Tip Batterij vervangen Avocet Vertech


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik lees bij de reacties op de materialen dat er slechte ervaringen zijn met batterijen laten vervangen voor de Avocet Vertech hoogtemeter. Bij deze een tip.
Ik heb zelf een Avocet Vertech II Alpin, een prima dingetje voor relatief weinig. Makkelijke bediening en robuust.

Ook ik kreeg de schrik van mijn leven toen ik hoorde dat het 3 wkn duurde om een batterij te vervangen. Jawel, het moest opgestuurd worden naar een hoofdkantoor ergens in weetikveelwaar. x(
Nu ga ik binnen 3 wkn op vakantie en wil het apparaat meenemen richting de bergen want daar heb je ‘m tenslotte voor.
Twee keer goed nagedacht over alternatieven met als uitkomst dat ik zelf maar de micro schroevendraaierset ter hand heb genomen.

Het is simpel, schroefjes los halen en de achterplaat verwijderen. Met het loshalen van de achterplaat gaarne even voorzichtig zijn om de dunne pakking heel te houden. De batterij zit onder een dun blikken stripje dat voorzichtig losgemaakt moet worden. Indien het apparaat voor je ligt met het batterij gedeelte aan de bovenkant moet je het stripje vanaf de rechtse kant loshalen. Het uiteinde van het stripje is in een V gevouwen waardoor het enigzins klemt.

De batterij is een 3 volts knoopcel bekent is als een CR2032 die te krijgen is bij de meeste PC of electronica zaken. Het is nl het batterij type dat standaard op een moederboard zit.

Bij het plaatsen van de nieuwe batterij deze niet met je vingers aanraken, de strip terug plaatsen, de pakking weer op het lijntje terug leggen (binnen de schroefgaten), plaatje er op, dicht schroeven en klaar is <naam naar keuze>. :)

Uiteraard weer even alles terugzetten naar metric en alles is ok, klaar voor de volgende ferrata.


Cheers, Bart.
 
Let bij dit ook op het veertje wat voor het doorgeven van het acoustische signaal zorgt.
 
Oeps,

Goeie tip, maar nu is het veertje er even vantussen gegaan geweest. Kunnen jullie me helpen met waar het zat?

Frank
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan