Therm-a-rest lek


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Er zit ergens een heel klein lekje in mijn matje. Ik heb gelezen dat ik dat kan repareren met een drupje seamgrip, alleen blijken er geen losse tubes voorradig te zijn in Leeuwarden. Heeft iemand nog een alternatieve oplossing voor de zuunige doe-het-zelvert? Secondelijm? Simson?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hebben ze in leeuwarden niet de officiele Therm-a-rest repareerkitjes, daar zit ook een tube lijm in en plakkertjes om de gaatjes af te dichten als die heel groot is.
 
Jawel, maar 10 euro voor een lullig gaatje dat ik zo niet eens kan vinden is me veel te duur.
 
Aha! Van de therm-a-rest website:
"If you have a small leak that does not require a patch, a urethane-based glue should be used. Some popular brands are SeamGrip, SeamSeal, AquaSeal, and the glue that comes with a bicycle repair kit. These all work well. Allow 24 hours for drying."

Nou het lekje nog vinden.
 
>Wel is op een lek matje geslapen? ;-)

Hoe kom je er anders achter dat 'ie lek is? :)
Mijn laatste wandeltochtje was in bosrijk gebied, daar was het hoogstens ietwat irritant om 's morgens op een halfleeg matje wakker te worden.

Ik heb ooit veel te veel geld betaald (15 euro??) voor een reparatiesetje voor mijn brander om een paar O-ringen van een paar eurocent te kunnen vervangen. Ik had zoveel spijt van die investering dat ik mezelf beloofd heb voortaan altijd eerst naar alternatieven te zoeken. Vandaar.

(Net m'n rugzak gerepareerd mbv 3 tie-wraps :) )
 
Hoewel dat zelf Therm-a-rest het schrijft, dat van die fietsbanden'lijm' klopt toch niet helemaal. De 'lijm' waarmee bepaalde fietsplakkertjes worden gekleefd is immers helemaal geen lijm maar een middel dat vulkaniseert. Het lost een deel van de fietsband en een deel van de klever op waardoor deze samensmelten.

Deze 'lijm' (die dus helemaal geen lijm is) kan je dus voor bijna niets anders gebruiken dan voor het kleven van fietsbanden, de 'lijm' heeft immers helemaal geen klevende eigenschappen.

Enkel met fietsbandenlijm die echt lijmt zou je mogelijk een Therm-a-rest matje kunnen repareren.

Renaat
 
>De 'lijm' waarmee
>bepaalde fietsplakkertjes worden gekleefd is immers helemaal
>geen lijm maar een middel dat vulkaniseert. Het lost een deel
>van de fietsband en een deel van de klever op waardoor deze
>samensmelten.
>
>Deze 'lijm' (die dus helemaal geen lijm is) kan je dus voor
>bijna niets anders gebruiken dan voor het kleven van
>fietsbanden, de 'lijm' heeft immers helemaal geen klevende
>eigenschappen.

En als je het gaatje in het therm-a-rest matje nou zou willen vulkaniseren en laten samensmelten?
Of gaat dat niet werken?
 
Mijn nieuwe matje is ook lek maar ik kan het gaatje niet vinden. Heb em hard opgeblazen, dubbel gevouwen onder water in bad. Zeepsop er op gehad maar niks, nada, noppes. Toch lig ik elke ochtend bijna op de grond..........

Iemand een idee hoe ik dat lek kan vinden?
 
>Mijn nieuwe matje is ook lek maar ik kan het gaatje niet
>vinden. Heb em hard opgeblazen, dubbel gevouwen onder water in
>bad. Zeepsop er op gehad maar niks, nada, noppes. Toch lig ik
>elke ochtend bijna op de grond..........
>
>Iemand een idee hoe ik dat lek kan vinden?
>

Misschien het ventiel????

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
>En als je het gaatje in het therm-a-rest matje nou zou willen
>vulkaniseren en laten samensmelten?
>Of gaat dat niet werken?

Dat lijkt me twijfelachtig. Ik ken de exacte samenstelling van Therm-a-rest-matjes niet, maar ik betwijfel dat ze van butyl gemaakt worden, en de buitenkant is sowieso geen butyl. Zelf latex binnenbanden zijn niet te kleven met hetzelfde spul, het werkt enkel en alleen voor butyl. (Misschien zijn klevertjes voor latex-banden dan weer net wel te gebruiken.)
 
>Mijn nieuwe matje is ook lek maar ik kan het gaatje niet
>vinden. Heb em hard opgeblazen, dubbel gevouwen onder water in
>bad. Zeepsop er op gehad maar niks, nada, noppes. Toch lig ik
>elke ochtend bijna op de grond..........
>
>Iemand een idee hoe ik dat lek kan vinden?
>


Ga eens langs bij Bever in Den Haag, daar hebben ze een gratis lek zoek service voor TaR matjes.

Eric
 
Even resumeren: je hebt een thermorestmatje waar je een behoorlijk bedrag voor neergeteld hebt, er van uitgaande dat je een TR hebt aangeschaft via de normale wegen.
Daar zit een klein gaatje in dat alle gemak en plezier van je matje teniet doet?
En dat zou je kunnen oplossen door er even een paar euro in te investeren en dat is je te veel?????

Ik vertel 1 ding, je conclusie moet je zelf maar trekken:
Een van mijn 2 TR matjes is een jaar of 8, 9 terug lekgeraakt omdat mijn kat zijn nagels er op getest had, een piepklein gaatje aan de zijkant was het gevolg.
Toen een tubetje speciale lijm gehaald, dikke druppel op het gaatje laten valen en intussen zijn we jaren en vele nachten gebruik verder en de boel is nog steeds perfect dicht.
Plus dat zo'n tubetje lang goed blijft en ook erg handig is om hele kleine gaatjes in goretex jassen en tentdoek te repareren........

Ik rust mijn krat

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Ben het helemaal met Rob eens, een half jaartje terug ook een piepklein gaatje opgedaan, op advies van bovengetekende toch 10 euri neergelegd voor Seamgrip oid en voila, de THermarest heeft zich prima gehouden tijdens 3 weken continu-kamperen....

Zou lullig zijn om tijdens een 10-daagse tocht na dag 2 een platte mat te hebben....

Tip voor het lek-vinden: douchebak vullen (bij gebrek aan bad), Thermarest strak opblazen en dompelen maar. Niet overbodig lang in het water houden en wel een paar dagen laten drogen voordat je het lek dichtmaakt met Seamgrip...

Harry
 
Ik ben het ook helemaal met Rob eens:+

Zelf heb ik het plaksetje altijd mee als ik ga kamperen, want slapen op een lek matje is niks en vindt maar eens reparatie spullen ergens in bijvoorbeeld de bergen. Enja met zo setje van 10 euro kun je meerdere gaten en gaatjes plakken, dus dik zijn 10 euro waard.

Groeten Laurens

-Die deze zomer nog iemand heeft geholpen in de bergen haar matje te plakken omdat ze zelf geen reparatiesetje had-
 
Mijn matje is ook een keer lek geraakt. Ik heb het lek gezocht en niet kunnen vinden. Toen ik kort daarna bij Bever was, zag ik op de verpakking van Term a Rest, dat dat merk een levenslange garantie gaf/geeft. Ik heb dus mijn matje bij Bever ingeleverd om nog eens naar het lek te laten zoeken. Een paar weken later kreeg ik een bericht, dat ik een nieuw matje kon komen afhalen. Ik had overigens geen aankoopbewijs meer en ik wist ook niet eens, of ik mijn matje wel bij Bever gekocht had. Maar dat moet natuurlijk niet uitmaken, als een merk een levenslange garantie geeft.
Henk
 
Dat zou fijn zijn.
Vele merken geven levenslange garantie op hun materiaal dus als mijn tent of regenjas lek raken, valt dat onder de garantie.

NOT dus.

Je hebt levenslange garantie op materiaal en fabrikage fouten. Lek raken valt daar echt niet onder. Bij TaR heb je o.a. garantie op delamineren. Dan raakt de buitenlaag los van het schuim, binnenin.

Ik denk zelf dat je hier erg veel mazzel hebt gehad. Er is namelijk geen garantie op ondeugelijk gebruik.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik kan het lek ook niet vinden. x(
Op het werk maar eens in de grote waterbak dompelen.

Bandenplaksel gaat inderdaad waarschijnlijk niet werken; volgens thermarest.com heb ik een "urethane-based glue" nodig.

(Uiteraard is het zoeken van een alternatief gewoon dwarse koppigheid van mijzelf, als ik mezelf uurloon zou rekenen had een tubetje lijm van 10 Euro al lang uitgekund. :))
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan