tips haren wassen buiten?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
L

lennie

Guest
Hallo allemaal,

Deze zomer ga ik voor het eerst ruim een week met een tent wandelen in Lapland. Dat betekent een week zo goed en zo kwaad als het gaat bij (koude) riviertjes wassen.
Babydoekjes voor het lichaam leken me een goede tip op deze site. Maar hebben jullie ook nog ideeen voor het wassen van de (lange) haren? Ik heb wel eens gehoord van flesjes met een soort van shampoo die je droog kan gebruiken. Klinkt ideaal (haar zal moeilijk drogen als het koud is), maar een dergelijke product in spuitbus heb ik een keer uitgeprobeerd en dat liet een witte aanslag in het haar achter.
Heeft er iemand ervaring met dit soort producten? Welke precies en waar zijn ze te koop?
Ik ben heel benieuwd hoe anderen dit aanpakken. Alvast bedankt!

Lennie
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik was mijn haar gewoon niet, of ik maak mijn haar nat in een riviertje, daarna ff bij het riviertje weglopen en met biozeep wassen en daarna met flessen water uitspoelen! Niet in de rivier uitspoelen!

Grt, M.
 
Inderdaad gewoon niet wassen x( .

Zelf probeer ik thuis al een maandje van tevoren mn haar net een dagje later te wassen dan normaal, dan maak je wat minder talg aan volgens mij.

Op de bestemming zelf doe ik het in een staartje en haal het daar niet meer uit. Zo min mogelijk met je handen aan je haar zitten scheelt namelijk echt heel veel!

Als het er echt niet meer uitziet kun je er ook altijd nog een buff overheen doen ;) .

Succes!
Petra
-gaat strakjes es proberen hoe het 3 weken zonder haren wassen gaat, 2 weken was het record so far......
 
Ja het zal er wel op neerkomen dat het een kleffe boel wordt:) Maar staartje en minder haren wassen zal alweer schelen. Bedankt voor de tips!

Lennie
 
hoi Lennie,

In Nepal werd er voor ons water warm gemaakt (ja, ik weet het...vakantie werd erg luxe gemaakt door de dragers). Hiermee konden we makkelijk ons haren wassen. Dus misschien een idee om dit zelf te doen. Kost natuurlijk wel veel brandstof, of meteen iets meer water opzetten wanneer je aan het koken bent.

Wanneer je haren toch vettig zijn en je hebt geen warm water binnen hand bereik, heb je er best veel voor over om toch je haren met koud water te wassen (kan ik je uit ervaring vertellen).


Irna..
 
Ik doe mijn haren in een vlecht met twee elastieken (begin en eind van de vlecht) en borstel het 's morgens dan wel even goed door anders is het net touw aan het eind van de week.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan