TNF Hyvent


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Mijn vriend is op zoek naar een goede en betaalbare regenjas (ademend) met de mogelijkheid om er een fleece in te ritsen.

Omdat hij niet meer dan 250 € aan een jas wil uitgeven, kwam hij bij de TNF Venture Strider Acclimate Jacket terecht. Deze heeft een Hyvent coating.

Heeft er iemand ervaring met deze coating?

Hoe is de duurzaamheid ervan?

Hoe is het ademend vermogen?

Is deze de moeite waard of zoekt hij toch beter naar jas met Gore-tex?

...

Laat de antwoorden nu maar komen!

Vele groetjes,

Sofietsje!!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

deze specifieke jas ken ik niet maar let op dat de jas als die een voering heeft dit een soort mesh is en niet een gesloten voering, dat maakt het ademen erg beperkt.
Ikzelf ben niet zo wild van hyvent coating, het ademend vermogen bij (grote) inspanning vindt ik tegenvallen, is wel erg persoonlijk. (woon-werk fietsen gaat prima, maar bij een stevige bergwandeling is het knudde)
Duurzaamheid voor 'normaal licht gebruik' is ok, maar als je veel met (zware) rugzak gaat lopen zou ik iets anders kiezen.
Tenslotte, veel TNF (hyvent) jassen hebben extra ventilatiemogelijkheden als je je borstzakken open laat staan, in de praktijk erg onhandig want dan kun je dus niks meer in je zak laten zitten.....

Ik ben nu aan mn 2e hyvent jas bezig (in een periode van ca 7 jaar, de eerste was na 4 jaar absoluut niet meer waterdicht), mijn volgende jas wordt zeker geen hyvent. (vanwege te beperkte presaties op de de combi ademen bij inspanning, gewicht/pakvolume, duurzaamheid)
 
Mijn zoontje heeft een Hyvent jack, die zijn overigens momenteel in de aanbieding bij Outdoor & Travel Fitters in Bergen op zooom (100 euro) en in mijn ogen is het niet meer dan een leuke regenjas.
Duurzaamheid voor wat steviger rugzak/bergwandelwerk is niet voldoende, of je moet echt heel erg op eieren willen lopen.
Wilco had er binnen 2 dagen een forse winkelhaak in, wat het ademend vermogen best wel ten goede kwam, maar de waterdichtheid nadelig beinvloedt.

Rob
Hoopt op een coulante reisverzekering.....:-(


Yr DDraig Goch


Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
hmm,

bij Bever nu de TNF Atmosphere jacket (3-laags Gore-Tex en uitermate licht: M=515 gram) voor 199 euro.

Joeri
mag eigenlijk geen reclame maken, maar goed...dit is wel een hele mooie aanbieding toch?
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan