Tips voor een herfst wandelbroek

Boterbartje: dat is waar. Soms worden op mijn werk mijn benen nat tijdens een ronde, maar van boven ben ik dan meestal wel droog. Binnen in de loge de natte zooi uittrekken en als een speer naar de koffieautomaat...
Fjallraven broeken vind ik ook geweldig, maar die ik heb is aboluut niet casual... Maar die G1000 stof is lekker winddicht.

MIrjam
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Dank allemaal voor de tips en adviezen.

Inderdaad zijn er meer manieren om de warmte te regelen. Ik heb de regenbroek route getest en dat werkt zeker voor langer stilstaan meer dan prima. Wel is de zomerlange broek voor koudere dagen wel nog steeds te koud.

Decathlon broeken ben ik gaan bekijken maar kon daar niet direct iets geschikts tussen vinden. De Jacht collectie had ik niet aan gedacht maar ga ook die nog even onder de loep nemen. Dat geld ook voor de Revolution Race Adrenaline broek.

Verder ga ik ook de G-1000 broeken passen. De High Coast Fall is nog steeds een kanshebber (eenvoudig model maar geen ventilatie). Daarnaast ga ik ook de Vidda Pro/Keb eens bekijken, ventilatie ritsen zijn op zich wel prettig.

De zoektocht duurt voort, gelukkig is het qua temperatuur nu nog heel erg goed te doen in een dunne zomerbroek.
 
Laatst bewerkt:
Als Haglofs je goed past zou je ook eens naar de Mid Fjord of Mid Fjell kunnen kijken. Ik heb een Mid Fjord pant die ik nu redelijk ideaal vind. Fijne soepele stretch stof, licht maar voelt substantieel, redelijk windwerend, dwr en hij schreeuwt niet heel hard "ik ben een buitensportbroek".
 
Dank voor de tip! Ik ga morgen even bij een bekende buitensport zaak een paar broeken passen en zal de Haglofs ook meenemen. Laat wel even weten wat uiteindelijk de keuze is geworden.
 
Ik heb de (afrits)broeken van Revolution Race. Die zitten fijn. En zijn afritsbaar. Als je de gewone broek hebt zitten er ventilatierooster aan de zijkant
 
Dank voor de tip! Ik ga morgen even bij een bekende buitensport zaak een paar broeken passen en zal de Haglofs ook meenemen. Laat wel even weten wat uiteindelijk de keuze is geworden.
Had je de Alpkit Jeanius
en de Alpkit Sequence
al een blik gegund?
 
Hallo allemaal,

In het verleden was ik vaak een mooi weer wandelaar en trek ik er het liefste tijdens de warmere maanden op uit. De afgelopen jaren is dat veranderd ook omdat ik vaker vanwege mijn landschapsfotografie hobby ook in minder gunstige weersomstandigheden toch naar buiten wil/ga.

Nu heb ik alleen een uitdaging qua juiste wandelbroek voor in de herfst waarbij er vaak veel wind is, wisselende temperaturen en wat nattigheid. Omdat ik het nogal snel warm heb loop ik in de lente/zomer met dunne wandelbroeken (TNF Exploration broek of korte broek) en heb ik een broek voor erg koude momenten (Haglöfs rugged mountain pant). Probleem is alleen dat de dunne broek soms te koud is, zeker als je even stil gaat staan om een foto te nemen. De Haglöfs broek is daar in tegen soms in de herfst weer aan de warme kant. En ik wil hem ook dragen als ik in de ochtend even een rondje in de buurt maak, qua model is de Haglöfs iets minder geschikt voor.
Een thermobroek onder de dunne wandelbroek zou natuurlijk kunnen, maar dat wordt snel warm in mijn ervaring. Daarbij is het uit doen van een laag iets minder handig ;-)

Kortom ben ik op zoek naar een broek voor dit tussen seizoen waarbij deze enige warmte biedt (niet te, want ik heb het snel warm als ik loop) redelijk weersbestendig is (heb een regenbroek in de rugzak, maar bestand tegen een lichte regen zou fijn zijn) en idealiter enigzins lijkt op een normale broek (voor rondje in het dorp of even uitwaaien op het strand).

Zelf denk ik aan bijvoorbeeld: Fjallraven High coast Fall of de Nils broeken, maar ik ben heel benieuwd naar tips/ervaringen.
Ik draag meestal een dunne broek onder een regenbroek met ritsen over de hele lengte. Als het te warm wordt, kun je de rozen open zetten. Ik heb er een gekozen die er goed uit ziet en comfortabel is, zodat ik hem een hele week achter elkaar kan dragen.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan