TNF Rock 22 geschikt voor 4500 m hoogte?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Deze vraag heeft mij de afgelopen twee weken bezig gehouden en aangezien de tentenkenners op de Hiking-Site zitten, heb ik me al die dagen voorgenomen om terug in de bewoonde wereld de vraag op het prikbord te zetten.

Ik heb tijdens de trekking in Cordillera Huayhuash (Peru) geslapen in de TNF Rock 22 die de trekking-agent had geleverd.
Deze heeft een binnentent waarvan de wanden voor 3/4 uit mesh bestaan.

Mij leek dat onnodig koud bij kampeerplaatsen die voor 95% op 4000-4500 meter lagen. Het verschil in temperatuur tussen buiten de tent en erbinnen bedroeg iets van 4 graden.

Gelukkig had ik een goede slaapzak (PDH tot -19!) maar ik had het idee dat een andere tent (VE25 of zo) de laatste rillingen ´s nachts had kunnen voorkomen.
Kan iemand mij hier iets zinnigs over vertellen?

De trekking-agent in Peru (verder overigens buitengewoon kundig en goed georganiseerd) had trouwens een lulverklaring voor zijn keuze: door de mesh heb je meer zuurstof in de tent.

Marla
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Die trekking agent gaat natuurlijk niet een heel assortiment tenten van alle smaken in voorraad nemen, dus hij moet wat verzinnen.

Maar ik kan me voorstellen dat het gewicht van de tent meespeelt; mesh is lekker licht. En misschien meer ventilatie, maar ik heb geen idee of vocht op die hoogte in Zuid America een probleem kan zijn.

gr. Joop
 
Hallo Marla,
voorzover ik kan nagaan, heb je gelijk! Als het om een gewone Amerikaanse serie-koepeltent gaat, had de man beter b.v. een Mountain Hardwear Spire of een Marmot Alpinist kunnen nemen of nog andere die je in overzichten van "Mountain tents" of "4 -season tents" aantreft. Deze beide tenten zag ik bij www.moontrail.com
Groeten,
Boelo
 
Bedankt Joop en Boelo.

Ja. zeker is vocht ook een probleem in Zuid-Amerika als het bewolkt en mistig of regenachtig is. Verder waren veel kampeerplaatsen op zg. pampa´s, een soort wetlands hoog in de bergen, dus dat kan meespelen bij de keuze.
Ik denk niet dat het gewicht doorslaggevend geweest is om voor een binnentent met vooral mesh te kiezen. Per tent scheelt dat nou ook weer geen zak aardappelen.

De Rock 22 is volgens TNF een 3-seizoenentent. Mijn idee was (nogmaals, ik ben geen kenner) dat een echte 4-seizoenen dubbeldaks tent meer voordelen qua temperatuur oplevert dan nadelen qua ventilatie (een goede tent voorziet toch in ventilatiegaten tenslotte).

Nog iemand een visie op deze tentkeuze?
Marla
 
Hoi Marla,

Eerst natuurlijk een welkom terug in de "bewoonde wereld"...

Met een mesh binnentent heb je zelfs bij maar weinig wind toch wat luchtstroming in je binnentent, wat serieus meer afkoeling kan betekenen. Ik kan me herinneren dat toen ik op zoek was naar een lichtgewicht 1-persoonstentje men me bij Kathmandu in Utrecht vertelde juist geen tentje te nemen met een binnentent voornamelijk bestaande uit mesh als ik er mee wilde winterkamperen, omdat het te koud zou zijn...
Ook zal een mesh wat minder bijdragen aan de stabiliteit van de tent, en de tent zal bij (harde) wind dus wat onrustiger zijn...

Groetzels,
Dennis
 
Ha die Dennis,

Bedankt! Dat bevestigt inderdaad mijn vermoeden.
Gelukkig had ik met mijn PHD-slaapzak qua temperatuur flink aan de zekere kant gekocht en met een aan wat tentlusjes opgehangen plunjezak als extra wind-wering aan de rugzijde, heb ik het redelijk comfortabel kunnen houden.

Marla
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan