titanium pannen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
The Miniman

Ben benieuwd naar de reacties op de volgende stellingen:

Titanium pannen gebruiken meer brandstof omdat de pan minder warm wordt waardoor het langer duurt dat de inhoud warm is.

Titanium pannen zijn de lichtste op de markt echter door hogere brandstof verbruik kun je qua gewicht dus net zo goed rvs of al. nemen.

Niet kijkende naar wat ze kosten uiteraard!!

Wat is dus het beste materiaal voor een pan? gewicht versus prestatie??
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Persoonlijk ben ik helemaal weg van Lite-tech pannen van Primus. Die zijn erg licht van gewicht, zitten vol handigheden (stevig handvat, stoomgaatjes, schenktuit, etc.) en zijn niet echt duur naar mijn idee.

Anderen die mijn pannetjes hebben gebruikt zijn vaak even enthousiast over het gewicht en de prestaties.

Raymond
 
Ik denk dat het feit dat titanium tot 6x toe minder warmte geleidt als metaal of alu in dit geval te verwaarlozen is. Zeker als jij je straalraket eronder aanzet. Met ijsschroeven heb je dat voordeel wel. Een anker in het ijs voor bijv. een toprope zal er minder snel uitsmelten.
Mijn ideale pan: Alu Trangia met anti-aanbaklaag.
Anti-aanbak rules!

Lator..

:7
martin
 
Edgar,
Ik heb iemand gevonden die het allemaal al eens heeft uitgezocht voor ons.
http://www.thru-hiker.com/articles.asp?subcat=12&cid=36
Het maakt dus allemaal niets uit.
Belangrijker lijken mij attributen zoals een degelijk windscherm, brandervermogen/brandstof die aangepast moet zijn aan het te verwarmen potje.
Op diezelfde site vind je ook een vergelijkende test qua totaal gewicht van de verschillende kooksystemen en hun brandstofverbruik.

Ivo (die enkele uren terug is van zijn run door de Cevennen (gr67) en voor zichzelf gekookt heeft op een zelfbouw-alc. brandertje met een -laten we elkaar goed begrijpen!!!-cadeau:) gekregen titanium potje)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan