TNF Cat's Meow of Cat Walk?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik heb via een vriend de kans om voor een aantrekkelijke prijs materiaal van The North Face te kopen. Nu had ik graag een slaapzak gekocht voor de verjaardag van mijn vriendin. Mijn oog viel op de Cat's Meow. Maar nu lees ik op de site van TNF dat er ook een Cat Walk bestaat, wat een model is speciaal voor vrouwen. Je hoort me wellicht al komen: zou het zo veel uitmaken mocht ik nu gewoon een Cat's Meow (lange versie) kopen (hij is eigenlijk al halvelings besteld) of moet ik toch maar voor de Cat Walk gaan?

Alvast bedankt,
Dirk.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Dirk,

Het verschil in lengte heeft naar mijn idee wel enkele gevolgen:
- langer betekent ook iets zwaarder (in dit geval slechts een paar grammen)
- langer betekent dat het iets meer moeite kost om 'm warm te krijgen van binnen
- langer betekent dat je wel bijvoorbeeld kleren e.d. in het voeteneind kan proppen om warm te houden (evenals bijvoorbeeld een gas-tankje in de winter als je 's-morgens geen problemen wilt hebben met je brander).

Heeft dus voor- en nadelen. De nadelen zijn niet echt groot lijkt me, dus ik zou er persoonlijk niet zo zwaar aan tillen :)

Raymond
 
misschien een beetje overbodige opmerking, maar als je toch geld gaat uitgeven aan een slaapzak, kan je door ietsje bij te leggen een donzen zak kopen. Als je graag een TNF zak wilt, kan je bijvoorbeeld de blue kazoo of de black kazoo kopen. Meer isolatie voor minder gewicht. Duurzamer, beter te comprimeren. Enige nadeel; je moet het een beetje droog houden.
 
Ok Raymond, bedankt. Ik moet wel bekennen dat ik die lange versie van de Meow genomen heb omdat ik 'm zelf zo nu en dan ook wel eens zou willen gebruiken ;) Ik hoop alleen dat het slaapcomfort van m'n vriendin er niet onder zal lijden als de slaapzak wat te lang/groot is (het is nogal een koukleum). Maar 'k ben nu toch min of meer gerust gesteld (ik blijf bij mijn keuze). Overigens, ik meen niet zo heel veel merken/types te kennen die nog een speciaal vrouwenmodel aanbieden (of vergis ik me?), dus blijkbaar hoeft er niet zo heel veel rekening gehouden te worden met de lichtjes andere anatomie van de vrouwtjes.
 
Joeri,

Inderdaad, een Blue of Black Kazoo lijkt me ook interessant (zeker omdat ik die ook voor maar bijna de helft van de winkelwaarde kan hebben), maar m'n vriendin is niet te vinden voor een donzen slaapzak. 'k Weet ook niet goed waarom, maar sinds ze eens gehoord heeft dat die niet zo goed vocht kunnen verdragen en dat je een beetje moet opletten bij het wassen wil ze alleen nog maar een synthetische (en het wil nu net lukken dat ik me juist een Ajungilak gekocht heb, anders had ik voor mezelf zeker m'n neus niet opgehaald voor een Kazoo).

Dirk.
 
Euh, het wassen is nu net 'gemakkelijk' bij een donzen slaapzak... meer nog: een synthetische slaapzak wil je liefst niet te veel wassen terwijl een wasbeurt voor een donzen slaapzak soms zelfs wenselijk is (veertjes terug proper en dan geven ze terug hun oorspronkelijke loft). Drogen is wat lastiger omdat je het ding in een grote droogtrommel moet steken met wat tenisballen (of een loopschoen ofzo).
En voor die ene keer dat je dat es moet doen...

Een vriend van ons heeft met zijn half open tent en donzen slaapzak letterlijk in wolken geslapen. Slaapzak aan het voeteind was inderdaad behoorlijk vochtig geraakt. Hij heeft dat ding dan zo veel mogelijk laten drogen en voor de rest heeft ie er nog altijd zalig in geslapen.

De Blue Kazoo heeft een behoorlijk waterdichte tijk dus ik denk niet dat je echt schrik moet hebben van vocht (zolang je niet van zin bent om IN de rivier te slapen).

groetjes,
Jan
 
Jan,

Ik hoef al lang niet meer overtuigd te worden van de uitstekende kwaliteiten van en donzen slaapzak (mijn kunststoffen Ajungilak heb ik gekocht omdat ik niet zo veel geld over heb voor een vergelijkbaar donzen type), 't is het vriendinnetje die het er niet echt op begrepen heeft. Desalniettemin ben ik toch nog van mening dat ze aan die Cat's Meow zeker geen slechte slaapgenoot gaat hebben.

Dirk
ps: iemand een ongebruikte Ajungilak Finse 1222 kopen? ;)
 
Geef je Ajungilak aan je vriendin en koop een Blue Kazoo voor jezelf. 't zal waarschijnlijk niet lang duren eer je terug mag wisselen :D

Jan
 
>Geef je Ajungilak aan je vriendin en koop een Blue Kazoo
>voor jezelf. 't zal waarschijnlijk niet lang duren eer je
>terug mag wisselen :D
>
>Jan

Ja, dat lijkt me zeker niet onwaarschijnlijk. Maar het is een Cat's Walk geworden. Tja, en dichter bij elkaar kruipen als het haar te koud is kunnen we ook al niet want die TNF-ritsen zullen wel niet compatibel zijn met die van m'n Ajungilak (jammer toch ;)).

Nu alleen nog hopen dat we die 'Katten Gemiauw' hebben tegen zaterdag (want dan vetrekken we voor ons maandje 'down under').

Dirk.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan