Travellunch


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Nog twee-en-een-halve week en dan ga ik op mijn 2007 avontuur: twee weken solo door de Sloveense Alpen aan de hand van de SPP.

Nu heb ik voor deze tocht nog een stuk of tien eenpersoons droogvoer maaltijden nodig. Graag wil ik deze maaltijden van het merk Travellunch (punt de) hebben omdat deze in mijn ervaring een stuk lekkerder zijn dan de alom verkrijgbare Adventurefood maatijden. Ook is de keuze bij Travellunch een stuk groter dan de vier (?) maaltijden die Adventurefood aanbied na de vernieuwing.

Helaas blijkt travellunch slecht verkrijgbaar in NL, tot nu toe heb ik ze alleen bij Demmenie gevonden, maar ook zij hebben maar keuze uit drie varianten.

Nu voel je de vraag al aankomen..... Weet iemand een winkel in NL die (een uitgebreide keuze) Travellunch verkoopt? Slee, Denig, Bever, Spac, Zwerfkei, Kathmandu hebben het iig niet :(. Online heb ik wel wat gevonden, mn in DTSL, maar ik zou het liever in NL kopen.

Eins
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Eins,

Ik weet niet of je al helemaal beslist hebt voor Travellunch, maar anders zou ik ook eens kijken naar de maaltijden van Globetrotter.nl (niet .de!). Voorheen had ik altijd AdventureFood, maar voor mijn laatste trip in Pakistan had ik voor het eerst de globetrotter maaltijden bij, en ik moet zeggen dat ik daar erg tevreden over ben.
Erg smakelijk, meer dan voldoende, voldoende calorieën en verschillende menu's. (--> avondeten; ontbijt stel ik zelf samen.)
Enig nadeel is dat je er wel je pan voor moet viesmaken en dat alles los verpakt is, waardoor er nogal wat plastic afval overblijft.
Maar goed, het is een afwisseling op AdventureFood, en de maaltijden die ik nog over heb (onderandere de Miss Piggy Vlechten!) gaan in december mee naar Argentinië.

eet smakelijk!

Twan
russian_nomad
 
Eins,

ik sluit me helemaal aan bij Twan.
Op een paar varianten na die ik (persoonlijk!) "zo zo" vind, heeft Globetrotter.nl heel veel hele goede zeer smakelijke maaltijden die ik het gemiddelde niveau van verkrijgbare outdoorprakjes sterk ontstijgen. Ik denk niet dat jij de verschillende pakjes storend vindt (schat ik zo in).
Zo nodig kan ik je wat specifieke tips uit hun assortiment geven die ik zelf ervaren heb, qua smaak, hoeveelheid en bereidbaarheid (voor mij bvk allers in één pannetje).

In de categorie werkelijk uitgelezen cuisine en toch alleen maar heet water bijvoegen zijn de (hier elders als eens bejubelde) Real Fieldmeal maaltijden, maar die zijn nóg moeilijker verkrijgbaar dan jouw Travelunch (Countrystore heeft er wel wat). Het is bijna kunst wat ze daar maken en waar dan toch slechts heet water bij hoeft ...

En om dan meteen mijn andere merk-ervaringen te delen...

Outdoor Cuisine (UK vermoedelijk, ook verkrijgbaar bij Countrystore.nl) is zonder uitzondering heel slecht en smakeloos en ook nog veel te weinig.

Trekkingmahlzeiten.de is een goede middenmoter met een paar erg lekkere en een paar mindere maaltijden, gemiddeld qua smaak goed te doen, maar helaas (bijna)niet meer in Nederland te krijgen (en postorderen bij Globetrotter.de wordt mogelijk te laat voor je).

Marla
 
Marla,

Real Fieldmeal ?? Echt nog nooit van gehoord... Maar met de zoekfunctie en zelfs in Google vind ik niets.

vind wel Real Turmat en zoiets als Drytech Real Expedition Meal, wat lijkt op legerrantsoenen. Welke bedoel je precies?

ik vraag dit omdat ik nog wel op zoek ben naar een smakelijke maaltijd die klaar te maken is door alleen maar kokend water in het zakje te gooien. (makkelijker/sneller/lichter voor hoogste kampen)

Ik heb zelfs een keer iets gelezen over een zakje eten, met onderin chemicalieën die het eten opwarmt in de zak. Ken je deze misschien ook? Ervaringen?

groeten,

Twan
russian_nomad
 
> Enig nadeel is dat je er wel je pan voor moet viesmaken en
>dat alles los verpakt is, waardoor er nogal wat plastic afval
>overblijft.

Twan,


Das dus het probleem van globetrotter. Alhoewel hun maaltijden echt veruit de beste zijn die ik ooit heb gehad (vooral de stamppot boerenkool die toendestijds nog een echte rookworst in het pakketje had) is het gekook teveel. Voor de duidelijkheid: ik kook mijn water op Esbit en het gekookte water moet dan in het zakje, vijf/tien minuutjes laten staan en eten. No-way dat ik eten in mijn "pannetje" ga doen. Als GT hun maaltijden op deze manier aanboden dan was het duidelijk welk merk ik eten wilde.

>Op een paar varianten na die.....
>heeft Globetrotter.nl heel veel hele goede zeer smakelijke
>maaltijden die ik het gemiddelde niveau van verkrijgbare
>outdoorprakjes sterk ontstijgen.

Helemaal mee eens

>Ik denk niet dat jij de
>verschillende pakjes storend vindt (schat ik zo in).

Euhm dat vind ik dus wel storend, waarschijnlijk is het woord "niet" per abuis in bovenstaand zin gekomen?

>Zo nodig kan ik je wat specifieke tips uit hun assortiment
>geven die ik zelf ervaren heb, qua smaak, hoeveelheid en
>bereidbaarheid (voor mij bvk allers in één pannetje).

Ik wil dus echt niet in mijn "pannetje" koken omdat ik niet wil dat mijn thee de volgende dag naar macaroni smaakt.

>........maar die zijn nóg
>moeilijker verkrijgbaar dan jouw Travelunch (Countrystore
>heeft er wel wat).

Bedoel je dat Countrystore Travellunch heeft?

>Trekkingmahlzeiten.de is een goede middenmoter met een paar
>erg lekkere en een paar mindere maaltijden, gemiddeld qua
>smaak goed te doen, maar helaas (bijna)niet meer in Nederland
>te krijgen (en postorderen bij Globetrotter.de wordt mogelijk
>te laat voor je).

TM kom ik nog wel tegen hier en daar. Punt is daar alleen dat ze geen 1 pers maaltijden hebben. Qua smaak ben ik het met je eens dat het een middenmoter is.

Dank tot dus ver.

Eins

PS voor de mensen die zich afvragen waarom ik pannetje tussen " " heb staan: http://davidlewis.ca/stove/
 
Klopt, Twan,
Real Turmat en Real Field Meal is van dezelfde leverancier.Zie www.drytech.no waar resp. linksboven en rechtsboven beide series aan te klikken zijn.

Ik ken alleen een paar versies van de Real Fieldmeal (o.a. een chicken curry en ook het frambozengranenontbijt ... mmmmmh!!) en ben daar lyrisch over. En ik niet alleen, gezien een eerdere beschrijving die ik heb gelezen, ik geloof onder het lijntje "Noorse Rantsoenen".
Ik kan helaas geen persoonlijke ervaring delen over de Real Turmat, dus daarvoor moet je vertrouwen op wat de anderen zeggen.

Ik wil liefst dit najaar nog samen met anderen een aantal pakken Real Fieldmeals gaan bestellen. Nee niet goedkoop, maar om eens een keer écht lekker uit een zakkie eten...!
Zeker als ik laat mijn tentje opzet of het waait hard, dan betekent het gemak van alleen kokend water gelukkig in dat geval even niet dat je een smakeloze hap zit te eten.

Marla
 
Eins,

Tja... foute inschatting over jouw kookvoorkeuren, maar Trekkingmahlzeiten.de heeft wel degelijk eenpersoonsmaaltijden.

En helaas, de opmerking tussen haakjes over Countrystore sloeg op de beschikbaarheid van Real Field Meal.

Marla
 
Als jullie denken dat het goedkoper is als ik in het groot bestel en dan naar jullie doorstuur met douanestickertjes voor privépersonen, wil ik dat best doen.

Linda
 
Linda, je bent een schat!

Ik weet niet of de moeite die jij dan voor ons doet een besparing oplevert. In het eerdere draadje leek het voor de invoerrechten vanuit Noorwegen een grijs gebied. Geen EU en toch geen invoerrechten ...?

Ik had zelf www.expeditionfoods.com in gedachten als besteladres in een EU-land. Daar had in het eerdere draadje de liefhebber van de zeewolfmaaltijd zijn bestelling ook gedaan.

Marianne, ik zal me afhankelijk an het antwoord van Linda beraden over onze beste bestel-organisatie.

Marla
 
>Ik weet niet of de moeite die jij dan voor ons doet een
>besparing oplevert. In het eerdere draadje leek het voor de
>invoerrechten vanuit Noorwegen een grijs gebied. Geen EU en
>toch geen invoerrechten ...?

Noorwegen is geen EU. Ik betaal me blauw aan BTW en tol als ik iets uit europa bestel.

http://www.douane.nl/particulier/internetaankopen/internetaankopen-03.html#P25_2606

Als jullie bij een bedrijf iets bestellen kun je voor 22 euro belastingvrij importeren. Als een particulier het opstuurt, kan het bedrag 45 euro bedragen. En dat laatste bedrag kan ik sturen door wat ik op het stickertje schrijf. Alleen stond er wel iets van dat het een redelijk formaat pakje moest blijven, dus geen grote verhuisdoos vol.

Maar kijk ook maar of het bij dat europese bedrijf makkelijker/goedkoper is.

Linda
 
Eins,

ik hoorde dat Robijns waarschijnlijk de agent is van Travellunch.

Mijn ervaring is dat Robijns erg klantvriendelijk is en graag de eindgebruiker aan een paar winkeladressen wil helpen waar een aardig assortiment zit.

Marla
 
>PS voor de mensen die zich afvragen waarom ik pannetje tussen
>" " heb staan: http://davidlewis.ca/stove/

Uhh hoe werkt dat ding precies? Maar kun je de pan niet gewoon afwassen, dan proef je dat eten toch niet meer of is daar die pan te klein voor?

Maar Eins is het voor het gewicht niet beter als je in de Alpen gewoon in de berghut eet en drinkt, scheelt een hoop gewicht:+
 
Eh ... Laurens, heb je die site wel bestudeerd? Het pannetje is een bierblikje!

En voor het laatste weet je het antwoord toch? Eins wil zo licht mogelijk zelfvoorzienend op pad, nog afgezien van de mogelijk beperkte berghuttendichtheid in Slovenë.

(Maar misschien zit ik er wel wéér naast ... Eins?)

Marla
 
>Uhh hoe werkt dat ding precies? Maar kun je de pan niet gewoon
>afwassen, dan proef je dat eten toch niet meer of is daar die
>pan te klein voor?

Nou het is een blikje Heineken bier die een aardige amerikaan voor mij heeft opgestuurd, want dit type blikje van ca 3/4 liter is alleen daar verkrijgbaar. Verder werkt het gewoon als een pannetje. En natuurlijk kan ik het pannetje afwassen, maar dan moet ik weer sponzen en afwasmiddel meenemen, wat weer gewicht is. En ik mag toch aannemen dat men inmiddels weet hoe ik over overbodig gewicht denk.

>Maar Eins is het voor het gewicht niet beter als je in de
>Alpen gewoon in de berghut eet en drinkt, scheelt een hoop
>gewicht:+

Ja ga ik ook doen, maar ik eindig niet iedere dag in een berghut en de meesten gaan over een week dicht. Laat ik nu over twee weken op vakantie gaan. Ik ben dus voor een groot deel op mezelf aangewezen, maar dank voor het meedenken natuurlijk.

Eins
 
>Eh ... Laurens, heb je die site wel bestudeerd? Het pannetje
>is een bierblikje!
>
>En voor het laatste weet je het antwoord toch? Eins wil zo
>licht mogelijk zelfvoorzienend op pad, nog afgezien van de
>mogelijk beperkte berghuttendichtheid in Slovenë.
>
>(Maar misschien zit ik er wel wéér naast ... Eins?)

Nou je slaat de spijker dit keer recht op zijn kop. Het enige waar je je in vergist is de huttendichtheid in SI. Nu weet ik niet of de dichtheid in andere Alpen regios hoger is, maar ik heb voor deze tocht zes kaarten die een gebied van 35 x 50 km beslaan en daar zitten dan een hut of twintig! Alleen gaan die dus over een week dicht en ga ik pas vlak daarna op pad.

Eins
 
>Nou het is een blikje Heineken bier die een aardige amerikaan
>voor mij heeft opgestuurd, want dit type blikje van ca 3/4
>liter is alleen daar verkrijgbaar. Verder werkt het gewoon als
>een pannetje. En natuurlijk kan ik het pannetje afwassen, maar
>dan moet ik weer sponzen en afwasmiddel meenemen, wat weer
>gewicht is. En ik mag toch aannemen dat men inmiddels weet hoe
>ik over overbodig gewicht denk.

Je hebt ook kleine flessjes biologische zeep van CarePlus, kun je de pan mee schoonmaken, je kleren mee wassen en bij jezelf ook nog wat smeer weg poetsen. Maar misschien is het pannetje ook wel wat te klein om je eten goed in te bereiden.

@Marla dat van eten in de berghutten was maar een grapje, zie de smiley:p
 
>Nou je slaat de spijker dit keer recht op zijn kop. Het enige
>waar je je in vergist is de huttendichtheid in SI. Nu weet ik
>niet of de dichtheid in andere Alpen regios hoger is, maar ik
>heb voor deze tocht zes kaarten die een gebied van 35 x 50 km
>beslaan en daar zitten dan een hut of twintig! Alleen gaan die
>dus over een week dicht en ga ik pas vlak daarna op pad.
>
>Eins

Slovenen zijn een outdoor-volkje, dus dat lijkt mij ook wel dat er aardig wat berghutten zijn.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Uhm, Robijns was de importeur van Trekking Mahlzeiten, maar voor zover ik weet hebben ze die niet meer in hun assortiment en zal de verkrijgbaarheid dus wel langzaam dalen in Nederland.

Raymond
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan