trekkings rukzak dames


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben eigenlijk op zoek naar een dames trekkingsrugzak, zo rond de 70 liter, met een sterk draagsysteem zodat je rond de 20 kilo mee kan nemen. (voor lange trekkingtochten zal dit zeker nodig zijn.) Wat vinden jullie bijvoordbeeld van de Haglofs sec, Macpac en deuter, of misschien kennen jullie nog wel andere merken..
Zijn er soms dames met ervaringen en goede suggeties??
Laat het me eventjes weten

Het is trouwens voor een meisje van 1.60..
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

hoi,

Macpac heeft een hele mooie damesrugzak. Zit perfect en zelfs met >20kg loopt ie prima.

Wel is het zo dat je voor de juiste rugzak lekker moet gaan passen in de winkel. Daarbij je in 1e instantie niet (zo min mogelijk) laten leiden door merken, kleurtjes en prijzen, maar door je gevoel: zit ie lekker ja of nee.

truste Nanda
 
Ik denk dat 20 kg een beetje veel is voor een meisje van 1.60. Ik kan zelf netaan 20 kg dragen en ik ben 1.73. Het hangt natuurlijk af van hoe goed iemand getraind is... Verder moet je goed opletten of de rugzak van 70 liter niet te hoog wordt. Rugzakken die ver boven de schouders uitkomen, worden een beetje instabiel. Je moet in de winkel uitvinden wat er past.

Groeten,

Linda
 
ik ben een meisje van 1.70 en heb een Bach Venture. Ik vind dat echt een superrugzak vooral door z'n heupband en comfortabele draagsysteem. Hij is wel wat kleiner, maximaal 62 liter, maar ik heb er vaak kampeertochten mee gemaakt en dat gaat prima. succes met zoeken!
 
Hoi meisje van 1,60 m,

Als ik bij me in de winkel een vrouw van jouw lengte help met het passen van een rugzak dan pak ik er ALTIJD 2 bij:

-Lowe Alpine Cerro Torre ND55 en
-Macpac Rimu W

Allebei dames modellen en allebei slechts 55 liter ipv. 70, maar beide zitten ALTIJD goed en tot de 20 kilo moeten de rugzakken aankunnen.

Qua inhoud niet direct wat je zoekt, maar ik garandeer je dat ze allebei wel goed zitten.

Suc6 Eins
 
Hoi kleintje :)

Een rugzak van 70 liter voor een kort persoon zal het eerder van de breedte dan de hoogte moeten hebben. Omwaaien omdat je zwaartepunt te hoog ligt is natuurlijk niet zo leuk.

Zoals al genoemd door Nanda, Macpac maakt 2 rugzakken voor echt zware lasten. De kleine van de 2 is de glissade serie, van 65 tot 80 liter in 4 maten, de wat breder en verder naar achteren uitgebouwde cascade gaat van 80 tot 95 (geloof ik) Daarbovenop heb je dan nog de ruimte onder het topvak die je met 10 liter kunt uitbreiden. Ik heb zelf een glissade maat 3 (75 liter) en daar kan ik alles goed in kwijt.
Ik weet niet of de kleinste maat (maat 1) niet al te groot is voor je rug, maar proberen kan altijd.

Andere rugzakken voor als je zware zaken gaat dragen: Lowe Contour (de damesuitvoering heet sirocco meen ik) , alle lowe rugzakken met het crossbow systeem. Gregory rugzakken zijn ook erg sterk in het zware werk.
En inderdaad, passen, dan voel je vanzelf wat goed zit en wat niet.

Succes d'r mee,
Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
bedankt alvast voor jullie reacties......
die 70 liter en 20 kilo is natuurlijk in het extreemste geval. ik wil gewoon zeker zijn dat als ik veel kilio's moet gaan dragen, mn rugzak het niet begeeft...
in ieder geval bedankt...ik zal nu nog eens gaan passen...en passen....
 
hoihoi,
ik ben zelf 1.65 en heb een Berghaus A-trek pro 65 +10
is dus een 65 liter rugzak, maar door de zijvakken kan er nog liter extra in. Hij zit voor mij perfect en is ook prima te comprimeren. Bij mij zit hij nog neit op de kleinste stand, dus met een nog iets kortere rug meot hij ook nog passen. Het maximale gewicht wat ik er in heb gehad was 15 kilo, maar dat ging nog prima.
Verder heb ik toen ik een nieuwe rugzak ging kopen nog gekeken naar een macpac en een deuter van beide 65 liter, maar vond deze toch het fijnst.
 
Hallo,

Mijn vriendin (1.63m) is heel tevreden van haar Osprey Luna 70 (www.ospreypacks.com). Ik heb zelf de 'mannelijke' versie van de rugzak. We zijn zo'n drie maanden door Nieuw-Zeeland getrokken met elk een 13 kg aan bagage.

De Osprey komt met een kleine kangaroezakje dat je aan de buitenkant van je rugzak kan hangen of kan gebruiken als hydropackdrager. Als ik deze niet gebruik, prop ik het altijd in m'n rugzak omdat het vastmaken aan de buitenkant véél te lastig is. De Osprey blinkt uit in functionaliteit en draagcomfort maar is wel wat zwaar en redelijk prijzig. De Osprey is zo comfortable omdat deze via titanium struts het zwaartepunt/gewicht verplaatst van onder de rug naar je heupen en zorgt voor een goede stabiliteit. De heupband is daarbij één van de beste die je kan vinden.

Ik heb gelijkaardige producten geprobeerd zoals MacPac (tweede keuze), Bach (niets voor mij), Arc Tyrex, Lowe.. Mijn advies: probeer al de rugzakken die je maar kunt vinden, vraag voor professioneel advies in de winkel en neem vooral je tijd. Laat je niet opjagen, want een slecht passende rugzak zal zeker je vakantie/reis verknoeien !

Groetjes,

AT
 
Macpac Esprit

Hoi,

Zelf heb ik de Macpac Esprit, een damensrugzak van 60-65 liter. Ik ben niet klein, maar ik heb 'relatief' gezien een kleine rug (en dus langere benen). Het gaat dus niet alleen om je lengte, maar eerder nog om de lengte van je rug.

Succes met passen.

gr. Marike
 
Hallo niet al te grote dame,

De Jack Wolfskin Atlas Women is 55liter en geschikt voor een korte rug.
De Jack Wolfskin Air Balance Women is 10o% individueel instelbaar door een traploos verstelmechanisme. De hele rugzak weegt 2.4kg en is uitstekend voor trektochten door de onafhankelijk beweegbare heupband.
Verder zijn er bij de Jack Wolfskin Store in haarlem nog een keur aan damesrugzakken te zien en te passen, al dan niet met gewicht.
Overigens is 20kg voor en dame van 1.60 erg veel. Daar wil ik je best over adviseren.

Met vriendelijke groet,

Wim ter Beek
jack Wolfskin Store
Haarlem
0235344269
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan