Trekking-tent

  • Onderwerp starter erikwiechers
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
E

erikwiechers

Guest
Dames/heren,

als beginnend hiker moet ik natuurlijk allerlei materiaal aanschaffen. Het is de bedoeling dat ik deze zomer voornamelijk in Nederland loop maar dit wel in de loop der jaren uitbouw met reizen naar Ijsland, Zweden, Santiago de Compostela en als einddoel Nepal/Tibet.

Mijn ouwe Nomad Winner schoenen zijn nu echt tot de draad toe afgesleten, ik heb ze ook alweer zo'n 20 jaar geloof ik :D
Schoenen eerst dus, mijn vraag is nu, moet ik mijn schoenen kopen met vooruitzicht op de komende jaren of kan ik eerst beter flink oefenen in de lage landen en daardoor een wat eenvoudiger model schoen nemen ? Is een b/c schoen voldoende ? Iemand ervaring met Scarpa ?

Vraag 2, een tent: idemdito. Nu heb ik de Hilleberg Nallo GT op het oog, lijkt mij een redelijk tentje ;) en wat ook belangrijk is is het lage gewicht. Heeft iemand ervaring met deze tent ? En zo ja, op wat voor gebied ? Ik zal de tent niet meenemen naar de Himalaya.

Benieuwd naar raadgevingen..
 
Zo, je hebt in ieder geval een duidelijk doel! Leuk!

>Vraag 2, een tent: idemdito. Nu heb ik de Hilleberg Nallo GT op het
>oog, lijkt mij een redelijk tentje en wat ook belangrijk is is het
>lage gewicht. Heeft iemand ervaring met deze tent ? En zo ja, op wat
>voor gebied ? Ik zal de tent niet meenemen naar de Himalaya.

yep, NL, ardennen, schotland, Duitsland

grtz
Henk

The Recumbent Architecture Pivo
 
Erik,
wat die schoenen betreft hangt het er een beetje vanaf wat voor wandelingen je dit jaar nog wilt maken. Zelf heb ik B/C-schoenen (Meindl Island) die ik draag voor stevige dagwandelingen over weekendjes in de Ardennen tot een vierweekse tocht in Nepal. Ik heb die B/C gekozen omdat ze meer steun geven dan een B type (vooral met een overvolle rugzak)en je ze nog goed kan gebruiken als je van de gebaande paden wil en gletsjers wilt doen. Met een B type kan je dat ook maar die zijn er minder geschikt voor. Daarnaast ben ik ook van het type zwaargebouwd, dus dan is een B/C ook een beter keuze. ben je een lichtgewicht met stevige enkels, dan voldoet een B type ook wel. Het enige nadeel van de B/C schoenen is dat ze minder prettig lopen op een verharde ondergrond. Logisch omdat ze er eigenlijk niet voor gemaakt zijn. Bovendien verslijt de zool er een stuk sneller van. Daarom heb ik mij enige maanden geleden een paar lage schoenen aangeschaft (type A/ Multi Terrain Hiker). Voor een wandeling die hoofdzakelijk over verharde wegen gaat doe ik nu die aan ipv mijn Meindl Islands.
Een B schoen kan je hier uiteraard ook voor gebruiken en is dan misschien een betere keuze omdat je dan met één paar op elke ondergrond nog aangenaam uit de voeten komt. Maar voor mij persoonlijk geven ze iets te weinig steun.
Wat dat wandelen zelf betreft, de Lage Landen zijn prachtig om te wandelen, maar ik zou niet wachten om naar Schotland of waar dan ook te trekken. Veel te mooi allemaal om dat nog evve uit te stellen.

Woubeir
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan