tips voor oostenrijk???


Status
Niet open voor verdere reacties.
hey luitjes,

ik wou graag met mijn pa een lang weekend gaan wandelen in oostenrijk. de planning is om vrijdag ernaartoe te rijden, overnachten in ene pensionnetje, de volgende dag een dag tocht te maken. weer overnachten in een pension. de volgende dag vertrekken voor een 2 daagse tocht. dus overnachten in een refuge/berghut en als we dan de volgende dag terug keren in het dal weer overnachten in een pension. de volgende rijden we weer terug.
nou wou ik weten of er mensen zijn die dit vaker doen en tips hebben(slaapplaatsen, gebieden, routes, etc)
liefst willen we ook veel hoogtmeters maken met mooi uitzicht, geen klettersteig want daar heeft mijn vader geen ervaring mee en ook geen gletcher.

met vriendelijke buitensportgroet,

rens janssen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hi Rens,

Goed plan, moet je doen. Maar wanneer ga je en welk gebied had je in gedachten? Oostenrijk is nl. nogal groot. En als je te vroeg in het seizoen gaat, zijn de meeste berghutten nog dicht, omdat er teveel sneeuw ligt of er sowieso geen hond komt. Enige oplossing is dan het 'winterlager', een kleine ruimte ergens onderin een hut, waarvoor je vaak vooraf een sleutel moet halen ergens in het dal. Ga je in het hoogseizoen (juli - augustus) dan is het verstandig om vooraf te reserveren, anders kan het wel eens zijn dat je onder een tafel of zo moet slapen. Is ook niet alles... Hutten vindt je op www.alpenvereinshuetten.at/. Via 'erweiterte Suche' kun je per Bundesland en gebied verder zoeken.

Laat eens horen wat je plannen zijn, misschien heb ik nog wat tips voor je.

Peer
 
hey,

liefste wil in in april gaan zo begin halverwege april.
een vriend van me raden ihnstal aan(ik weet niet of ik het zo goed spel)aangezien het centraal ligt.

groeten rens
 
Das nog erg vroeg in het seisoen.
De hutten zijn pas rond half juni open.
Normaal gesproken, ook door het verschuiven van de seisoenen kan er rond die tijd nog erg veel sneeuw liggen boven de 2500 meter.

Maar dit was een erg gekke winter dus ik doe geen uitspraken over de sneeuwsituatie op dit moment.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
>Maar dit was een erg gekke winter dus ik doe geen uitspraken
>over de sneeuwsituatie op dit moment.

Dit was gewoon geen winter x(

En ik zit maar te wachten op stevige vorst zodat ik eindelijk mijn winterslaapzak eens tegoed kan testen, maar als ik nu uit het raam kijk en die stralende zon zie, denk ik dat ik hem maar opberg tot volgend jaar...
 
Nou, de winter in NL was misschien niet bijster, maar hier in Oostenrijk heeft het toch behoorlijk gesneeuwd. Als ik 's morgens uit mijn raam kijk, ligt er op de Mangrt (eigenlijk Slovenië, maar goed) nog een mooie, witte kraag. Met nog geen 2500m niet eens zo heel erg hoog. Ook op de Dobratsch (net over de 2100m) ligt nog een stevige deken. Aan de noordkant van de Alpen ligt plaatselijk nog meer. Kijk eens op http://schnee.schneehoehen.de/ en zoek het gebied waar je heen wilt. Je vindt daar ook webcams van dat gebied.

Voor wat betreft die winterslaapzak: het vriest hier in het dal nog steeds ('s nachts, tenminste), dus een goede test zit er nog wel in!

Oh ja, in het dal is het trouwens heerlijk weer, loop al weer in mijn t-shirtje rond :7 en we gaan zondag misschien wel weer een klettersteigje doen... De Schlugasteig gaat tenslotte maar tot 1000m, ligt op een zuidwand en er staat bijna nooit wind. Moet te doen zijn.

Groetjes uit het zonnige zuiden,
Peer
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan