Beste mede-hikers,
Mijn Trangia Mini (330gram) staat al geruime tijd op het lijstje om vervangen te worden door wat lichters. De koekepan is onnodig zwaar omdat ik hem enkel als deksel gebruik, de brander is onnodig zwaar en 800ml is toch echt net iets te klein. Ik ben dus van plan een lichtere alcoholbrander te gaan gebruiken en een nieuwe pan met deksel.
Ik 'kook' meestal door gedroogde groenten/couscous of pasta aan de kook te brengen en heel eventjes te laten sudderen. Culinair is het niet te noemen maar het is niet simpel water koken en in een zakje gieten.
Nu vraag ik mij af:
1. Is titanium geschikt voor mijn kookstijl? Ik gebruik doorgaans geen hete gas/benzinebrander maar 'langzame' spiritus.
2. Is titanium met een anti-aanbaklaag bruikbaar? In hoeverre is dit slijtvast? Doorgaans ben ik redelijk schoon door alle etensresten uit de pan te schuren. Echter zijn de pannen met anti-aanbaklaag die ik bij anderen hebt gezien in slechte staat.
Alvast bedankt voor de tips.
Koen.
Mijn Trangia Mini (330gram) staat al geruime tijd op het lijstje om vervangen te worden door wat lichters. De koekepan is onnodig zwaar omdat ik hem enkel als deksel gebruik, de brander is onnodig zwaar en 800ml is toch echt net iets te klein. Ik ben dus van plan een lichtere alcoholbrander te gaan gebruiken en een nieuwe pan met deksel.
Ik 'kook' meestal door gedroogde groenten/couscous of pasta aan de kook te brengen en heel eventjes te laten sudderen. Culinair is het niet te noemen maar het is niet simpel water koken en in een zakje gieten.
Nu vraag ik mij af:
1. Is titanium geschikt voor mijn kookstijl? Ik gebruik doorgaans geen hete gas/benzinebrander maar 'langzame' spiritus.
2. Is titanium met een anti-aanbaklaag bruikbaar? In hoeverre is dit slijtvast? Doorgaans ben ik redelijk schoon door alle etensresten uit de pan te schuren. Echter zijn de pannen met anti-aanbaklaag die ik bij anderen hebt gezien in slechte staat.
Alvast bedankt voor de tips.
Koen.