The North Face Mountain 25

  • Onderwerp starter Onderwerp starter adesuwa
  • Startdatum Startdatum
Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60

banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

adesuwa

Guest
Hallo allemaal, ik wil graag de North Face Mountain 25 kopen (tent)en heb daarom eerst het prikbord eens doorzocht, nu las ik dat jullie er toch niet zo tevreden over waren wat betreft het matriaal.

Mijn vraag is dan ook is dat nu nog zo! en zo ja wat voor advies kunnen jullie mij geven.

Edward ;-)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

he Edward,

Je kan er rustig van uitgaan dat het materiaal van TNF prima in orde is. Hun Si-El nylon is prima bestand tegen UV en andere ellende. Zie de test ergens in op pad over UV en tentdoek (welke was het ook al weer). De expedition 25 was op pad tent v.h jaar 1996. Die wordt blijkbaar niet meer gemaakt. In op pad nr.1 2002 was de tent der tenten test. Hierbij werden alle tenten van het jaar weer op een rij gezet. Van TNF stond daar de mountain 25 (ipv expedition 25). Als je de tent ziet, snap je ook de conclusie die op pad trekt. Het is een tent die vooral onder extreme condities (storm, sneeuw, kou) goed zal voldoen. Voor het gewicht heb je relatief weinig ruimte. De vraag is dus; wat wil je ermee gaan doen?

Joeri
 
Wat het materiaal betreft, de Mountain 25 komt in twee uitvoeringen waarbij het buitenmateriaal van respectievelijk Si-El nylon en Polyester-PU is. Polyester is op zich meer UV-resistent dan nylon en het heeft niet de neiging om door te hangen wanneer het nat wordt (nylon wel). De siliconen-elastomeer behandeling ondervangt die nadelen van nylon en zorgt voor een betere UV-resistentie en (in theorie) een langere levensduur. TNF klopt voor haar nylon buitzeilen aan bij het Britse bedrijf Carrington, de top op het gebied van zeildoek voor oa. luchtballons. Beter vind je niet (tenzij het door Carrington en Hilleberg ontwikkelde Kerlon, een speciaal si-el nylon). Nadeel van het si-el nylon is wel dat je zelf al de naden moet dichten met siliconen. Let er bij aanschaf van de tent dus op dat je de nylon variant hebt.

En zoals al door Joeri opgemerkt, wat wil je precies met de tent gaan doen ?

A propos, oor wie interesse mocht hebben, de Expedition 25 wordt nog aangeboden door K2 in Antwerpen.De Mountain 24, broertje van de Mountain 25, trouwens ook.
 
[laatste wijziging op 18-01-03 om 13:35]Nou, woubeir en Joeri ik wou eigelijk gewoon een goede degelijke tent voor simpelweg te hicken (en eigelijk wil ik ooit nog eens naar Nepal).
Water en wind dicht vind ik nogal belangrijk en plaats voor je rugzak maar het echte extreme zal ik waarschijnlijk nooit doen.

Dus ik begrijp dat ik me hiermee overdrijf? of niet?
Meschien toch een Hilleberg overwegen.
 
Zelf heb ik de mountain 24, het broertje van de 25. Voor niet extreme condities heb je een relatief zware tent met veel binnenruimte, maar weinig luifelruimte. Verder is de kwaliteit gewoon goed, zowel qua materiaal als afwerking. Het best komt de tent tot zijn recht in storm, en dan echt storm. Ik heb op campings gestaan in Noorwegen, IJsland en de Faroer waar een groot deel van de tenten kapot waaide, terwijl mijn tent nauwelijks bewoog. En dan sta je nog op een camping, maar als dit dus ergens in 'the middle of nowhere' gebeurt ben je toch blij met je 'zware' tent hoor. Ook in de sneeuw voldoet de tent overigens prima.
Maar ga je naar gebieden met minder extreme condities of in meer bewoonde gebieden (zodat je in geval van storm uit kunt wijken naar een jeugdherberg oid) zijn er vast geschiktere tentjes te vinden (lees lichter/meer ruimte). Wat ik zelf bv ook een erg mooie tent vind is de Hilleberg Staika, maar er zijn er meer hoor.
Nog een laatste punt is de kleur, zo'n knalgele tent doet het gewoon erg goed op foto's :-) (al is dat een kwestie van smaak).

Jasper
 
[laatste wijziging op 18-01-03 om 16:33]Edward.

Als je niet zo extreem gaat zou ik toch voor een andere tent kiezen.
De mountain 25 kan een meter sneeuw op zijn dak hebben en dat is zo te horen niet nodig bij jou.
Koepeltentjes zijn relatief zwaar, en ook duurder.

Kijk dan meer naar ook gewicht en ruimte.
Een tunnel tent kan ook goede kwaliteit hebben en stormvast zijn.
Maar zijn lichter en hebben meer ruimte en relatief goedkoper.

Voorbeelden zijn b.v. Hilleberg Nallo serie of de Namats serie.
Helsport heeft de Rondane en zo zijn er nog een heleboel.

C.M.
D'Oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik weet naar welke streek we gaan).
 
Zelf loop ik rond met een TNF Harrier. Hoewel ik er redelijk tevreden van ben, ken het toch een aantal zwakke punten (vooral het makkelijk binnen regenen als je de deurtjes opent). Als dit tentje versleten is (en hoe rapper hoe liever hoewel ik het nog maar twee jaartjes heb), dan ga ik voor een Hilleberg Staika.
Waarom ?
* De gebruikt materialen: si-el nylon voor het buitenzeil, slijtvaster PU nylon voor het grondzeil. Helsport gebruikt eveneens si-el nylon voor het buitenzeil, maar blijkbaar ook voor het grondzeil waardoor dit in theorie minder slijtvast zou zijn dan een PU grondzeil van Hilleberg. Uit ervaring kan ik zeggen dat een lekkend grondzeil het laatste is wat je wil.

* Het gewicht is met 3,6 kg niet echt licht te noemen, maar dat zou dan weer positief moeten zijn met betrekking tot stevigheid en stormvastheid. Er zijn tal van lichtere tentjes op de markt te vinden, maar aangezien je nooit weet in wat voor weer je terecht zal komen, neem ik het extra gewicht (pakweg 500 g per persoon als je met twee bent) en de bijhorende sterkte er graag bij.

* Net als bij de Harrier heeft de tent twee ingangen. Makkelijk omdat je dan bv afhankelijk van de windrichting kan kiezen in welke luifelruimte je je potje kookt. Bovendien wordt door het openzetten van beide deurtjes de luchtdoorstroming verbeterd en condensvorming tegengegaan. De kapjes boven de deuren lijken mij ook groter dan bij de Harrier, zodat je minder problemen zou moeten hebben met regen (hoewel ik dat zelf nog even zou willen uittesten)

* Handig is ook dat het een volledig vrijstaand model is. Je hebt dus eigenlijk geen piketten nodig om de tent op te stellen. Tenzij je natuurlijk ook gebruik maakt van de spanlijnen. Lijkt me een stuk handiger dan in stormweer op een keiharde ondergrond een tunneltent af te spannen.

* Je kan de tent ook op meer dan één manier opzetten. De binnentent kan alleen opgezet worden maar daar heb je wel speciale stokhouders voor nodig. Ik vind het vooral handig dat je de buitentent eerst kan opzetten waarna je de binnentent er in hangt. Het is zelfs mogelijk om binnen- en buitentent tegelijkertijd op te zetten. Vooral handig als je in de striemende regen beslist dan maar een bivak te maken.

* Bovendien is ze ook verkrijgbaar in de kleur groen, wat ik prefereer aangezien het minder opvalt.

De Staila lijkt me bijna de ideale tent, hoewel het natuurlijk altijd wat lichter mag (alhoewel je dus dan verliest aan sterkte). En de prijs is ook niet echt aan de lage kant met ruim 700 Euro.

Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd of iemand nog een idee heeft wat er aan dit model nog zou verbeterd kunnen worden (buiten het gewicht en de mischien niet geheel regenvrije ingangen)

Woubeir
 
Eindelijk een tent gevonden, het is de The North Face VE-25 (in de kleur groen, binnentent geel) geworden.
ja ik weet het hij is zwaar en duur en te exstreem voor mij maar het gewicht word toch verdeeld en nu weet ik zeker dat bij storm de tent blijft staan en water dicht is. (moet de naden nog dicht smeren met silycoonen)
In ieder geval bedankt voor jullie tips.
:D :P
 
Hoewel ik van je keuze werkelijk helemaal niets begrijp ben ik toch wel erg benieuwd waar je 'm gekocht hebt, wat je ervoor betaald hebt en welk buitendoek de tent uiteindelijk heeft.

:7
martin
 
Adesuwa,

ik wil toch effe kwijt dat je in Nepal geen tent nodig hebt tenzij je speciale dingen gaat doen. Ga je 'maar' naar de Annapurna of de Everest regio dan is dat ding meer last dan deugd. Meer dan lodges genoeg en daar is het comfortabeler en warmer dan in een tent (en voor 1.5 eur voor een nacht moet je het niet laten).

groetjes,
Jan

PS net als Martin begrijp ik je keuze ook niet echt, de VE-25 is een expeditie tent...
 
OK mensen dit vraagt om uitleg, waar zal ik beginnen;
Ik ben eigelijk een beginnend hicker twee jaar geleden ben ik met Jack, http://people.zeelandnet.nl/adesuwa/
voor het eerst in luxeburg en vorig jaar in frankrijk gaan lopen (Esche Sure en Grand Causses) en ik was helemaal verkocht. Dit is gekomen omdat ik van werk veranderd was en helemaal gestrest was.(was binnentankvaart schipper) Welnu ik ben dus met niks begonnen en heb eigelijk in twee jaar tijd alles gekocht, met de bedoeling om naar Ierland;Schotland;Zweden;Frankerijk enz. met als wens naar Nepal te gaan.
Dus dacht ik ik moet goede spullen hebben die voorlopig een tijdje meegaan. Voor mij zijn drie dingen belangrijk "tent, rugak en schoenen.
Om nu op jullie vragen terug te komen, wat ik in Nepal ga doen? "ik zou het niet weten. waar ik die tent gekocht heb?
Bij AS Aventura te Schoten (Antwerpen) en hij heeft me € 725 gekost en ik moet zeggen dat het een hele goede winkel met goed personeel heeft, ben daar drie uur binnen geweest en heb toen nog 5% korting op m'n MSR titanium panneset gekregen + exstra tube silyconen en een z'n vuurstaaf en natuurlijk gratis haringen voor in een rotsachtig gebied te prikken.
Wat betreft de tent: VE-25 (hotel) 5,4 kg
binnentent is geel, coated Nylon Taffeta vloer, Nylon ripstop en 100% Polyester (No see-um netting)
2 ingangen

Buiten tent: groen (dit heb ik gekozen voor het wildt kamperen) en deze kleur wordt ook niet meer gemaakt.
Silycoon elastomeer coated ripstop nylon

Stokken: 4 x black anodised 7075-T9 Easton alluminium schok pr. en 1 x geele black anodised 7075-T9 Easton alluminium schok pr.

Het was voor mij afwegen wat betreft het gewicht en ik dacht "een beetje gek, maar wel lekker"

Maar nu heb ik een vraag? Wat is voor jullie exstreem?

nogmaals bedankt voor jullie tips (krijg pijn in m'n vingers)
Edward
 
Sorry, ik ga nu toch even mijn ongezouten mening geven (gelieve er dus een korreltje zout bij te nemen).

AS Adventure is zowat de slechtste buitensportzaak die ik ooit ben binnen gewandeld. Veel te duur, een hoop 'outdoor' merken die niks met buitensport te maken hebben, mensen die er niet veel van kennen, etc...
Tenzij je Avventura bedoelt maar die zitten dus niet in Antwerpen (tenzij heel recent). Beetje verder dan Antwerpen in Hamme zit De Berghut en die mensen zullen zeer waarschijnlijk je afgeraden hebben om die tent te kopen.
Siliconen zullen absoluut niet nodig zijn of er is fundamenteel iets mis met je tent.

Je tent heb je in ieder geval zeker niet te duur gekocht want TNF spul kost overal exact even veel. De VE-25 is een hele goede tent en dat merk je ook aan de prijs. Maar een 5.4kg zware tent met 2 personen meesleuren is echt puur massochisme. Als je van zin bent om dat in Nepal te doen op 3500m a 5000m hoogte dan merk je snel wel wat ik bedoel. 2e nadeel is dat die tent zodanig warm is dat je er zeker niet mee in de zomer in Italie wil zitten. En dan heb ik het nog niet over wat je kan kopen voor die prijs... Het is een expeditie-tent die vooral geschikt is voor expedities, niet voor een weekendje kamperen in de ardennen. Je gaat toch ook niet met een F1-wagen op vakantie?

Voor mij is extreem als je naar gebieden gaat waar:
a) je 100% op je materiaal moet betrouwen of je zit diep in de problemen
b) weersomstandigheden die extreem zijn: (zware) sneeuwval, storm, temp lager dan -15, temp hoger dan 35, extreme droogte, ...c) als je stijgijzers + touwen + alpine ervaring nodig hebt om ergens te geraken

Ter vergelijking: ons tentje van 260euro (3.0 a 3.6kg) zouden we zeer waarschijnlijk tamelijk ver de bergen in kunnen gaan (Nepal zou totaal geen probleem zijn). De reden is eenvoudig: als de weerstomstandigheden slecht zijn gaan we NOOIT ons wagen in de bergen. Als we ergens zitten waar het zou kunnen stormen en waar dat onze tent zou kunnen kapot gaan dan kopen we gewoon een nieuwe tent die zal voldoen aan die specificaties. Dan weten we ook wel perfect wat we nodig zouden hebben, nu niet.

Soit, da's mijn mening he.


Als je naar Nepal gaat zorg dan dat je dat ongeveer een jaar op voorhand beslist. Voor vliegtuigticketten kom je zeer waarschijnlijk op een aantal wachtlijsten te staan.

groetjes,
Jan
 
Edward,
ik vrees dat ik het voor een groot deel eens moet zijn met Jan. 5,4 kg is echt wel bijzonder zwaar voor een tent als je er met twee op uit wil trekken. De VE-25 is dan ook een tent voor drie personen. Over de kwaliteit moet je je geen zorgen maken. Je moet maar eens fotos bekijken van basiskampen voor klimexpedities; die staan vol met VE-25's. Uiteraard kan je de tent gebruiken voor wandelwerk, maar je maakt het jezelf er niet gemakkelijker op. Ik kan alleen maar beamen dat het personeel van AS Adventure je niet beister goed heeft geadviseerd.
Wat die siliconentube betreft, die heb je wel degelijk nodig. En nee, dat heeft niets te maken met een een minderwaardige tent, maar alles met de gebruikte materialen. Elk merk dat siliconen nylon doek gebruikt (denk TBF, maar ook Hilleberg, Hellsport,...) levert een tube siliconen bij elke tent. Eén reden daarvoor: hoewel het siliconendoek kwalitatief het beste is wat er op de tentenmarkt te vinden is, heeft het één nadeel: de naden kunnen niet vooraf worden afgeplakt. Hoewel de naden van je tent zo goed als waterdicht zijn, dienen die extra siliconen voor de zekerheid. Waarom doet de fabrikant het dan zelf niet ? De behandeling zelf kan best om de drie jaar herhaalt worden en ondertussen weet de fabrikant niet hoelang zo'n tent in de winkel blijft liggen. Dus daarom laat men dit pittig klusje over aan de fiere bezitter van de nieuwe tent.Dat zou men al in de winkel moeten hebben verteld.
Wat het gebruik in Nepal betreft, ik ben eigenlijk zelf nog maar net terug van een maand in de Khumbu (Everest gebied). Hoewel we er zelf even hebben over nagedacht om een tent mee te zeulen, hebben we uiteindelijk toch besloten om in lodges te overnachten. Ik heb er geen spijt van: lodges vind je overal, en binnen is het rond de kachel aangenaam warm als het buiten lekker aan het vriezen is. Om dit tweede argument wat kracht bij te zetten, ik heb al tal van trekkers in tentjes gezien (vooral in groep en met de bagage op de rug van een yak) en als het 's avonds echt koud begon te worden, zaten ze allemaal binnen in de lodge omdat de tent toch wat koud was en de ritsen vastgevroren waren. Tenzij je de tent laat dragen door een yak of een drager (ik hoop het niet voor zo'n sukkelaar) wordt zo'n tent (al mocht ze maar drie kilo wegen) een onding. Je kan je echt niet voorstellen hoe het wandelen op hoogte aanvoelt. Ik ben toch wel gewoon om met bijna 20 kg op m'n rug door Pyreneën of Alpen te slenteren, maar ,hoewel ik nu maar 11 à 12 kg meedroeg, heb ik nog bijna nooit zo erg gepuft als nu ( en de paden waren heus niet steiler dan op een ander, misschien integendeel zelf).
Hoewel je je misschien in het zak gezet voelt, moet je je dat niet echt aantrekken. Ik heb ook een tentje en dat blijkt ook toch wat zwakke plekken te hebben. Maar 't is niet omdat ze een paar zwakke kanten heeft dat je ze niet kan gebruiken. Wat het gewicht betreft, kan je misschien een paar ingrepen doen (al of niet permanent). Voor korte tochten van enkele dagen waarvoor men 100 % droog weer gegarandeert, kan je het buitenzeil altijd thuis laten, dat scheelt toch al serieus wat (zo kan je dus wel degelijk naar de Ardennen. Je kan ook overwegen om een paar onderdelen permanent te verwijderen bv de nylon of mesh deurtjes. Kijk ook of je alle piketten nodig hebt om de tent op te zetten.
Wat de warmte betreft, liever te warm dan te koud. Als het te warm wordt, probeer je de boel zo goed mogelijk te verluchten. Als het 's nachts te warm is in m'n tent dan schuif ik gewoon de slaapzak aan de kant.
Dus toch veel plezier ermee

Woubeir
 
[laatste wijziging op 27-01-03 om 22:14]Edward.

Je zult je misschien afvragen waarom deze mensen die kritiek geven.
Het is zeker niet om je af te zeiken maar we proberen gewoon kritisch te blijven bij alles wat we doen en kopen.

Als een verkoper je een te licht product verkoopt, onderkwaliteit, is het niet goed omdat je spullen zo snel slijten dat ze de normale levensduur niet halen.
Een goede verkoper let er echter ook op dat je geen overkwaliteit koopt. Hiermee word een product bedoelt die aan strengere of extremere eisen moet voldoen, die niet passen in het straatje van de klant. Hiermee bespaart jij je geld (en in dit geval een hoop gesleep).

De tent die je hebt gekocht zal nooit de extreme condities ondergaan waarvoor hij is ontworpen.
Tegen de tijd dat je er misschien toe in staat bent, b.v. een beklimming van een 8000ér of winterkamperen in 3 meter sneeuw, is de tent al zo oud en aangetast door de UV straling, dat je toch al een andere nodig hebt, ookal is het de VE 25.

En de verkoper maar lullen: "Ik heb een VE 25 verkocht".
en ze maakten weer een mooie winst (want zo gaat dat dan in zo'n winkel).
Ik kan natuurlijk niet in je beurs kijken maar voor de meeste mensen is dit een hele dure aankoop.

Er zijn genoeg andere tenten die goed stormvast zijn en prima in jouw prognose van 10 jaar wandelen omvatten en je een hoop gewicht en geld zouden hebben bespaart. Je wekt bij mij erg de indruk dat je elk moment van de dag van een berg geblazen zult worden.

Zelfs de klasieke TNF Westwind (2,7 kg.) is wel een tent waarbij je in windkracht 10 prima kunt overleven en toch hoor ik jou er niet over.

Wat ik wel begrijp is dat je als het ware verlieft bent op de VE 25.
Ik heb zo het gevoel dat dat jou ook heeft doen besluiten om die tent te kopen. Dat heeft iedereen wel eens en ook ik heb van die hebbedingetjes. Alleen in jou geval moet je wel 1,5 kg per persoon extra mee zeulen en dat is een hoop.
Een Suunto is toch echt lichter als hebbedingetje ;-)

Ik hoop dat je ons kritiek nu een beetje beter begrijpt.
Verder heel veel plezier met die tent. Mooi en goed is hij zeker.
Alleen is het zonde om met zoiets in zuid Frankrijk op een camping te gaan staan.

C.M.
D'Oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik weet naar welke streek we gaan).
 
[laatste wijziging op 27-01-03 om 22:00]Hoi,

als trotse eigenaar van een Lowland Mountaintracker die in mijn tijd niet meer dan 3 cm sneeuw tegelijk en een temperatuur van -5 graad celsius heeft hoeven doorstaan, kan ik mij de keuze van Edward best voorstellen. Als je geen vergelijkingsmateriaal hebt wat zwaar werken op hoogte is maar wel een uiterst opwindend tentje ziet die door menigeen met bewonderende blikken zal worden bekeken en daarnaast gewoon goed is moet je hem wel kopen. Niet alle beslissingen worden op rationele gronden genomen. Integendeel.

Het is geen lichtgewicht tent en neemt veel plaats in in je rugzak maar wie zegt dat je hem altijd maar met twee personen gaat bewonen en wie zegt dat je nooit eens een sledetocht gaat maken. Met slecht weer heb je ook nog eens extra leefruimte en hij is prima als basiskamp tent te gebruiken (oftwel als je dagtochtjes gaat maken)

Gefeliciteerd kerel met misschien wel geen slimme maar wel een mooie keuze.

groet
Richard

- die net 5 kilo tent heeft uitgehangen en er nog steeds verliefd op is
 
Beste mensen,

het was ook presies de verwachte kritiek die ik zou krijgen, maar een ding wil ik wel kwijt over die verkoper wat jullie nu allemaal vertellen heeft hij mij ook vertelt en hij zegde ook dat ik dat moest afwegen,( hij zelf had het zus-je)ik vindt het niet nodig om die man of winkel af te zijken en eigelijk hebben jullie ook gelijk, wat ik daarvoor ook wel besefte.
En ja Peter ik ben er verliefd op.
Ik heb gekozen voor ruimte, kwalietijd,en hopelijk levensduur en hij staat inderdaad mooi op de foto maar als het echt eens onverwacht stormt op een camping ofzo ben ik toch blij deze keuze gemaakt te hebben. (als ik ergens een hekel aan heb is dat iets belangrijks van je uitrusting kapot gaat) Wat betreft Nepal mooi, maar er zijn nog meer landen meschien waar dit niet zo is, toch!

Maar ik vindt het heel eerlijk van jullie je mening te geven, want daarom is dit prikbord toch voor. Niet dan

Edward :7 :+ :+ (de KG drager)
 
Edward.

Nu voel ik me een beetje in de zeik genomen.
Je vraagt onze mening en advies die wij ruim geven met motivatie.
Dan zeg je dat het precies is wat je verwachte.
Waarom vraag je het dan?
Nu steken een aantal mensen er tijd en energie in, terwijl je het allang had besloten aan te schaffen.
Waarom zeg je dat dan niet gewoon?

Het geheel komt bij mij nu gewoon over dat je even aan iedereen wilt vertellen dat je een Mountain 25 gaat kopen en er nu een trotse bezitter van bent ipv advies te willen hebben van mensen die er geen financieel profijt van hebben.

Ik heb de verkoper in de winkel niet direkt lopen afzeiken maar weet toevallig wel hoe het daar aan toe gaat. Ben zelf ooit een half jaartje verkoper geweest bij een filiaal van Neerlands grootste outdoor winkel.

>En ja Peter ik ben er verliefd op.
>Ik heb gekozen voor ruimte, kwalietijd,en hopelijk
>levensduur en hij staat inderdaad mooi op de foto maar als
>het echt eens onverwacht stormt op een camping ofzo ben ik
>toch blij deze keuze gemaakt te hebben.
Je hebt mijns inziens niet gekozen voor ruimte.
Met minder geld en veel minder gewicht had je een beduidende ruimere tent kunnen kopen.
Tuurlijk is het een kwaliteits tent maar ik zie niet in waarom de kwaliteit van een westwind of een hilleberg minder is.
Ze hebben dezelfde kwaliteit, zijn alleen minder of niet geschikt voor het extreme. Maar de stof en de stokken zijn van dezelfde kwaliteit, dus net zo waterdicht.
Levensduur...........Of je nu in Frankrijk op een camping staat met een andere in kwaliteit gelijkwaardige tent maakt niet uit.
Na 10 jaar zijn van alle tenten het tentdoek beduidend minder geworden dat ze aan vervanging toe zij.

Ja, het staat mooi op een foto, zo op een camping in Frankrijk maar daarvoor koop je geen tent.
Diegene die de kwaliteit van die tent weten te waarderen denken bij zichzelf.....zonde van zo'n mooie tent.
De overige camping gasten hebben er de balle verstand van en vinden het maar een klein k..tentje.
Maar je kunt daar dan wel vertellen dat je er de Everest mee op kunt.

(als ik ergens een
>hekel aan heb is dat iets belangrijks van je uitrusting
>kapot gaat)
Geloof me, alles gaat een keer stuk, ook bij deze tent kan er altijd wel iets stuk gaan. Neem dus altijd een extra lapje mee of dat buisje voor je bogen.

>Maar ik vindt het heel eerlijk van jullie je mening te
>geven, want daarom is dit prikbord toch voor. Niet dan

Dit geldt dus ook voor ons.

C.M.
D'Oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik weet naar welke streek we gaan).
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Interessante discussie.
Een hoop mensen zijn geneigd tot 'overkill'. Zo zie ik vaak mensen met GTX jassen die een parapluutje opsteken....apart.
Vorig jaar kampeerde ik met een tentje van 200 gulden in een pak sneeuw bij -20 Celsius. En dat dik 2 weken lang. Dat tentje was het probleem niet. Nu heb ik overigens een andere.
Wat betreft die silliconen. Bij Lowland wordt aangeraden om het alleen op te smeren als de tent lekt op een naadje. De coating schijnt niet te houden van het smeersel. Misschien door het oplosmiddel, ik weet het niet precies. Ik zou dus eerst je VE-25 even trakteren op een stortbui (en dat moet toch lukken in nederland of belgie). De eerste keer kan het op een naadje zelfs lekken, omdat het zwelgaren nog niet goed het water opzuigt. De 2e keer zou het al beter moeten zijn. Ik weet niet of TNF ook zwelgaren gebruikt.
enne....ga maar eens flink beesten met die tent!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan