TNF convertible pants


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
C

coyote

Guest
Heeft iemand dezelfde slechte ervaring met de genoemde broek van North Face. Na een dag dragen tijdens een wandeltocht begon de broek al te pillen (vervilten). Op zich jammer want de broek zit fantastisch en is weliswaar van nylon gemaakt maar voelt aan als licht katoen. Is het een effect wat bij andere merken ook te ervaren is?

Groeten Frank de Wolf
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Beste,

zelf had ik twee jaar geleden een TNF packable pants. Enorm licht en luchtig, maar na een tijd begon het te pluizen. Afschuwelijk en ook niet echt aangenaam. Als je navraagt doet in de winkel, vertellen je ze dan, dat The North Face niet voor een artificiële vezel heeft gekozen of die vezel slechts voor een klein percentage in zijn broeken verwerkt.
Nu heb ik al enkele jaren (2 dus) een 100 % polyamide convertible broek van Fjallraven. Enorm sterk, slijtvast, geen pluizen en zeer aangenaam. Een aanrader...
 
Fjallraven

Hoi!

Zelf heb ik een nieuwe afritsbroek nodig en heb zitten twijfelen tussen de twee verschillende materialen van Fjallraven; het traditionele G1000 en het wat nieuwere materiaal waar jouw broek waarschijnlijk van is gemaakt.

Dit nieuwe materiaal lijkt me veel luchtiger en aangenaamer dan het oude. Je schrijft ook dat het slijtvast is. Dit is namelijk mijn vraag; het materiaal is zo dun en lijkt zo zwak. Kan het wel tegen het schuren dat je krijgt als je op rotsen gaat zitten, als je per ongeluk op rotsen zou vallen of ergens achter zou haken enz.? Dat het oude materiaal G1000 heel veel kan hebben, weet ik, maar is het nieuwere materaal ook zo slijt- en schuurvast?

Voor mij is het het belangrijkste dat ik niet bang hoef te zijn dat mijn broek kapot zal gaan en van minder belang hoe luchtig die is. Is het te warm, rits ik de pijpen toch af. Zou je me dit nieuwe materiaal dan aanraden of toch het oudere? Of heeft iemand anders hier ervaring mee? Ik zou graag willen horen wat jullie mij aanraden. Alvast bedankt!

Sander.
 
RE: Fjallraven

Hola...

Beide broeken zijn erg goed. Voor broeken moet je bij Fjällraven zijn is mijn idee..Maar ze zijn niet allebei universeel toepasbaar.
Als ik wat steviger ga trekken, draag ik toch liever mijn 'Vidda' als mijn 'Safari'.
G-1000 is toch wat sterker en slijtvaster. De 'Vidda' heeft ook extra versteviging op kont & knieën. Geïmpregneerd met greenland-wax heb ik 'm nog nooit..maar dat ga ik in het najaar eens proberen.
De afgelopen dagen in de Ardennen heb ik mijn Vidda als Knickenbocker gedragen...niet verkeerd.
Wat ik het enige nadeel aan de 'Safari' ( of een andere 'meryl-broek') vind is dat als je iets in je zijzak draagt (bijv. je kaart of je trekking-gidsje) je dit erg goed voelt zitten en schuren langs je been. Daardoor oncomfortabel. Verder niets dan lof over deze broek die het als vrijetijdsbroek op zwoele zomeravonden (met muggen!) erg goed doet. Als het echt warm wordt kies je toch meestal voor een korte broek.
Grootste voordeel van deze broeken: Wind en Mug-dicht.

Succes dan...
 
RE: Fjallraven

Hoi,

Bedankt voor je tips. Ik was al meer 'in' voor de G1000 broek omdat die steviger lijkt, maar het is toch handig te horen wat anderen vinden. Meestal wandel ik niet in echt warme gebieden, dus de G1000 lijkt me de beste keuze voor mij. De Vidda ziet er mooi en lekker uit, alleen heeft die geen afritsbare pijpen en dat vind ik toch wel handig. Waarschijnlijk ga ik dus voor de afritsbroek.
Nog bedankt!

Groetjes,
Sander
 
TNF convertibles vs Fjallraven G1000

Even terugkomend op mijn origenele inzending: ik heb reeds contact gehad met de importeur (in Baarn geloof ik) en die bevestigden dat ze al meer broeken met pluisgedrag terug hadden gestuurd naar de fabrikant, misschien een reden om het produkt niet meer aan te schaffen?

Ondertussen heb van Fjallraven een paar Greenland Trouser gekocht en ik moet toe geven dat deze beter gedrag vertonen dan de TNF broek. Bovendien zitten de broeken van Fjallraven uitstekend. De kwaliteit van G1000 heeft zich gezien de tijd dat het al op de markt is waarschijnlijk al wel bewezen.

Ik ben wel overstag!

Bedankt eenieder voor het commentaar zover.

Groetjes Frank
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan