Tijdschriften over mens en natuur in de bergen.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,

Als fanatiek bergrecreant loop ik tegen het probleem aan dat ik voor degelijke informatie over bergstreken en bergrecreatie naar Engelse, Franse of Duitstalige tijdschriften moet uitwijken. Een bergfanaat komt in de Nederlandstalige tijdschriftenmarkt niet aan zijn/haar trekken.

Daarom ben ik een idee aan het uitwerken voor een tijdschrift over mens en natuur in de bergen. Ik heb besloten mijn ideeën daarrond publiek te maken op www.bergenmagazine.nl, in de hoop reakties terug te krijgen en ook goede input te ontvangen van mensen met dezelfde passie als ikzelf. Een aantal mensen hebben zelfs al hun medewerking toegezegd! Het gaat dus niet (alleen) om bergsport en recreatie, maar ook om cultuur, geschiedenis, achtergrond. De 'context' van de bergbeleving waar in de huidige bladen totaal geen aandacht aan wordt geschonken. Zie mijn site voor de verdere uitwerking.

Het concept zit nu in de rijpingsfase. Graag wil ik jullie mening hierover. De vraag die me bezighoudt is 2-erlei: is er een publiek voor mijn breed redactioneel concept? Welke informatie mist de bergfanaat nu in de huidige nederlandstalige tijdschriftenmarkt?

Omdat bij het uitgeven van een blad de kosten zo hoog zijn zal dit noodgedwongen een commercieel initiatief worden. Het is het echter nu nog niet, en rijk wordt ik er ook niet van, ik ga dit misschien doen maar dan uit puur idealisme (Daarom hoop ik dat de webmaster dit bericht niet snel verwijderd).

Daarom graag, als het kan, jullie reakties op mijn ideeën, het liefst via e-mail (zie link op de site) of via dit prikbord. Alle ideeën zijn welkom, ook als je denkt dat mijn vlieger niet op kan gaan.

Alvast Bedankt.
Jonathan Vandevoorde
www.bergenmagazine.nl
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan