Sorry. :*

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan