Totaal off-topic


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Zoals gezegd totaal off-topic, maar daar is het een kampvuur voor, toch...

Ik heb thuis een paar nestkastjes gebouwd die meteen gretig in beslag werden genomen. Eén ervan met een webcam erin.

Voor degenen die interesse hebben liggen wat filmpjes van de koolmezenfamilie:

http://www.youtube.com/KjottmeisFamilie

Groeten,

Linda
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Leuk Linda! Nu nog wat pinda's in een netje ophangen, daar zijn ze gek op! Dan krijg je er misschien nog een stel roodbonte spechten erbij, zoals in mijn tuin het geval is.
Groeten,

Boelo
 
Leuk Linda!

En die pinda's zou ik niet doen, dat is uitstekend voer voor ze om de winter door te komen, maar niet geschikt voor hun jongen mee te voeren..te vet, te eenzijding.
In de ogen van de koolmees is dat niets anders dan de McPinda :+

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hey Linda,

Kijk, da's een zinvolle manier van je webcam gebruiken. Is weer eens wat anders dan een druk kruispunt in hartje centrum van de stad :)

Raymond
 
>Leuk Linda! Nu nog wat pinda's in een netje ophangen, daar
>zijn ze gek op! Dan krijg je er misschien nog een stel
>roodbonte spechten erbij, zoals in mijn tuin het geval is.

Ik heb de hele winter al vogels gevoerd met vetbollen. Inderdaad ook een specht. Maar ik ga geen spechten naar de mezenkast lokken. Dan vrees ik dat de spechten de jonge koolmeesjes op gaan eten. Zo'n drama heeft zich eerder in een van onze nestkasten afgespeeld. Daar had een specht een heel gat in gehakt. Ik denk dat ik het voeren gewoon aan de vogelouders kan overlaten. Maar het is leuk om te volgen wat er binnen gebeurt.

Linda
 
Echt een goed idee Linda, zo kun je leuk meekijken zonder dat je de vogels verstoord.

Zoals Rob al zei voeren nu is niet nodig en niet goed voor de kleinjes. Ook brood schijnt niet goed te zijn, gaat zwellen in de maagjes van de kleine meesjes.
 
Het is niet de plaats om op alle"slimme" opmerkingen in te gaan, ik wil alleen maar opmerken dat ik al een jaar of 10 vogels observeer en soms voer en ik merk dat mijn woorden verkeerd worden begrepen. De koolmezen pakken maar heel af en toe een pinda, zolang het niet vriest. Dat lijkt me geen kwaad te kunnen. De spechten zitten veel vaker bij de pinda's, maar zijn bang voor de andere vogels(inclusief koolmezen)! Wel lopen de koolmezen en zeker hun jongen, gevaar van roeken, kraaien en Vlaamse gaaien die hier ook zitten. Grappig is, dat juist deze grote vogels er als een speer vandoor gaan als je zachtjes in je handen klapt. Misschien doet ze dat aan geweerschoten denken...
Groeten,
Boelo
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan