Tirol: advies wandelroute gezocht

  • Onderwerp starter Onderwerp starter rose
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Voor een voettocht naar Rome, ben ik op zoek naar een wandelroute die me langs niet al te grote hoogte van Innsbruck over de Brennerpas voert naar Sterzing. Vanaf Innsbruck ga ik het liefst via de plaatsen Steinach en Gries, maar dan komt de Brennerpas.

Uit ervaring weet ik dat ik geen held ben langs smalle bergpaadjes met aan 1 of aan weerskanten een afgrond, al hangt er een staaldraad aan de rotswand. Ik ben dan zeker niet "Schwindelfrei" en "Trittsicher"! Is er een route mogelijk die zoveel mogelijk onder de boomgrens doorloopt? Of moet je echt over de top?

Wanneer het niet anders kan neem ik bij Brennersee de trein naar Brennerbad, of misschien wel tot aan Sterzing, maar dat betekent dan weer dat ik niet alles ter voet heb afgelegd. Maar ja, mijn veiligheid is ook belangrijk.Iemand op het internet heeft de autoweg 'Alte Brennerstrasse' gevolgd, maar je loopt echt dicht tegen een rotswand aan, met aankomend verkeer. Ik wil deze tocht wel overleven!

Wie kan mij adviseren? Op het internet zijn alleen maar veel sites te vinden over huttentochten en klettersteigen. Niets voor mij dus!

Ook informatie over een wandelroute tussen Innsbruck en Brennerpas is welkom. Volgens een kaart die ik heb, loopt daar een wandelroute, nr. 38, Via Steinach en Gries. Echter op Internet is er niets over te vinden.

En als je ook nog info heeft over een niet al te hoge route tussen Reutte en Seefeld hou ik me aanbevolen!

En daarna Italie, maar na Bolzano schijnt het mee te vallen, de Po-vlakte is vlak en richting Rome zijn het meer heuvels dan alpen!

Ik zou ontzettend geholpen zijn met informatie, dus ik hoop dat er mensen zijn die iets weten!

Groetjes,
Rose
 
Rose.

Zie mijn reactie in "Rond het kampvuur".

C.M.
D'Oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik heb nu de tropen kolder).
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan