Touwen + klimgordel in wasmachine?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allemaal,

Ik gebruik mijn gordel en klimtouwen regelmatig bij scouting, maar door het gebruik in bomen zijn ze vuil geworden. Mijn vraag is of je ze zo in de wasmachine (zonder scherpe randen) kan doen op 30 graden met waspoeder van pH 10?

thanks,

Ko
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Ko,

Er zijn verschillende discussies op internet over het wassen van klimtouw. Je geeft zelf al aan van plan te zijn te wassen met een sterk alkalish wasmiddel, wat zeker verstandig is.

Verder is het handig om een lage temperatuur en toeren te gebruiken en het touw in een kussensloop te doen, om teveel knopen of beschadiging aan het touw te voorkomen.

Let er ook op dat het totale gewicht van de touwen (in natte toestand) niet teveel is voor het wasmachine.

succes ermee,

russian_nomad
twan
 
Gewoon in het bad met handwarm water. Liever geen sopje. Toch een sopje? Bij de betere klimzaken kan je ook touwwasmiddel kopen. Flink spoelen en water verversen.
Buiten drogen maar niet in de zon.

Gordel het zelfde, vooral goed drogen.

Materiaal word mogelijk wat stugger of de sterkte achteruit gaat? Denk het niet. Maar ga niet elke week je spullen wassen. Dan word de sterkte wel minder.................
 
Ko,

Ik adviseer om de touwen te wassen met Nikwax Tech Wash, De eventuele waterafstotende eigenschappen blijven dan behouden. Doe de touwen in een kussensloop om ze niet ergens tussen te laten komen en zo wordt het ook geen kluwen.
Als de touwen niet meer waterafstotend zij kun je ze na het wassen impregneren met Nikwax Rope proof.

Succes,

Kees Kolbe
Nikwax Benelux.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan