The NorthFace slaapzakken

  • Onderwerp starter kelly hanssen
  • Startdatum

Status
Niet open voor verdere reacties.
K

kelly hanssen

Guest
Hoi,

Ik zit er aan te denken een (NorthFace) slaapzak aan te schaffen welke ik in alle seizoenen wil kunnen gebruiken. Met alle seizoenen bedoel ik niet temperaturen lager dan -15 dus het hoeft geen expeditie zak te zijn van + 1000 piek x(
Belangrijk punt is dus dat hij betaalbaar is, denk zelf aan een bedrag tot ongeveer FL400,- en liever geen dons.
Qua model denk ik aan een mummy model.

Enig speurwerk op het web (www.thenorthface.com)leverde mij de volgende modellen op van TheNorthFace:

Thunderhead 3D +- $139,-
Blizzard 3D +- $159,- (voorkeur)

Heeft iemand ervaring met deze slaapzakken en/of weet iemand waar ze te koop zijn?
Eventuele tips voor andere soortgelijke slaapzakken van een ander merk zijn ook welkom.

Afz. Kelly
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ik heb zelf een Blue Kazoo van TNF (-7, Fl 399,- Ganzendons) Hij bevalt prima, een voor mij goede vorm en een extreem groot compressievermogen. Deze slaapzakken zijn vrijwel allemaal te bestellen/op voorraad bij de betere outdoorzaak, ik zelf heb hem bij Demmenie Sport in Maastricht gekocht. En over de kwaliteit van TNF heb ik eigenlijk niets te klagen. Ik heb namelijk een groot deel van mijn uitrusting van dat merk (Tent, slaapzak, Gore-Tex-jas, fleecekleding etc.)
Ik moet je wel zeggen dat $ de prijzen op het net iets lager liggen dan de prijzen in Nederland.

Tips van andere merken kan ik je helaas niet geven, omdat ik daar niet echt ervaring mee heb. Wel kan ik je heel erg aanraden een mummy-model aan te schaffen, omdat dat veel efficienter werkt mbt het warmtebehoud (en natuurlijk lichter en kleiner is dan een dekenmodel). Een andere tip is misschien een lakenzak te kopen. Ik heb tevens bij Demmenie een pertex (soort ripstop-polyester) lakenzak gekocht, in eerste instantie voor het vies worden van de binnentijk, maar ook om wat extra isolatie te hebben tijdens koudere nachten. Hij kostte 70 piek, en is maar zo groot als een vuist als je hem in zijn zakje opbergt.

Nou, dat was het wel

Grtz

Sebastian ;-)
 
Kelly Hanssen? Niet Helly Hanssen???

HUHUH...

Maaaarrrrr om terug te komen op je vraag: Ik heb zelf een Cat's Meow 3D van TNF uit de Alpenglow serie. Haalt -9 volgens het boekje, maar volgens mij haalt ie dat net niet...

Voordeel: bovenkant is waterafstotend
Kicke: De bovenkant is gemaakt van een stof met parelmoer kleur. Als je van een andere kant kijkt is ie anders.

Joris
-Die al een paar rare reacties heeft gehad als mensen langs zijn slaapzak lopen...
 
Nog even 1 vraag over slaapzakken in het algemeen:

Er staan altijd 3 temperaturen vermeld op zo'n zak.
bijv. (mijn huidige zak) 20 4 0
Kan je er dan blindelings vanuit gaan dat hij te gebruiken is bij 0 graden of zijn deze waarden slechts indicaties?

Wie kan mij uitleggen waarom er 3 temperaturen vermeld worden?

Afzender Kelly Hanssen
die geen familie is van Helly Hanssen :)
 
slaapzakken

Volgens mij wordt er in Nederland slechts met 1 of 2 getallen gewerkt om de ‘Comfort-temperatuur’ aan te duiden. Deze geven respectievelijk aan:
-1 getal: de ondergrens waarbij de slaapzak nog voldoende warmte geeft.
-2 getallen: De onder en de bovengrens worden aangegeven. Hiertussen zal het comfort het hoogst zijn. Niet te warm, niet te koud.
-3 getallen. Soms wordt het ‘Extrembereich’ aangegeven.. Dit zou de temperatuur zijn waarbij het lichaam net niet levensgevaarlijk onderkoeld raakt..

Gebruik dit slechts als richtlijn. Fabrikanten kunnen slechts een schatting geven, bovendien verschillen hun richtlijnen zodanig dat er zo maar een graad of 5 verschil in de opgegeven waardes kan ziten.. Je lichamelijke conditie (èn je persoonlijke beleving) speelt uiteindelijk de hoofdrol. Ben je moe, nat en hongerig dan wordt je al snel erg koud. Ga dus bij voorkeur droog, warm en met een volle maag de slaapzak in. Ook luchtvochtigheid en de wind spelen een rol. Slaapkleding als thermisch ondergoed waarderen de comfort-temperatuur fors op. Ook de bivakzak doet er een paar graden bij. Iets om bij aanschaf rekening mee te houden. In het algemeen geldt: 3-seizoenenslaapzak, tussen de 15 / -5 graden. 4-seizoenenslaapzak, tussen de 5 / -15 graden. Extreemslaapzakken gaan tot –45 of verder. Voor zomerslaapzakjes of fleece inlets moet het dik boven nul zijn.

:7
martin
 
Ik heb een ajungilak slaapzak aangeschaft voor mijn stageperiode in Noorwegen. In Noorwegen kwam ik erachter dat ik geen expeditie ging doen. Ik heb dus een splinternieuwe slaapzak gekocht die tegen zeer lage temperaturen kan.
Deze slaapzak is nog nooit gebruikt. de nieuwprijs was Fl: 469,- gulden. Ik kan deze slaapzak voor ongeveer 400,- gulden kwijt. Ik zou deze slaapzak graag verkopen. Dus bij deze.
Als je belangstelling hebt kan je me mailen of bellen.

Bart Schotten
Tel: 072 5814006
bschottennl@hotmail.com

Groeten bart.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan