" Tour en Pays Cévenol" ofte GR67


Status
Niet open voor verdere reacties.
Y

Yves

Guest
Hoi,
We willen in september dit pad gaan lopen.
Alle interessante tips ivm wildkamperen , bevoorrading en andere (nodige !) "weetjes" over dit pad zijn welkom.

Greetz Yves:7
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


RE: Tour en Pays Cévenol

Hoi

Een paar jaar terug heb ik deze tocht ook gelopen. Voor een reisverslag zie: http://www.natureview.nl/hiking/

Ik was ook van plan om wild te kamperen, maar heb daar onderweg toch maar vanaf gezien. Ik liep namelijk in juli en het was nogal heet en dan is het erg prettig om aan het eind van de dag een douche te kunnen nemen. Er is wel water onderweg, maar niet genoeg om je lekker in te kunnen wassen. Maar in september is het misschien koeler, dan speelt dat probleem minder.
Een gedeelte van de wandeling loopt door een nationaal park (geloof ik), daar is het in ieder geval verboden om wild te kamperen. Gites d'etapes zijn er wel voldoende. Volgens mij kom je maar door 2 dorpje waar je boodschappen kunt doen, waarvan de eerste vlak na het begin ligt.
Maar verder is het wel een erg mooie (en goed gemarkeerde) tocht.
Veel plezier ermee, en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het wel.

Groeten Arjen
 
RE: Tour en Pays Cévenol

Hoi Arjen,

Ik heb ondertussen je reisverslag gelezen.
Mooie website trouwens.
Heb je de gites vanuit Nederland geboekt, of was er wel altijd ergens een plaatsje ?

Even "off the record".
Ik zie dat je ook nogal gek bent van vogels kijken.
Zijn vorig voorjaar naar Polen geweest.
Je kunt er niet alleen prachtige hikes doen, maar de natuur en natuurlijk de "soortenlijst" van vogels mag er echt zijn !
Kijk maar eens op : http://www.birdtours.co.uk/tripreports/poland/pol6/poland2001.htm

greetz Yves
 
RE: Tour en Pays Cévenol

Hoi

Gites heb ik niet geboekt, ik was in Nederland nog gewoon van plan wild te kamperen. Er was echter wel altijd gewoon plek om te slapen (zelfs op de 14e juli). Ik geloof dat het 1 keertje wat druk was, maar verder was ik nog meestal alleen ook...

En over dat Polen, ja ben er ook al eens geweest (voor een excursie van m'n studie). Niet veel gelopen, wel veel gevogeld (ook al was het de bedoeling dat we naar plantjes keken geloof ik). Is inderdaad erg mooi, zou er zo weer naartoe willen.

Arjen
Arjen@natureview.nl
http://www.natureview.nl
 
RE: Polen

Hoi

Heb je verslag even bekeken, inderdaad een leuk tripje. Vind het toch wel jammer dat we in de Biebrza zo weinig tijd hadden om vogels te kijken (owja, en om te wandelen ;-) ) Wil er nog wel een keertje naar terug, volgens mij ben ik toen af en toe wel lange afstandswandeling markeringen tegen gekomen daar. Lekker tussen de vogels doorlopen daar...

Groet Arjen
 
RE: Tour en Pays Cévenol

Lukt het dan echt niet om wild te kamperen daar in de streek??
Als niemand u ziet, is er toch geen probleem. Nationaal park of niet. Is er controle op, boetes?

En nog iets: wat kost een nachtje overnachten in een Gite voor één persoon, ongeveer?

Groetjes Koen
 
RE: Tour en Pays Cévenol

Hoi Koen

Het lukt vast wel om wild te kamperen. Ik was het toen wel van plan, maar heb het niet gedaan omdat ik (na een hele dag in 30+ graden gelopen te hebben) toch wel erg gesteld was op een douche. Als ik het me goed herinner mag je overal wildkamperen, behalve in het NP zelf. Heb het dus niet geprobeerd dus weet niet wat er gebeurt als je het daar wel doet of wat de reacties zijn. En ja, als niemand je ziet is het inderdaad geen probleem, maar ja, ze hebben daar ook boswachters he.... Maar goed, ik heb dus echt geen flauw idee hoe die reageren.

De prijzen van de Gites kan ik me echt niet meer herinneren, ik zal even in m'n topoguide kijken of daar een indicatie in staat, hoor je na de paasdagen.

Veel plezier daar

Arjen
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan