Tocht Hoge Venen


Status
Niet open voor verdere reacties.
29 december ga ik samen met een groep en twee begeleiders een tocht maken in de hoge venen. Nu heb ik net even gekeken op de belgische site en daar toch wel enkele verontrustende? zaken gelezen.
Ik twijfel niet aan mijn eigen fitheid of die van mijn zoon, maar hoe riskant is zo'n wandeling, het is niet de eerste keer dat de organisatoren zo'n tocht doen, zij kennen het gebied.
Wat adviseren jullie dat ik mee moet nemen? Zelf denk ik aan bijv lamp, aansteker, reddings deken (alu folie) en natuurlijk de verschillende laagjes kleding, zo als geleerd op de workshop technische kleding. Muts handschoenen etc. eten in de vorm van energierijke repen of zo iets en drinken. Vergeet ik iets wat ook handig is in geval dat er ineens iets tegen zit?
Zo'n tocht lijkt me we leuk, wil ook eens grensverleggend bezig zijn, maar zit niet te wachten op vervelende zaken (als ik doordenk realiseer ik me dat ik waarschijnlijk meer risico loop als ik elke dag door het verkeer naar mijn werk ga):eek:
Ali
 
als je gaat met stafkaarten koop dan die van ngi zijn veel beter als die je van de hoge venen zelf kan kopen.
voor de rest kan ik je geen verdere raad geven denk.

groetjes peter
heb ooit zelf met een kaart van daar gelopen was altijd niet even duidelijk.
nu altijd ngi
nationaal geografich instituut.
 
>Nu heb ik net even gekeken op de
>belgische site en daar toch wel enkele verontrustende? zaken
>gelezen.

Wat bedoel je hier precies, Ali?

Is het een dagwandeling, of een hike met bagage en kamperen?

Op de hoge venen is het prachtig wandelen, als je tenminste niet in het toeristenseizoen zit, dan loop je in de file x(. Veel paden zijn erg nat, dus hebben ze een verhoogd pad aangelegd met planken. Als je voorop loopt zie je op een warme dag erg veel beesjes wegschieten (ben ff de naam kwijt).

grtz
Henk
 
Op de belgische site werd naar aanleiding van het zoek raken van een nederlander begin dit jaar meerdere keren melidn gemaakt dat bijv de temperaturen nogal drastisch kunnen zakken in de Hoge venen. Dus als je bijv je enkel verzwikt of zo en je moet de nacht doorbrengen dan kan dat weleens een probleem worden. ik wil niet overdrijven, en aangezien we met 25 mensen zijn zal iets dergelijks niet gauw gebeuren, maar het gaf met wel even te denken. Zoals al eerder hier aangegeven is het natuurlijk altijd een dilemma tussen grens verleggend bezig zijn en het vermijden van onnodige risico's.
Er wordt inderdaad gewandeld over verhoogd pad, maar dat zal best wel glibberig kunnen zijn.
Ook heb ik begrepen dat het een kwetsbaar natuur gebied is dus er zal wel met de nodige voorzichtigheid gewandeld worden.
Maar ik wil toch voorbereid zijn in geval dat.

:p
Ali
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan