Tip voor een kampeer trektocht dicht bij huis?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb pasgeleden een nieuw tentje gekocht (exped vega) maar nog niet de gelegenheid gehad hem echt tijdens een trekking uit te testen.

Helaas heb ik niet veel vrije dagen meer dit jaar (al een maand Nepal erop zitten). Ik zoek daarom eeen tochtje relatief dicht bij huis voor een lang weekend.

Criteria:
-ca 4 dagen (1 dagje meer of minder mag)
-Binnen een 5-6 uur reistijd van mijn woonplaats (vlakbij Gouda)
-uiteraard kamperen (eenvoudige campings of wildkamperen)
-het overgrote deel van de route over onverharde paden. Over asfalt lopen heb ik een hekel.

heeft iemand een goede tip?

Joost
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Die laatste eis is een beetje lastig in NL vooral als je dat 4 dagen lang wil volhouden.

Je kan eventueel eiland hoppen op de waddeneilanden, daar is veel onverhard en ook buiten het pad zolang het buiten het broedseizoen is (helaas is dat het nu wel)

Een ander optie is gewoon een LAW uit te kiezen en daar even overheen stampen. Meestal doen die wl hun best om verhard te mijden.

Volgens mij is er wel een leuk nieuw streekpaadje de Maas en Nette route o.i.d.

Langs sommige LAW zijn ook regelmatig stukken met paalkampeerplekken te vinden.

Wat ook aardig is, is een rondje te lopen langs drie paalkampeerplekken, namelijk die bij Gorinchem, bij de donk en bij Papendrecht. Is wel wat meer verhard daar. Maar je kan af en toe door wat weilanden heen steken.
 
Hoi,

Ik zit me even af te vragen voor welk vervoermiddel die reistijd geldt...
Met de auto zit je in 5-6 uur probleemloos in de Ardennen, en daar kan je ook probleemloos 4 dagen rondhobbelen. Bijvoorbeeld beginnen in Stavelot en een rondje lopen Stavelot - Stoumont - Spa - Robertville - Stavelot, da's ongeveer 80 km...

Groetz,
Dennis
 
Hoi,

snelste en toch erg vet is vliegen naar Pau vanaf Amsterdam met Transavia, daarna met de trein naar Lourdes en vanaf daar met de bus via St.Luz naar Gavarnie. Reis deur tot deur 5-6 uur.

Veel plezier!


Q.
 
Best wel veel milieuvervuiling voor 4 dagen vakantie.... imho. Kijk als je daar toch moet zijn voor je werk dan kan je daar best wel wat daagjes aan plakken om te wandelen (zei de gek die heerlijk van Montserrat naar Barcelona was gewandeld in 1,5 dag zo'n 55 km). Maar om even voor een kleine wandeling eve zomaar het vliegtuig in te stappen vind ik toch wat gortig. Maar dat is maar mijn mening.
 
Als je milieuvriendelijk wilt kun je altijd nog de nachtrein apkken richting Zuid Duitsland of Zwitserland. Misschien tegenwoordig ook wel goedkoper dan vliegen en je verlies geen tijd omdat je 's nacht reist. Maar ik gok dat Joost wat dichter bij huis wil enja zoals gezegd kom je dan gauw bij de Ardennen uit.

Groeten Laurens

-Die nooit voor weekendjes even heen en weer vliegt:+ -
 
Ik bedoelde inderdaad de auto. Ik dacht aan een gebied noord duitsland/belgie/luxemburg.

Op zich is de nachtttrein nemen ook een goed idee, maar in dit geval niet praktisch; de hond gaat ook mee. Naast het uittesten van het tentje willen we voor het eerst eens proberen de hond mee te nemen (die zijn eigen eten zal dragen).

Gr,
Joost
 
GR57

Stuk boven en onder laroch, startend in hotton geloof ik en dan door tot aan de luxemburgse grens. Mooie wildkampeerplekjes enz.

Absolute aanrader.
 
Of de GR 563, Rondweg "Land van Herve".
Loop je het gnoordelijke gedeelte van Vise naar Eupen.
Dan met de trein terug naar Vise.

Mooie tocht.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Dat lijkt mij inderdaad een erg leuk rondje om met de honden te gaan lopen. Is er ergens meer info over deze route te krijgen in de vorm van een routebeschrijving o.i.d? Of heeft iemand hier op de hiking-site dat al eens gelopen en kan me van info voorzien?

Bij voorbaat mijn dank.

Gerard
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan