Touching the Void, elf jaar later

Elf jaar geleden, op 5 februari 2004 plaatste Raymond op Hiking-Site een eerste bericht over Touching the Void.

Vorig jaar heb ik deze film voor het eerst gezien nadat ik hem had geleend uit de bibliotheek. Vanavond is hij op televisie, om 21:55 op NPO3. en daarna waarschijnlijk een week lang op Uitzending Gemist.

Touching the Void is een (gedeeltelijk) nagespeelde documentaire over het klim ongeval van Joe Simpson en Simon Yates in Peru. De combinatie van navertelde verhalen van de betrokkenen en nagespeelde scenes met acteurs maakt het één groot avontuurlijk en spannend spektakel. Echt een aanrader: http://www.npo.nl/3doc/29-01-2015/VPWON_1181775
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Touching the void stamt al uit januari 1998. Het was destijds hét bergsportboek dat je gelezen moest hebben. het boek is veel indringender dan de film die er later van is gemaakt (al is die zeker niet slecht).
 
Het echte boek moet ik nog eens lezen, maar de film geeft mooi weer wat er in het hoofd van iemand rond kan gaan terwijl een dergelijke situatie zich afspeeld.

Mocht je op de bank ploffen vanavond: kijken!
 
Sinds het zien van die film in begin 2000 (dus niet na het lezen van het boek) word ik nu nog steeds geplaagd door een liedje van Boney M in mijn hoofd als er weer iets tegen zit. Dodelijk dat liedje... What has heared cannot be unheared, in dit geval dan. U is gewaarschuwd, klikken op eigen risico!

https://www.youtube.com/watch?v=sX39TeogB94
 

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Vind het één van de beste buitensport/klimfilms die gemaakt zijn. Maar of ik vrouwlief zo gek krijg dat ze 'm zien wil....? Misschien even opnemen dan :)

Groetzels,
Dennis
 
Vanavond overigens ook een aantal docu's op BBC4 over o.a. de (eerste) beklimming van Everest en de Eiger. Vanaf 22:00 meen ik.

Jonas
 
Npo1

Ik was vanavond meer bezig met wat er gebeurde op NPO1. Ik kijk volgende week wel op uitzending gemist.
 
Geen flauw idee of het uberhaupt is uitgezonden....

Zeker wel!
Ik heb het boek destijds twee keer gelezen, de film ook gezien in de bioscoop en nu op klein scherm weer. Ik zou de afloop inmiddels moeten kennen, maar het was toch weer akelig spannend.
Ook opnieuw weer waardering voor de cinematografische kant. Wat een film!
En ja, Boney M... hilarisch!

Marla
 
En ook ja ... ik was in 2008 vlakbij de plek des onheils. Bijgaand een foto richting gletsjer vanaf een pas en ik denk ook de Siula Grande . De volgende ochtend vroeg zijn we een eind de morene op gelopen. Erg indrukwekkend als je het verhaal kent.
Marla
 

Bijlagen

  • IMG_0104.jpg
    IMG_0104.jpg
    86,3 KB · Weergaven: 131
Kreeg kippevel van je foto (komt idd door het verhaal), ken de rampen van bepaalde plekken en besef hoe nietig we zijn, waar mazzel en pure pech gewoon een uitkomst is in een vanzelfsprekende tombola. Uiteraard hebben de overlevenden toch de juiste dingen gedaan om die uitkomst positief te beinvloeden. Ronduit indrukwekkend.
 
Dank je voor de tip, ik ga kijken. Heb het boek wel gelezen maar ben er nooit toe gekomen de film te kijken, deels omdat ik me afvraag hoe je het indrukwekkende van het boek goed in een film kunt weergeven - maar dat ga ik vanavond bekijken. De recorder staat geprogrammeerd!

Groet,
Emma
 
Het boek is echt aan te raden!!! Ik heb destijds een lezing gezien van hem in Maastricht. Was erg leuk! Wat me toen wel tegenviel was dat hij Ronald Naar toen een sneer gaf.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan