Thermosflessen getest in Op Pad...


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hi,

In de Op Pad van deze maand worden 10 thermosflessen grondig getest. Wat mij verbaasde was dat die dingen dus echt goed werken, zelfs na 8 uur in de vriezer bij -20C is de temperatuur nog steeds boven de 80 graden:eek:

Zoals verwacht is het verschil in kwaliteit groot, een blokker 0,5L fles komt bij de bovenstaande test niet verder dan 49C waar een Shira fles met dezelfde inhoud 77C laat zien en de 0,7L zelfs 82 graden...

Hoewel zij de Coleman 1L (664g) als winnaar uitroepen zijn voor mij de Shira's de duidelijke winnaars van de test. De kleinere 0,7L (440g) versie is bij de eerder genoemde test warmer -82 om 80- dan de Coleman, bij een 1L versie zal dat verschil alleen maar groter worden en dat bij veel minder gewicht. Je betaalt dan wel iets meer maar dat is meestal het geval bij kwaliteitsspullen...

Er staat tevens een test van sneeuwschoenen in, omdat de verschillen groot zijn wat betreft de gebruiksmogelijkheden is er dus geen testwinnaar te benoemen, je zult zelf moet lezen welke het beste bij je wensen past.

Gr,
Jan Anne
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Wat een promopraatje! Heb je tegenwoordig aandelen op pad, ouwe snoeperd? ;)

Testje is wel leuk en nuttig. Ik heb dus al tijden die goedkopie (0,7 l) van de blokker. Een nachtje warmhouden kan net, dan heb ik volgende ochtend water wat nog net warm genoeg is voor koffie zonder dat het echt vies is. (45 graden ofzo)
Een shira-fles is dus toch wel eens een goede investering zo te zien!

De andere test is ook nuttig. Ben al een tijdje op zoek naar m'n eigen sneeuwschoenen, stuk economischer dan altijd maar huren... Heb al gelopen met de Tubbs uit de test en de MSR's, maar een kleinere schoen voor alpine gebruik, zoals de TSL spreekt me ook wel aan. Als dat tenminste lukt met het drijfvermogen wat ik graag wil: 100 kilo (rugzak en ik samen)

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Was het maar zo...

Dit soort vergelijkingstesten zijn schaars maar erg leerzaam, ben dan altijd ook erg blij als ik er weer eentje tegenkom.

Met de WWH op komst is dit soort info altijd welkom natuurlijk...

JA
 
Wat je ook eens kan doen JA(n),

Es bij die Oude Vos informeren wat hij voor een kannetje hij heeft.

Ik heb meerdere malen koffie van 'm gehad uit zijn thermosfles.
Bloedheet na een "koude" nacht (in NL wel te verstaan).

Santé,
Roedi
 
>Dit soort vergelijkingstesten zijn schaars maar erg leerzaam,
>ben dan altijd ook erg blij als ik er weer eentje tegenkom.

Dat klopt wel, maar ik ben al een paar keer teleurgesteld door de tests. Dan staat er met voor bombarie een test aangekondigd en dan worden de producten tijdens de test maar op een paar punten getest. Daar heb je dus niks aan.

Dus kritisch blijven!
 
>Dan staat er met voor bombarie een test aangekondigd
>en dan worden de producten tijdens de test maar op een paar
>punten getest. Daar heb je dus niks aan.

Dat ben ik met je eens, maar dit is nu eens een keer wél een goede test. Een thermoskan kan je dan ook niet op zo heel veel punten testen (Ik kan wel punten bedenken, maar de deukvastheid als je ermee gaat cricketen is niet relevant :) )

Pieter
-Nog altijd ervan overtuigd dat je de beste testresultaten krijgt door zelf te proberen-

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Het probleem bij deze test vindt ik persoonlijk dat ze voornamelijk verschillende inhoudsmaten hebben vergeleken, wat eigelijk volgens hun eigen ondershrift een niet geheel waarheidsgetrouw beeld opleverd. Ze moeten dus alleen 0,7 met 0,7 vergelijken en geen 0,5 , 0,7 en 1,0 vergelijken.... dit geeft veel verloop in temperatuur.

Maar zelf heb ik jaren (7,5 om precies te zijn) een 0,7l flesje van shira en moet eerlijk bekennen dat dat echt super is. Drink de ganse dag warme koffie (der gaan een bak of vijf uit) en is zeker veel beter dan de koffie in de cantine (en goedkoper...).

Laatst zelf een tesje gedaan met een 0,5 van coleman (ook van mij) een 0,5 van de hema en nog een 0,5 (weet niet meer welk merk) en deze gave na 5 uur een verschil in temperatuur van +/- 1 garden C. Dus tussen deze flessen niet heel erg veel verschil. ../

Helaas heb ik gezien dat de meeste flessen tegenwoordig van die druk doppen hebben inplaats van de standaard schroef doppen, deze lekken naar mijn ervaring in 99 van 100 keer en leveren ook meer warmte lekkage op.

Bas
 
>Helaas heb ik gezien dat de meeste flessen tegenwoordig van
>die druk doppen hebben inplaats van de standaard schroef
>doppen, deze lekken naar mijn ervaring in 99 van 100 keer en
>leveren ook meer warmte lekkage op.
>

Bas, sorry hoor, maar volgens mij sla je hier de plank volledig mis. Als ik namelijk mijn thermosfles niet open hoef te draaien om het hete water er uit te laten lopen, dan verlies ik vele malen minder warmte dan wanneer ik wel de volledige dop eraf moet draaien.

En als je last hebt van lekken, dan heb je toch echt 99 keer de verkeerde fles gekocht. Ik heb namelijk nog nooit last gehad met lekkende drukdoppen, terwijl ik daar bij de gewone dop wél altijd last van had (alsof de dop er een tikje scheef op gedraaid werd).

Overigens: ik neem aan dat je dan wel 99 keer terug bent gegaan naar de winkel? Op lekken zit namelijk absoluut garantie, behalve als je 'm voor het cricketen hebt gebruikt en er deuken inzitten :)

Raymond
 
HaRaymond, zal eens zien of dat ik de infrarood fototjes nog ergens kan vinden maar wat ik bedoel met lekken van warmte bij een druk dop, de eigelijke afsluiting bij de drukdop is de plastic binnenring tegen de rubber ring, de rest van de dop is gewoon een "open" ring waardoor lucht circuleerd, bij een dichte dop als op mijn shira is dit een geheel dichte dop waardoor de lucht niet kan circuleren. Hierdoor loopet er dus meer warmte weg bij een drukdop dan bij een gesloten (en bij mijn dop hoeft ie der niet geheel af voor het uitschenken van vloeistof, zitten twee sleuven voor in).

Maar die 99 keer van de 100, ik gebruik mijn fles dagelijks (ongeveer 6,5 keer per 7 dagen) en dan kan ik zeggen dat de coleman fles na een week of vier vijf gewoon echt lekt, heeft te maken met de constructie van de sluitplaat. En ja ik heb van coleman meerdere malen een nieuwe fles gekregen en bij de laatste fles krreg ik twee doppen, een schroef- en een drukdop met de mededeling dat ik de schroefdop beter kon gebruiken dus vandaar.

Bas.

-- met veel deuken in zijn shira, dat geeft em caracter... ;-) --
 
Eeh Raymond.

Bij de meeste draaidopthermosflessen (wat een woord) hoef je de dop maar een klein stukkie open te draaien en kun je gewoon schenken, zonder veel warmte verlies.
Op de draaidop staat, bij mij althans, een klein pijltje, die aangeeft waar de schenk uitgang zit.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje uit een echt flesje en geen vacuum fles, waar we het eigenlijk over hebben).
 
Ik kan niet goed beoordelen of een drukdopje meer warmte lekt dan een draaidop. De warmte die ineens ontsnapt als je een draaidop opent compenseert misschien wel weer het kleine beetje warmte dat continue ontsnapt uit de kieren in een drukdop. Maar da's gissen :)

Wat ik wel durf te stellen is dat de drukdop in ieder geval kwetsbaarder is. Hoevaak het rubbertje onderin de klikringdinges (de gebruiksaanwijzingenschrijver aan het woord...) bij mij wel niet van z'n plaats is geschoven waardoor de fles leegliep... x(
Een schroefdop is dan robuuster, simpeler, en zal dan ook vast langer overleven.


quote:
>Bas.
>
>-- met veel deuken in zijn shira, dat geeft em caracter... ;-)
>--

Vooral ook zo'n lekker wark karakter als de binnen en buitenwand elkaar gaan raken! :D

Groetzie,
Piet

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Yep, 10 graden verschil na 8 uur kamertemperatuur in het geval van de Blokkerfles met een fixxe deuk....

JA
 
>>quote:
>>Bas.
>>
>>-- met veel deuken in zijn shira, dat geeft em caracter...
>;-)
>>--
>
>Vooral ook zo'n lekker wark karakter als de binnen en
>buitenwand elkaar gaan raken! :D


Nou zoveel deuken heeft ie ook niet hoor, alleen dat ie erg veel gebruikt wordt kun je wel zien.

Je onderschrijft weldegelijk mijn ervaringen...

:)

Bas.
 
Klopt helemaal Peter! In ieder geval op mijn Shira 0,7L wel. Zelf vind ik de draaidop gewoon veel degelijker ogen. Helaas hoorden we vorig jaar tijdens het jubileum-event bij Robijns dat Shira ook op drukdoppen overgaat omdat zij nog de enige waren zonder ... mijns inziens met goede reden, maar goed het zij zo. Ik weet niet of dit inmiddels zo is, maar in dat geval ben ik nog blij met mijn draaidop.

Groets, Rutger
 
shira heeft inmiddels een drukdop ja. Wel eentje waarvan je alle onderdelen kunt vervangen als je dat wil. Je kunt de dop uit elkaar schroeven en overal zitten rubberen ringetjes tussen. Hier is dus wel goed over nagedacht lijkt me.
 
Ik was ooit de gelukkige winnaar van de eerste goodie op deze site. Een shira fles van 0.7 liter. En inderdaad, een perfect ding. Gebruik hem nog geregeld voor een lekker bakkie hete thee.
Noel
 
Ach, ach, allemaal kapitalisten met een shira fles:7 Deze arme sloeber heeft een 0.5 liter Hema fles, en dat bevalt me prima. Of aan het eind van de dag m'n koffie nou nog 85 graden of 65 graden is, aan beide brand ik m'n bek :7 But seriously, zijn die shira flessen ook nog lichter dan de hema's? Dan wordt het interessant, want zo'n thermosfles is best een aanslag op je totale gewicht (en dan hebben we het nog niet over de inhoud - maar een tip: alcohol is lichter dan water).

Groetz,
Dennis

- Wou dattie z'n thermos bij zich had, zit al voor de 4e dag op rij tegen regen aan te kijken bij 15-16 graden -
 
Kapitalisten??? scheelt behoorlijk over de jaren dacht ik zo. Had eerst een flesje van een minder bekent merk, die ging een half jaartje mee, toen een coleman van 0,5 (verjaardag) en daarna geinvesteerd in een "goeie" die het na 7+ jaren nog dagelijks prima doet.... ook in de regen.

Maar das wel jammer van het mindere weer daar down under, kun je dan uberhaupt nogwel een beetje fietsen? (voor vakantie gevoel ed dan?)

Maar idd een thermosje is wel een beetje gewicht, das iets van een kilo (0,7) voor een volle fles. Maar dat draag ik graag bij me, is wel fijn een warme bak koffie zo nu en dan. Heb ook al eens op een twee daagse trekking zo een mooie percolator (je kent ze wel, van die 8 hoekige pruttelpotjes) mee gesleept, weegt wat maar dan heb je ook wel super koffie!!

Maar ik zal vant weekeind eens de weegschaal tevoorschijntoveren om te zien wat de globale verschillen zijn in gewicht tussen een paar flesjes.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ook heb ik eens een vacuumfles bij AH gehaald met bonuskorting en deze had een drukknop.
Deze knop was na 2 x gebruiken dus al kapot.
Vandaag dat ik terughoudend ben, betreft een druk knop.
Aan een gewone draaiknop, kan dus weinig stuk gaan.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje met een kroondopje).
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan