Trekken in Peru

  • Onderwerp starter Janneke Buerman
  • Startdatum

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Janneke Buerman

Guest
Wie heeft ervaring/informatie over trekkings in Peru? Ik wil graag de bergen (bijv. Cordillera Blanca) in, maar kan geen goede boekjes vinden. Ik ben benieuwd hoe de paden daar zijn: zijn er lodges/slaapplaatsen te vinden, bestaan er routes en niet onbelangrijk: hoe gevaarlijk is het daar (ivm Het Lichtend Pad). Ik hoop dat iemand mij wat info of tips kan geven. Bedankt! Janneke
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Janneke,

De Cordillera Blanca is prachtig!! Vlakbij ligt het stadje Huaraz dat vaak als uitgangspunt wordt genomen, maar er zijn genoeg leuke dorpjes in de buurt van waaruit je de bergen in kunt gaan. Er zijn een heleboel verschillende paden varierend van 2 to 10 dagen. Er zijn ook veel bergbeklimmers, het is een populair gebied, de toppen gaan volgens mij tot 6700 meter ofzo.

Hutten in de bergen kan ik me niet herinneren, maar in al die dorpjes vlakbij kun je spullen huren en zijn er allerlei andere faciliteiten. Je kunt er kaarten kopen etc.

Er is een bus van Lima naar Huaraz en die duurt een uurtje of 10 als ik me goed kan herinneren.

Er zijn ook nog andere mogelijkheden, zoals de Calco Canyon, de vulkanen bij Arequipa en natuurlijk de Inca Trail, maar ik moet zeggen dat ik de Cordellera Blanca errug mooi vond.

Ik zou zeggen veel plezier en als ik je nog ergens mee kan helpen hoor ik het wel.

Erik

Oh ja en over het Lichtend Pad zou ik mee geen zorgen maken, tenminste niet in dat gebied. Ik dacht dat dat meer was tussen Lima en Cuzco, maar ik heb daar eigenlijk weinig gevaarlijke verhalen over gehoord.
 
Hoi,

Ik kan je alleen maar (heel flauw) wat info geven over de Inca Trail. Die kan je niet meer individueel lopen en hij is ontzettend druk en vies (maar wel mooi). De paden zijn perfect, maar je moet wel van traplopen houden. Van het Lichtend Pad merk je daar helemaal niks. Volgens mij hebben die het ook niet op toeristen voorzien, ik zou me meer zorgen maken over gezond blijven. (is mij niet helemaal gelukt).
Ik kan je het trailblazer guidebook aanraden, er staan ook wat varianten op de inca trail in.

Nico
 
Ha die Janneke,

Gave reis die je gaat maken joh!

Wij zijn destijds niet bij Huaraz geweest, maar via Nazca-Arequipa-Cuzco naar Bolivia.

Inderdaad (uiteraard) de Inca-trail gelopen, druk, maar wel heel erg de moeite waard, de 3e dag is wel heel zwaar, eerst van 3000mtr klimmen naar 4200mtr, vervolgens afdalen naar 3600mtr en dan weer klimmen naar 4400mtr, dat schreeuwt om enige training (of de volgende dag mega-spierpijn.... ;) )..
De 4e dag is het een aanrader vroeg op pad te gaan in het donker, zodat je zonsopgang over Macchu Picchu meemaakt, dat vergeet je echt nooooooit meer!
Het schijnt dat je inmiddels zelfs moet 'reserveren' om de Inca-trail op te mogen en wel 5 dagen van te voren, maar da's vast wel via internet te regelen. De trekkingburootjes die alles voor je regelen (je mag niet meer alleen op pad daar) maken qua kwaliteit enzo errug weinig. Er zijn wel een paar superdure, maar dan gaan er dragers mee met tafels en stoelen, 't is maar net waar je voorkeur en budget ligt.

Toen wij er waren, was het een zootje in Peru met die verkiezingen destijds. Om problemen met Het Lichtend Pad op het traject Arequipa-Cuzco te voorkomen (welke op dat moment heel reeel waren), hebben we dat stuk gevlogen. Is niet eens zo heel erg duur en gemakkelijk ter plekke te regelen. Als je bij Arequipa bijvoorbeeld 2 dagen de Colca Canyon ingaat (gaaf: condors!!!), regel dan eerst je vlucht, dan is er nog plek zat. LanPeru is ons heel goed bevallen, de aangeraden maatschappij in de Lonely Planet (weet ff niet meer hoe die heette) was wat aan de ranzige kant. Qua prijs maakt het niet uit.
Wel ff opletten dat je dan eerst en dagje in Cuzco blijft om te acclimatiseren, voordat je de bergen ingaat!

Ik heb geen idee wat je budget is, maar een aanrader is ook een rondvluchtje te maken boven de Nazca-lines. Die zie je dus echt alleen maar goed vanuit de lucht.
Tip: check van te voren of het vliegtuigje (van die Cessnaatjes) getankt heeft en zo nee check of er parachutes zijn!!! Wij hadden dat niet gedaan, of althans, pas in de lucht zagen we dat de tank zo goed als leeg was...we hebben um wel een beetje geknepen zegmaar.....
Ohja en een pilletje tegen reisziekte is ook een aanrader, zelfs als je dat nog nooit van je leven bent geweest. 't Ding doet eerst 5 rondjes om zn vleugel (lees: bijna verticaal) linksom en dan rechtsom om een lijnenfiguur, zodat iedereen het goed kan zien! 't Is net of je in een grote centrifuge zit!

He, een hele fijne reis toegewenst en mocht je nog vragen hebben, mail gerust!
Groetsels
Petra
 
Er bestaan enkele zéér goede boeken over de cordillera's.

Lees zeker
***Lonely Planet: trekking in de andes: bevat dagbeschrijvingen van alle trekkings
***Bradt: trekking in Peru & Bolivia
en nog een franse maar bovenstaande zijn beide onmisbaar.

Check ook www.brentdhooge.com ben zelf bezig aan voorbereiding door cordillera huayuash

In de streek zijn er sinds '1997 geen ongelukken meer gebeurd ivm het lichtend pad. De veiligheid is dus hoog.


:D
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan