trektocht eind maart


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

ik wil graag samen met een vriendin eind maart een trektocht van 5-6 dagen lopen in Frankrijk. We willen liefst kamperen op campings of boerderijen en zoeken dus een plek met droog, niet al te koud weer. We zijn van plan met de trein te reizen, dus begin en eindpunt bij voorkeur in de buurt van een treinstation. Eventueel een stukje met de bus zou ook prima zijn.
We zijn beiden redelijk ervaren rugzakwandelaars.

Heeft iemand tips wat betreft een geschikte tocht? We houden ons aanbevolen!!!

Groeten, Janneke
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb geen flauw idee over hoe lang, hoeveel dagen, welk land evt.
Maar zelf ga ik binnenkort het Airborne pad lopen, 220 km door Brabant en Gelderland, van Lommel naar Arnhem. Evt op te delen in verschillende per OV te bereiken etappes.
Bedoel je zo iets?


Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hoi Janneke,

Een paar van je eisen kan ik denk ik niet aan voldoen maar wanneer je mooi wilt wandelen kijk dan eens naar de Vogezen. Bergachtig, wisselend weer maar kan mooi zijn, openbaar vervoer geen flauw idee etc maar heel gaaf!

Ik ben daar vorig jaar geweest en heb mijzelf daar helemaal naar de kl**e gelopen op die bergen maar het was zeker de moeite waard. Dus gaan wij dit jaar in mei weer.

Persoonlijk zou ik voor mooi weer iets zuidelijker gaan maar ik weet niet hoe ervaren je bent.

Veel plezier met de voorbereidingen!

Roel

'Vind waar je naar zoekt!'
----
http://www.wandelenisleuk.nl
 
Hoi Janneke,

ik denk meteen aan de Provence. Met een keer overstappen in Brussel ben je in ongeveer tien uur in Marseille of Nice. Ik ben zelf een keer in de nazomer in een gebied iets westelijk van Nice (ongeveer een half uur met de bus) geweest, in de buurt van Vence en de Gorges sur Loup. Ik heb toen niet echt een tocht gelopen, maar vooral wat dagtochten en gewoon gehangen op de camping. Maar er zal zonder al te veel problemen een tocht te maken zijn. In de buurt van Marseille liggen de Gorges du Verdon, daar is het ook erg mooi en er loopt meen ik een GR (maargoed, waar in Frankrijk loopt er GR). Nadeel is natuurlijk wel dat je een hele dag in de trein zit om in zuid Frankrijk te komen.

Op zich zijn de genoemde Vogezen ook erg mooi, maar daar kan het eind maart nog echt wel winters zijn. Bovendien ben je ondanks dat dat gebied hemelsbreed een stuk dichterbij ligt, ongeveer net zo lang bezig het te bereiken als de Provence. Mocht je die richting uit gaan heb je misschien iets aan deze link: http://www.provencebeyond.com/map/map2q15.html

Veel plezier met de verdere voorbereidingen
Harold
 
Hoi,

Je kunt het ook laten afhangen van aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen, eerst het ticket/bestemming en daar dan een wandeling bij zoeken. Transavia vliegt bijv. nu ook op Montpellier en Bergerac.

gr. Marike
 
Gooi "gr 67" eens door de zoekmachine van deze site.
Cevennen is een goede streek vroeg op het seizoen.
De link voor het openbaar vervoer tussen nimes (treinstation) en anduze die je daar vindt is een dode link.
Hier komt de nieuwe:
http://www.coopcar.fr/transport.html

Ivo
 
Hallo,

even een terugrapportage:
we hebben een 6 daagse wandeltocht door de Vaucluse gelopen. De tocht staat beschreven in het boekje wandelen in de Provence van de ANWB. Het was een prachtig mooie wandeling, met een aantal lange maar niet moeilijke tochten. Het startpunt (Fontaine de Vauclusse) is prima bereikbaar met een rechtstreekse internationale trein van Brussel Zuid naar Avignon en het laatste stuk met een bus.
Camping waren nog niet allemaal open, maar we hebben prima kunnen kamperen in het wild of bij mensen in de tuin.
En prachtige streek, en een aanrader in het voor-of najaar (waarschijnlijk overladen met toeristen en veel te heet in de zomer.)
Bedankt voor alle tips, Janneke
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan