Tips voor een weekendwandeling in Nederland?

Hoi hikers,

Ik heb nog niet eerder een bericht geplaatst op deze website, maar wel al veel inspiratie opgedaan, dankjulliewel daarvoor. Ik zal mezelf eerst even voorstellen: Ik ben Maxime, 27 jaar, woon in Den Haag. Hou erg van hiken en heb verschillende wandeltochten gedaan (in Schotland, Frankrijk, Oostenrijk en Nieuw-Zeeland) van elk maximaal een week. Zou graag wat langere tochten willen doen in de toekomst.

Dan nu mijn vraag: Ik wil met een groepje vrienden het laatste weekend van oktober twee dagen gaan wandelen, elk ongeveer 20 km met een overnachting "onderweg". Omdat ik ook een aantal vrienden heb gerekruteerd die normaal gesproken geen kampeerders zijn en het best fris kan zijn eind oktober, denk ik dat we uitwijken naar trekkershutten of andere simpele accommodatie. Hebben jullie leuke ideeën voor een weekendhike in Nederland of niet te ver over de grens?

Alvast bedankt!

Groet,
Max
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Kijk naar de Lentehike van 2019:

Beek en Hei in Otterlo heeft trekkershutten.
Alleen zit in de gpx-en op de tweede dag aan het eind een klein routefoutje. Dus als je die wilt volgen moet je me waarschuwen, dan geef ik aan waar.

Marla
 
Kijk naar de Lentehike van 2019:

Beek en Hei in Otterlo heeft trekkershutten.
Alleen zit in de gpx-en op de tweede dag aan het eind een klein routefoutje. Dus als je die wilt volgen moet je me waarschuwen, dan geef ik aan waar.

Marla
Ziet er goed uit Marla, bedankt voor de tip! Waar kan ik de GPX-file vinden?

Wat leuk dat jullie zulke weekenden doen!
 
Gevonden, sorry ik zal voortaan iets verder kijken dan mijn neus lang is. Net even het fotoalbum van het weekend "doorgebladerd", ziet er erg mooi en gezellig uit!
 
Het waren inderdaad mooie kampeerplekken op Beek en Hei. Je kunt daar ook naast de trekkershutten kamperen, voor degenen die wel in een tent willen. Maar dat is op het grote veld, waar het er iets anders uit ziet.

De correctie staat schetsmatig op bijgevoegde printscreen. Als je wilt kan ik ook de gpx in Wikiloc aanpassen.

Marla
 

Bijlagen

  • Screenshot_20200924-145126~2.png
    Screenshot_20200924-145126~2.png
    2,8 MB · Weergaven: 43
Ik zou adviseren om de Ardennen in te gaan. Voor dat soort weekenden sta ik vroeg op op Zaterdag en twee-en-een-half tot drie uur later sta je vanuit onze mooie stad achter de duinen in de Ardennen in een mooi heuvelachtig landschap zoals wij die in Nederland niet hebben. Dat maakt zo'n weekend een mooiere natuurbeleving en inspireerd mogelijk juist daardoor je vrienden meer dan een Nederlands landschap.
Als je om 7 uur gaat rijden, ben je al voor 11 uur daar en heb je de rest van de Zaterdag voldoende tijd om 20 km te wandelen. Op zondag ook vroeg op en dan ben je in het midden van de middag klaar, drink je een goed Belgisch biertje en een cola voor de Bob op een lokaal terras en ben je rond 19 uur weer terug in het Haagse.

Een specifieke route met een hut heb ik niet voor je.

Eins
 
Op heel veel campings zijn caravans te huur. Soms moet je het even specifiek vragen, omdat ze het niet altijd op de website zetten.
 
Bedankt voor de tips Eins en Hyz! Voor een volgend weekend ga ik zeker proberen ze wat verder van huis te lokken (Duitsland, Luxemburg of Belgische Ardennen), maar nu kan een deel van de groep slechts een dag aanhaken dus is een weekendje in Nederland waarschijnlijk gemakkelijker.
 
Ik bedenk nu dat bij de NS-wandelingen ook een paar tweedaagsen zitten. Meestal iets minder dan 20 km per dag, maar wel voor je uitgestippeld, gemarkeerd en met downloadbare routebeschrijving.

Marla
 
Dag Maxime ,
Nu geloof ik dat je eerst in Nederland wil gaan wandelen 2 dagen, daarna in de Ardennen, West-Duitsland of het Mullerthal in Luxemburg ,(mooiste route!) . Voor Nederlandse bijzondere landschappen zou ik de routes op de Noord/midden-Veluwe adviseren,erg ruig,ontzagwekkend door de ruime uitgestrekte schraallanden,vennen en stuwwallen zoals de Dellen/Tongerense/Gortelse heide (Vierhouten) of een mega-wild experience voor de gevorderden neem je de grote ronden van de Kroondomeinen,onvervalst ruig en pure wildernis in eigen land! De Zuidelijk gelegen Posbank/Rozendaalse veld is bijzonder fraai en dan nog de Oostelijke route Loenermark/Terlet .ook mooi. ,kortom als je in Nederland nog spectaculaire zaken landschappelijk wilt zien en nu nog de reptielen,amfibieen,diverse dagvlinders/sprinkhanen en libelen actief zijn is de Veluwe echt een hotspot op biodivers gebied .
Mocht de Veluwe niet uitkomen kun je uitwijken naar de Utrechtse heuvelrug of het bijzondere fraaie Oisterwijkse Kampina en Molenschotse heide bij Tilburg . Net op de grens bij Putte,ten zuiden van Roosendaal ligt de Kalmthoutse heide daar zijn we ook regelmatig geweest en hebben er kamp op gezet,dit is een zeer fraai nat heidevennen-landschap met een bijzondere natuurwaarde .De zeldzame kempense heidelibel komt er voor en rugstreeppadden klinken daar nog volop in koren . Voor meer informatie ,vraag maar raak ...

https://www.kroondomeinhetloo.nl/kroondomein-het-loo/


gr Marc
 
Ik had even de laatste opmerkingen gemist! Wat een fantastische tips, bedankt allen. @Mirjam, Een stuk van het Krijtlandpad heb ik toevallig al een paar jaar geleden gelopen met een deel van deze groep, inderdaad een heel mooi pad! Zou hem graag nog eens helemaal lopen. @sandero, De NS-wandeling van Cuijk naar Nijmegen had ik ook al op de lijst met opties gezet, goed om te horen dat die inderdaad heel mooi is. Tatzelworm, bedankt voor de vele tips. Wat hebben we toch geluk met de Veluwe zo midden in ons land! Ga er niet vaak genoeg heen, ondanks dat het maar iets meer dan een uurtje rijden is vanuit Den Haag.

Deze tips blijven voorlopig even op de plank liggen, want het wandelweekend is verplaatst naar het voorjaar vanwege de nieuwe corona-maatregelen.

Ik ga gelukkig zelf wel deze maand de twee dagen op Texel lopen die door Piet Smulders worden aangeraden op: http://pietsmulders.nl/nederland_texel.html. Heeft een van jullie deze twee etappes toevallig al gelopen? Lijkt me lekker om even uit te waaien in de duinen en op het strand, veel te veel binnen gezeten in deze coronatijd...
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan