Topvak rugzak als daypack


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi, luitjes,

In het stukje over de Zanskar ND 65+15 van Lowe Alpine is te lezen:
"Zo is het topvak ook te gebruiken als een 8 liter heuptas of een 17 liter daypack."

Dit lijkt me bijzonder handig. Ik heb van m'n Radical Stellar een paar keer het topvak gehaald om tijdens een dagtochtje toch wat spullen mee te kunnen nemen. Ik denk dat dit topvak zo'n 8lt. inhoud heeft. Het draagt niet comfortabel, aangezien de spanbanden te ver uit elkaar zitten. Maar het werkt wel!

Zijn er meer mensen die zoiets wel eens gedaan hebben?

grtz
Henk
 
Aan de binnenkant van het topvak van m'n macpac glissade zit een extra spanriempje waardoor je m als heuptas kunt gebruiken. Met het daypak-gebeuren heb ik geen ervaring.

Nou maak ik ook nooit lange tochten (backpack stijl) waarbij je eens een dagje in een stad verblijft, je grote rugzak in het hostel laat en dan met de daypack de stad ingaat. Maar die heuptast zou dan ook wel handig zijn: er kan genoeg in voor een dagje cityhoppen (liter of 10)
Het topvak draagt als heuptas vrij comfortabel, maar ik heb de gunctie dus nog nooit gebruikt.

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Ik heb wel eens het topvak van mijn Gregory Shasta gebruikt als kleine daypack. Onder het topvak zit hiervoor speciaal een heupgordel.

Het draagt vrij comfortabel, tenminste als je er niet teveel in stopt. Camera, GPS , kaartmateriaal, kleine thermos en wat energierepen en je kunt een prima daghike maken

groeten,

russian_nomad
 
Salaam,

Ik heb een Berhaus waarvan de zijtassen gebruikt kunnen worden als daypack. 1 Is echt goed te gebruiken, de twee zijtassen aan elkaar ritsen geeft een wat brede tas maar is nog steeds goed te dragen.

Duncan.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan