Tocht in het najaar, tips?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,

In het najaar zou ik graag een week willen wandelen, bij voorkeur in combinatie met kamperen. Ik ben op zoek naar een gebied voor trektochten of een gebied vanwaar je je een week kan vermaken met wandelen. Ik heb net op wat websites van wandelorganisaties gekeken en wat me opvalt is dat die reizen erg duur zijn (+ enorme 1-persoonstoeslagen).

Heeft iemand specifieke tips voor een wandeling voor een week, in het najaar, niet te ver, 'veilig' voor alleen wandelen/ kamperen of weet iemand een goede en niet al te dure reisorganisatie?

Beetje ruime vraag, maar ik kan maar geen keuze maken, dus alle tips zijn welkom!

gr. Marike

- die toch echt al haar vakantiedagen optimaal wil benutten.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

SNP reizen is niet echt de goedkoopste maar heeft een fantastische selectie wandelreizen in Europa in haar assortiment. De kwaliteit van de reisorganisatie is prima bij deze club!
Rob
.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Hoi Rob,

SNP reizen biedt erg mooie en goed verzorgde wandelvakanties aan, maar is inderdaad niet goedkoop.

Een 5 daagse wandelvakantie naar Falaises d'Etretat (Normandie, FR) is er vanaf 340 euro (prijzen 2002) maar er komt dan nog een 1-persoonstoeslag en -kamer bij van resp. 100 en 190 euro!!! en excl. vervoer. Of een 8-daagse naar Bretagne van 540+148 excl. vervoer en transfers.

Wel comfort en gemak en een mooie wandeling maar wel erg prijzig voor een weekje wandelen.

gr. Marike
 
[laatste wijziging op 20-07-03 om 00:03]Hoi Marike,

het voordeel van een georganiseerde reis is, uiteraard, dat het georganiseerd, logisch, en dat kost geld (ook logisch). Wat ik zelf wel heb gedaan is een reisgids aanvragen en kijken naar wat voor gebieden ze gaan. Dat zijn over het algemeen erg mooie gebieden, de voorselectie kun je dus thuis al maken. Het enige wat je dan nog moet doen is kijken naar de overnachtingsplek en het vervoer er naar toe. Dat is tegenwoordig met internet niet zo een probleem.

Misschien niet geheel netjes naar de reisorganisaties, maar je hebt gegarandeerd een mooi omgeving om te wandelen.

Een leuke en mooie wandelomgeving niet ver van Nederland zijn de Vogezen. Hier lopen verschillende LAW's. Ook is het mogelijk om vanuit 1 camping meerdere dagtochten te gaan maken. De dalen van dit middelgebergte zijn redelijk bevolkt waardoor je met het openbaar vervoer goed uit de voeten kunt.

groet
Richard
 
[laatste wijziging op 20-07-03 om 12:16]Marike,
Ben het volledig met Richard eens. Ook moet je toch wat geluk hebben met het gezeldschap waar je mee op uit trekt. Kan zowel een verrijking als een verarming betekenen. Zelf dacht ik in eerste instantie ook aan de Vogezen. Ik zou je zo enkele suggesties van 4-5 daagse tochten kunnen voorstellen waar je de keuze kan maken tussen een bivak of het 'comfort' van een onbemande hut. Verder stikt het er van de refuges.
Andere suggesties vind je in de verschillende wandelgidsen. Een goed boek is het Elmar boek "Belgische ardennen in 9 trektochten" (met adressen voor overnachtingsmogelijkheden). Kijk ook eens op het onderdeel boekenrecenties op deze site. Hier worden ook nog enkele andere boeken besproken. Door België lopen enkele mooie GR paden (bv gr 56,571/2/8) Met de gids bij de hand moet het niet moeilijk zijn om een tocht samen te stellen
Andere gebieden, verder van huis zijn de cevennen (bv gr67)en de vercors (gr91/93). Deze lenen zich naar mijn indruk en ervaring ook heel goed voor een uitstap.
De voorbereiding van een tocht is al een 'feest' op zich. Je zou iets kunnen uitwerken voor verschillende gebieden en vertrekken naar de plaats met het beste weer.
Kijk eens op de site van Nico Vermaas.Van ieder gebied wat ik hier ter sprake heb gebracht is een reisverslag van hem te vinden.

Ivo
 
[laatste wijziging op 21-07-03 om 07:56][laatste wijziging op 21-07-03 om 07:55 ]Hoi Marike,

Ik kan het natuurlijk alleen maar eens zijn met Ivo's advies :).

Ik vermoed dat de Vercors misschien wat koud zullen zijn, volgens mij biedt de SNP er tegen die tijd al bijna een sneeuwschoentocht aan.

Vogezen is inderdaad een goed advies. Prachtige herfstbossen in oktober. Een andere plek die ik erg aangenaam vond in de herfst was de Morvan in Bourgogne. Bosrijk en landelijk, heel stil. Wat wel een nadeel is dat de meeste campings gesloten zijn in de herfst.

Het allermooiste in de herfst vond ik de Cevennes (misschien heb je mijn verhaaltje gelezen hier op de site). We hebben er 2x een week gelopen/gekampeerd in die tijd. Een vriendelijk en mooi gebied, maar wel wat ver misschien. Op mijn website staan foto's en reisverslagen.
(2002 Tour de Lozere (=Cevennnes) en 1999 Cevennes).

Van de GR67 en GR68 (Cevennes) heb ik trouwens topoguides. Die mag je eventueel wel lenen of bekijken (volgens mij zien we elkaar over 2 weken bij het kajakken, dus als ik ze mee moet nemen laat het me dan maar even weten).

Groeten,

Nico
 
Frankrijk

Hoi,

Dank jullie wel voor de waardevolle tips (meer tips blijven welkom uiteraard!). Ik zal me eens gaan verdiepen in de Vogezen. Daar ben ik (nog) niet geweest. Ivo, je suggesties voor een 4-5 daagse wandeling ontvang ik graag (stuur je nog wel even een emailje).

Wat me daarnaast ook wel aanspreekt is Normandie en dan specifiek de kust en kliffen van Falaises (de Albasten kust). Daar heb ik al informatie over aangevraagd via internet. Iemand hier nog informatie over?

gr. Marike

- die weer verder op het internet gaat rond struinen, smoksen en hiken
 
RE: Frankrijk

Normandie is heel erg de moeite waard!
Het is er landelijk, zeker in de boage, er zijn veel oude weggetjes en uiteraard de indrukwejkkende kustlijn.
Behalve dat is de streek uiteraard doordrenkt met de historie van zo'n 60 jaar terug.
Persoonlijk vindt ik het een aanrader op een redelijke dagafstand rijden van hier.
Het barst er overigens van de hotelletjes en campings.
Rob
.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Hoi Marieke,

persoonlijk reis ik nooit met reisorganisaties dus daar kan ik je niet echt van advies bedienen.

Als je in de herfst wil wandelen (en niet te ver weg wil gaan) zijn natuurlijk de Harz (Duitsland) en het Sauerland (Duitsland) aan te bevelen. Ik ben ook een keer in de herfst in de Luxemburgse Ardennen geweest en het is er dan erg mooi, heel anders dan in de zomer, veel verkleurende bomen enzo.

Hoop dat je hier wat aan hebt...

Gr,
Stammie
 
GR 21 le Havre - le Treport

Hoi,

Allereerst nogmaals dank voor jullie tips en adviezen. Ivo bedankt voor de uitvoerige informatie mbt de Vogezen (deze komt zeker nog van pas voor het plannen van een wandeling voor het voorjaar 2004).

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de GR 21, Etretat (idd de Albasten kust). Ik ga de tweede week van oktober lopen! Mocht iemand zin hebben om mee te lopen dan hoor ik dat graag.

gr. Marike
 
RE: GR 21 le Havre - le Treport

Heej Marike,

Ken je me nog? Erik van de WWH 2003. Ik heb ook even zitten lezen in de verslagen van Nico (ziet er goed uit!), want ik zoek ook eigenlijk een mooie tocht om te doen in de herfst van een dag of 5. Ik zou graag naar de Cevennen gaan, maar dan zit je dus meteen weer een dag in de auto en dat is me iets te veel van het goede.

Ook heb ik al verschillende vrienden gevraagd of ze interesse hadden, maar daar had ik niet veel succes mee. Dus....ik heb eigenlijk wel interesse om mee te lopen met je. Ik weer niet helemaal zeker of ik dan vrij kan krijgen, maar dat moet geen probleem zijn.

Zou je het aandurven om met mij op pad te gaan?

Mail me anders even...

Doei,

Erik
 
TERUG

Hoi Erik,

Zie en lees nu je berichtje; ik ben alweer terug van een paar dagen Normandie! Ik heb minder gelopen dan ik aanvankelijk van plan was, het slechte weer (storm en regen) en gesloten campings (die volgens folders e.d. wel open hadden moeten zijn) hebben wat roet in het eten gegooid.

Toch vond ik het wel de moeite waard, mooi kustpad, mooie vergezichten, krijtrotsen, dorpjes en lekker uitgewaaid. Zie voor een impressie mijn fotoboek.

Tot een andere keer dan maar.

gr. Marike
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan