Tips gevraagd: aanschaf nieuwe jas!


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste allemaal,

Fijne Sinterklaas gevierd gisteravond? Ik wel... weer 6x de J gekregen...

Anyway, ik wil een nieuwe jas kopen. Mijn oude (Tenson MPC ski jack) is namelijk zo lek als een vergiet. En ik vind hem veel te zwaar.

Ik ben op zoek naar een jas die de volgende kenmerken vertoont:
- Goed waterdicht (dus echt goed!)
- Winddicht
- Ademend
- Relatief licht van gewicht
- Geen parka model

Het gaan alleen om een buitenlaag, dus geen fleece o.i.d. erin want dat heb ik al.

Nu heb ik natuurlijk het WWW helemaal platgesurft en ik heb gezien dat de prijs van zo'n jas bij merken als TNF, Mammut en Sprayway rond de NLG 900,- ligt.

Nu is mijn vraag: KAN DAT OOK GOEDKOPER?
Ik ben tenslotte maar student...

Alvast bedankt voor de (ongetwijfeld) vele tips.

Groeten, Joris van der Bol
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: Tips gevraagd: aanschaf jas!

Da's zo'n lange jas met een touwtje om je middel...

Dat limiteert je bewegingsvrijheid bij alles... klimmen, tentjebouwen, etc.

By the way: Pivo? Als in Stamlid? welke stam? Ik ben zelf voorzitter van de Cobrastam van de Fergusongroep in Den Haag...
 
RE: aanschaf nieuwe jas!

Ja een jas kopen.. het heeft mij twee maanden gekost om 'de' jas te vinden. Uiteindelijk heb ik een Spayway -3 laags goretex- in de uitverkoop gekocht (van fl. 850 voor fl.630). Ik ben namelijk ook een student.

Dat is ook de eerste tip die ik voor je heb: koop in de uitverkoop!! Het scheelt je vaak 200 gulden!

Gezien jouw wensen zou ik voor een goretex gaan. Deze zijn inderdaad wat duurder maar dan weet je zeker dat je voor de komende jaren een jas hebt die aan jouw eisen voldoet. Als je zo'n jas gaat kopen moet je nog aan een aantal zaken denken (wensen):

- wat voor soort capuchon; verwijderbaar, oprolbaar (dit bepaald een heel groot deel van het draagcomfort gezien het altijd in je nek zit)
- wel of geen ritsen onder de arm
- lang of kort model
- kleur
- 2 of 3 laags goretex (3 laags is vooral nodig wanneer je rugzakken draagt maar is wel duurder en stugger dan 2 laags)

Vooral het laatste punt (2 of 2 l.)is het eerste wat je moet beslissen. 2-laags is soepeler, goedkoper maar minder duurzaam dan 3 laags goretex. 2-laags goretex ademt ook beter. Tegenwoordig heb je je Goretex CXR (?)3-laags en ademt 25% beter als de normale goretex.

Wil je nog meer weten, laat het me weten. succes ;)
 
RE: Tips gevraagd: aanschaf jas!

Inderdaad als zijnde stamlid, niet persé vanwege het bier :)

Ik heb een aantal jaar bij MIDS'94 gezeten, de stam van Scouting Steenbergen, ben mede-oprichter en voorzitter geweest. Nu zit ik bij de studentenstam De Delftsche Zwervers (http://www.oli.tudelft.nl/zwervers/), waar ik vorig jaar voorzitter ben geweest (als we dan toch aan het stoeven zijn :))

grtz
henk

-sorry voor het afdwalen van de topic
 
RE: aanschaf nieuwe jas!

Let op het volgende (http://ascent.student.utwente.nl/homepage/goretex.htm)

Grote zakken.
Sommige jassen hebben speciale zakken op de borst met schuine, afgedichte ritsen. Dat is een voordeel omdat je daar als je met een rugzak loopt veel makkelijker in kunt dat in gewone steekzakken. Een binnenzak is ook altijd handig, vooral als het een Napoleon-binnenzak betreft. Dit is een binnenzak maar ook weer niet want de rits zit onder de flap op borsthoogte. Dit heeft als voordeel dat de zak waterdicht is en toch bereikbaar zonder meteen je jas open te hoeven ritsen wat onhandig en koud is. Het is overigens wel raadzaam om erop te letten dat alle zakken goed zijn afgeschermd met een extra flap.

Lange mouwen.
Het is beter om de mouwen iets te lang te hebben zodat de armen lekker warm blijven. Ze moeten uiteraard met klittenband verstelbaar zijn en wel op die manier dat er bijna geen lucht meer doorheen of langsheen kan. Ook is het handig als ze verstelbaar zijn en verstevigde stukken erop zijn gezet.
Capuchon. Al dan niet weggewerkt in de kraag op afritsbaar. Het is makkelijker als je capuchon goed verstelbaar is aan de achterkant van de capuchon met een koordje en elastiek in de randen is ook erg makkelijk. Verder moet je er voor zorgen dat je de touwtjes vast kunt zetten want met handschoenen aan is het erg lastig een knoopje in de beide koordjes te leggen.

Taille-koordje.
Op die manier zit de stof tegen je lichaam aan en kan de lucht die je net hebt verwarmt er niet makkelijk aan de onderkant uit. Het is het makkelijkst om het koordje van elastiek te hebben.
Inritsbare fleece-jas. Op die manier kun je heel makkelijk van je gewone jas een winterjas maken door simpelweg de fleece-jas erin te ritsen. Ook is het een lekkere jas om aan te hebben als trui of als jas in de herfst. De mogelijkheid hiervoor wordt door de meeste fabrikanten in het merk van de jassen aangeduid door de term: Inter Active of kortweg IA.

RECCO plaatje.
Als je vaak gaat skiën kun je overwegen om een jas met zo'n plaatje aan te schaffen. Het is een kunststof plaatje dat ergens op je jas (vaak op de bovenarm) wordt bevestigd voor het geval je onder een lawine terechtkomt. Reddingstroepen kunnen dan met een RECCO Detector jou weer vinden. Verdere uitleg verderop.
Verstevigde schouderstukken. Als je veel met rugzak loopt is dit een must ter bescherming van je jas. Het zorgt ervoor dat de buitenstof net iets beter beschermd wordt tegen de zware last die op de schouders komt te rusten door je rugzak. Het kan namelijk gebeuren dat , als je er te lang te veel last op draagt, het gaat lekken.

Pitzips (ritsen onder de oksels).
Dit is vooral handig als je de jas ook in de iets warmere omstandigheden wilt gaan gebruiken: je kunt dan namelijk een rits onder de oksel openritsen voor extra ventilatie. Ook is dit makkelijk als je in een stortbui zonder ventilatie zit terwijl je toch wel iets ventilatie wilt zonder dat je helemaal nat van binnen wordt.

De kleur.
Het is zeker handig om even bij de kleur van de jas stil te staan. Als je bijvoorbeeld in een noodsituatie zit is het een stuk makkelijker als je een fel gekleurde jas hebt; de reddingswerkers zullen je dan eerder vinden. Als je juist niet wilt opvallen kun je beter een donkere jas kopen. Voor de diefstal gevoeligheid hoeft de donkere kleur niet altijd een voordeel op te leveren. Vaak weten die personen toch maar al te goed hoe zo'n jas eruit ziet dus herkennen ze een donker model ook wel.
 
KORTING ! !

Buenos noches!

Kom kijken bij BeverSport in Amersfoort, daar hebben ze achterin de (goede) winkel een hoek waar jassen met 20%-30% korting hangen. Heel misschien vind je daar wat tussen. O.a een TNF-anorak Kitchatna (!) (dus wel Parka) met 25% korting, en verder Sprayway e.d.
Kom komende zaterdag anders langs, dan help ik je wel verder.

groeten ruben.:
 
Einde! Jas gekocht!

Bedankt voor alle tips...

Ik heb via www.globetrotter.de een jas gekocht.

Mammut X-light Jacket

Normaal DEM 649,-
Nu DEM 399,-

Die korting kon ik natuurlijk niet laten lopen...

Groeten, Joris
 
Hoi Joris,
Misschien heb je belangstelling voor mijn jas.
Arc'teryx, dames large, donkergrijs, 1 jaar oud, niet veel gebruikt, nog helemaal goed en licht, nieuwprijs (jaar gelden) €550 voor €350 bied ik hem aan. Interesse?
Pico
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan