tips voor starters... ervaringen met Decathlon / Gelert...


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
hallo,

wij zijn sinds kort in het trotse bezit van een wechsel outpost zg tent, tweedehands zgan voor een goed 'studentenprijsje', maar dat lijkt ook het enige te zijn waar de prijs ons meevalt.
Wij zijn beiden van de goedkoop = duurkoop stempel, maar schrikken toch altijd erg van de prijzen bij bijv. een Bever of een Carl Denig. Vaak krijgen we hierdoor het idee dat je meer voor het merk (en evt goede service enz) betaald dan voor het eigenlijke product zelf.

Omdat een tent natuurlijk erg essentieel is wilden we daar iig ons meeste geld aan besteden, maar nu we aan het kijken zijn voor kwalitatief goede slaapmatjes(luchtbedden) en backpacks weten we niet zo goed wat te doen:

We zullen fietsvakanties, of kampeervakanties gaan doen in de zomer (dus geen isolerend spul nodig etc) waar we onze tent voor langere tijd zullen opzetten (opblazen luchtbed dus geen bezwaar!) en vroegen ons dus af of de
* Gelert Backpacker 6 Reed Airbed, ook niet gewoon voldoet aan wat wij willen; slapen op lucht ipv een matje ivm rugklachten en ook de prijs is lekker! (kwalitatief beter zou natuurlijk gewoon het luchtbed van Exped zijn... die 30 euro meer hebben we daar ook wel voor over, iemand ervaring?)
* backpacks bij de decathlon ook niet gewoon voldoen, we weten zelf goed waar we op moeten letten, of iemand met tips voor backpacks onder de 100-150 euro??? (Iemand ervaring met de Eureka Archimedes!?)

Alvast heel erg bedankt voor de reacties!!!

Groetjes van Janneke en Sander
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo,

Ik zou vooral de tweedehands-markt in de gaten houden. Er staan hier op de site regelmatig thermarest-matjes te koop. Een rugzakken.

Wat betreft rugzak is het belangrijkste dat hij goed zit. Dat hoeft niet eens zo heel veel verband met de prijs te hebben. Een dure rugzak hoeft niet persé goed bij jouw rug te passen, maar waarschijnlijk hebben dure rugzakken meer verstelmogelijkheden om zich aan jouw rug aan te passen. De kwaliteit is echter wel belangrijk. Als je echt een hele goedkope rugzak koopt, kan deze van slecht materiaal gemaakt zijn en uitscheuren.
Ik zou die rugzakken van Decathlon maar eens gaan passen. Als die toevallig goed bij je rug past en met een realitisch gewicht erin nog lekker zit, is het mooi meegenomen. Verder moet je goed opletten of er geen zwakke punten zitten in de schouderbanden en de heupband, maar je zei zelf dat je weet waar je op moet letten.

Groeten,

Linda
 
Hoi Janneke en Sander,

Matjes: Expeds zijn inderdaad duur, maar voor mij dubbel en dwars het geld waard. Juist het comfort in combinatie met het gewicht geeft voor mij de doorslag. Maar zoals je zelf al zegt zul je niet echt isolerend spul nodig hebben en dat is nu net één van de producteigenschappen van Edped down-matten. Dus waarschijnlijk overkill in dit geval.

Eureka! Archimedes: heb ik uiteraard ervaringen mee en die zijn tot nu toe allemaal positief. Daarnaast kan ik me absoluut bij Linda aansluiten als ze zegt dat je gewoon moet passen en proberen. En kijk zeker ook naar de minder dure merken als Eureka!, Active Leisure en Nomad. Mocht je naar de 5 jaar getrouwd hike komen dan kun je mijn Archimedes het hele weekend uitproberen in het echie. Is misschien nog wel leuker dan alleen in de winkel rondwandelen :)

Raymond
 
Ik heb een Exped matje en kan ook alleen maar beamen dat het iedere euro waard is/was. Mammut heeft nu ook wel een soortgelijk matje dat je kunt opblazen dmv het hoofdkussen. Maar de prijs is praktisch hetzelfde als de exped.
 
Er zijn in de informatie-golfstroom een paar dingetjes door elkaar gelopen. Laat ik eens proberen de knoop wat te ontwarren!
"Rugklachten" Als er sprake is van ernstige ruggklachten, kun je beter helemaal niet met een (zware) rugzak gaan lopen, maar je concentreren op het fietsen. Een fiets kan dan nog voorzien worden van dempende handvatten en een verende zadelpen(b.v. van Halfords).
Wanneer de rugklachten niet zo ernstig zijn, kun je zowel op schuim-als op zelfopblazende matten gaan liggen. Bij lichtgewicht is de "invering" bij allebei niet al te groot, maar de isolatie wel goed. Een echt luchtbed zonder meer moet ik afraden, daar krijg je (bij Nederlands klimaat) een enorm koude en dus stijve rug van. Je noemt het andere uiterste, de Downmat van Exped. Dat is helemaal geen luchtbed, maar een met dons gevulde self-inflatable mat ontwikkeld voor extreem koude omstandigheden, de prijs is er dan ook naar! Beter kun je kijken naar b.v. een Standaard Thermarest die nog onder zijn -levenslange- garantie valt, of een Z-lite van zelfde merk.
Voor wat betreft de rugzak, zie de verstandige taal van Linda en Raymond. Als je je rug een plezier wilt doen, moet je er zo min mogelijk gewicht in stoppen. Met 2 (technische) shirts en een miniflesje wasmiddel kun je de hele vakantie doen!
Groeten,
Boelo
 
Kleinde correctie:
>Downmat van Exped. Dat is helemaal geen luchtbed, maar een met
>dons gevulde self-inflatable mat ontwikkeld voor extreem koude

Als deze mat self-inflatable zou zijn dan was hij helemaal de perfecte mat voor alle omstandigheden. Helaas moet je echter wel degelijk zelf aan de gang om 'm op te pompen :)

Overigens heb je rugklachten en rugklachten, Boelo. Zo zou ik nooit meer met een rugzak kunnen lopen en na elk half uur wandelen een pauze moeten nemen volgens de doktoren. Inmiddels weet ik wel beter, hoewel ik nog wel lekker vaak pauze neem ;)

Raymond
 
Hallo,

We hebben geen rugklachten in de vorm van ernstige klachten, maar m'n vriend is nogal lang en vind het niet lekker slapen op bijv de selfinflatable matjes van thermarest, hij voelt hoe dan ook de bodem, en met zijn lengte betalen we onszelf daar ook scheel aan.
Verder zaten we niet te denken aan de downmatten van Exped, maar aan de gewone luchtbedden van Exped of de synmatten, deze laatste zijn minder isolerend en dus ook stukje goedkoper. De gewone luchtbedjes zijn in zwitserland al voor 40 euro verkrijgbaar, dat scheelt al helemaal een hoop!

Verder zijn we net bij de decathlon geweest, leuke spulletjes gekocht maar geen rugtassen, ze voelden nogal cheapy aan, geen goed gevoel over dus. Snel maar eens ons laten adviseren bij een zaak die er wel verstand van heeft.

Gr janneke
 
Velen van ons zijn ook eenvoudig en goedkoop begonnen. Het voordeel als je studeert is dat je als het goed is over een paar jaar meer geld te besteden hebt :)

Dus je kan nu gewoon eenvoudigere spullen kopen en gaandeweg vervangen door beter spul. Een van de grootste voordelen van dit systeem vind ik dat je als je echt toe bent aan kwalitatief betere spullen, je ook beter weet wat je wil, omdat je al een tijd spullen hebt geprobeert. Dat voorkomt dat je over een half jaar deze site vult met: "te koop, zo goed als nieuw" ;-)

Mijn eerste rugzak was een legerding zonder heupband, de versie daarna eentje van Green Valley (V&D), dat was al een enorme oogopener. Nu heb ik een Radical, en die is toch wel bedoeld om de rest van m'n leven mee te gaan :D

grtz
Henk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan