Trekkings in Italie

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Gerben
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
G

Gerben

Guest
Eind Juli wil ik samen met mijn vriendin een rugzaktrekking maken in Italie. We zitten te denken aan gebieden als Abbruzen, Dolimiten (Brenta-groep en Stelva) en aan Gran Paradiso.
Wie heeft er ervaringen met een van die gebieden en info over trekkings en mogelijkheid tot wildcamperen.

Groeten Gerben
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hola Gerben..

Na er over gelezen te hebben werd ik ook wel nieuwsgierig, en ik ga ook die kant op. Deze zomer verblijf ik één week in het Gran Paradiso gebied en wil de gelijknamige berg beklimmen.
Om meer van het gebied te weten te komen heb ik het gidsje 'bergwandelingen in de Italiaanse Alpen' van Weijdert en Peters gekocht ( http://www.weijpe.nl ). Tevens heb ik mij kaart IGC 101, Gran Paradiso/La Grivola/Cogne aangeschaft bij Pied a Terre.
Met name het gidsje ziet er erg goed uit. Vele tientallen wandeltochten in diverse gebieden die zich makkelijk aaneen laten rijgen tot meerdaagse tochten. Met dit gidsje en de juiste ervaring kom je een heel eind.

http://www.weijpe.nl/images/boek.gif

Wildkamperen stelt men nergens in de Alpen op prijs. Low-Impact Bivakkeren is een ander verhaal. Als jij je tentje opzet tussen 1900-0900 is er niks aan de hand.. En geen zooi achterlaten uiteraard. Respecteer de natuur!

Loop ze!
:7
 
Wij zijn destijds vanuit Brussel naar Rome gevlogen en vandaar met de trein naar Pescina (ten oosten van Avezzano). Vervolgens met de bus naar Pescasseroli. De camping aldaar was de uitgangsbasis. Daar hebben we een 1:50.000 kaart van de Abruzzen gekocht en spullen op de camping achtergelaten.
Trektocht zijn we begonnen in Barrea (bus/liften). 's middags naar Rif. Campitelli (onbemand, stinkt naar houtvuur) kunt er wel kamperen. 2de dag via Passo dei Monaci naar Prato di mezzo (Marsicaanse beren gezien). Dan via dezelfde pas en vervolgens een andere route naar het ste rifugio. Dan naar Camping aan Lago Montagna Spaccata (douchen). En vervolgens naar de camping aan Lago di Barrea en dan het laatste stukje naar Viletta Barrea alwaar we de bus naar Pescasseroli hebben genomen (terug naar camping).
In het Nationale park leven naast beren, lynxen, steenbokken (ook gezien) en wolven. Verder mooie omgeving, leuk wandelen, niet zwaar gezien de hoogteverschillen. Zijn gebieden in het nat. park waar je officieel niet mag wildkamperen, verder genoeg mooie plekjes en overal water aanwezig (erg schoon).

Gebruikte Kaarten:
Carta Stradale Abruzzo 1:200.000 (verkregen via toeristenburo)
Carta Turistica del Parco Nazionale d'Abruzzo (1:50.000) gekocht in Pescasseroli. Redelijke wandelkaart, met hoogtelijnen.
Feit dat er bij Rif Campitelli ook een camping op de kaart staat maar deze er niet was maakt duidelijk dat het een italiaanse kaart is en geen Zwitserse. Met een beetje improviseren en grove kompasrichtingen kom je overal waar je wezen wilt.

Wij zijn destijds in juli/aug. geweest. Wel vaak een namiddag bergenbuitje gehad. Was er absoluut niet druk, geen wandelaars tegengekomen (zelfs geen dagtoeristen).
Na het wandelen zijn we met de trein naar Pescara (oostkust). Lekker geluierd aan zee. Daarna via Sulmona, absoluut bezoeken, erg mooi oud stadje in de Abruzzen, naar Rome (3 dgn) en dus na ± 2 wkn weer thuis.
 
Bedankt alvast voor de info over Gran Paradiso en de Abruzzen.
De tocht in de Abruzzen lijkt best leuk, zeker ook omdat dit vrij op de route ligt en in de burt van Rome. Eerst cultuur, dan natuur en dan strand aan de Adriatische kust. Lijkt me een prettige combinatie.
Als er nog iemand wat info heeft,zet dan hier neer aub.

Groeten Gerben
 
Hallo,
Ik ben deze zomer (2002) van plan om met mijn vader naar de Abruzzen te gaan. Aangezien je bruine beren gezien hebt ben ik wel heel geinteresseerd in hoe dat presies gegaan is en waar je ze gezien hebt. Mijn vader en ik zijn namelijk op zoek naar mooie lokaties om de bruine beer te kunnen fotograferen. Bovendien zou ik wel wat meer informatie willen over de hike die je gemaakt hebt en hoe je aan de informatie bent gekomen, ik ben nog op zoek naar mooie routes die we kunnen lopen.

Alvast Bedankt!!

Groetjes Roel:)
 
Beste Gerben,
Martin beschrijft de goeie manier van voorbereiding. Overige kaarten: IGC 102: Valsavarenche etc en de Gran Paradiso 1:50.000 kaart van Studio FMB Bologna. Deze geeft een uitstekend overzicht van het gehele park en ook van het noordelijk deel tot aan Aosta met daarin de Mont Emilius, het doel van 3 van onze meerdaagse tochten. (Van het noordelijke deel bestaat geen 1:25.000 kaart).Wij hebben nu in totaal 5 meerdaagse rugzak/kampeertochten gemaakt in dit gebied. Twee binnen het Gran P. park en ook daar zonder problemen gekampeerd, wel uit het zicht van hutten en na ca. 18.00 uur. Officieel mag het daar niet; wij hebben geen ontmoetingen met de vele boswachters gehad dus weten niet wat dan het resultaat is. In het noordelijk deel nooit boswachters gezien; volgens mij is het daar ook niet verboden. Daar is het veel stiller. Wel iets minder drinkwater te vinden. Ons mooiste kampeerplekje: bij Lago Gelato op bijna 3000 m. zijn daar tussen de grove rotsblokken drie plekjes voor kleine tentjes vrijgemaakt. Meestal ligt daar in juli nog sneeuw; en een prachtig zicht op de Mont Emilius, waar we door teveel sneeuw en andere ongemakken nog steeds niet op zijn geweest. Na een paar jaar ervaring moet je daar wandelend op kunnen. We zullen zien.
Groet, Henk en Lila
 
goede info

Hele goed info zeg, thanx, komt goed van pas aangezien wij in september naar die regio gaan :)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan