Trektocht in Schotland van 13/11 tot 19/11


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hey,

Ik vertrek van 13 t.e.m. 19 november naar schotland.
Normaal gezien vertrok ik met een vriend van mij maar die heeft
spijtig genoeg moeten afhaken, zodoende wou ik graag nog alleen of met iemand van deze site nog vertrekken, onze plannen waren gaan rondtrekken op the isle of skye (coast cuillin route) en ook nog eenp paar wandelingen rond Fort William (niet de WHW door gebrek aan tijd) Heeft er misschien iemand ervaring met trekkings in november in deze gebieden, Zegt de naam "Bad Step" iets aan iemand ? en is het idd zo gevaarlijk dan wordt verteld ?

Alvast bedankt voor jullie hulp, en mocht je interesse hebben, neem gerust contact op en ik verleen je meer info.

Thomas 25j, Belgie
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Dag Thomas,

Google geeft redelijk wat info over de scramble 'the bad step'. Ik heb hem zelf 'gemist' omdat we ons met een bootje hebben laten afzetten aan het begin van Loch Coruisk. De Bella Jane vaart (als het weer het toelaat...) vanaf Elgol. Kom je vanaf de andere kant dat moet je bellen of ze kunnen oppikken. Je kunt ook al lopend een (stevige) omweg maken. Deze loopt via de top van de 'Sgurr na Stri' welke we wel beklommen hebben en een erg fraai uitzicht op 'Log Coruisk' geeft. Dit is een klim/afdaling welke ik niet graag in dichte mist zou doen en heeft geen pad of route markering.

Extreem gevaarlijk lijkt de bad step me niet wanneer je de instructies volgt aangezien hij toch in een aantal beschreven wandelingen is opgenomen. Maar dat is natuurlijk altijd erg afhankelijk van het weer en de persoon.

Stafkaart 1:50000 Landranger map kaart 32

Een fraaie wandelgids om ideeen op te doen is de 'Isle of Skye Rambler's Guide' van Chris Townsend (ISBN 000220200X)

Sander.
 
Een vriend van mij heeft die Bad Step gedaan. Hij was er niet op voorbereid en had er spijt van dat hij dat zonder klimgereedschap deed. Zoals het mij beschreven is houdt het pad op en moet je om het uiteinde van een klif heenstappen om op het pad aan de andere kant van de klif uit te komen.

Tip: bezoek de whiskybrouwerij op Skye.

Linda
 
Ik ben jaren geleden op skye geweest en heb ook een deel van de kustroute gewandeld. Daarbij een dagtripje langs het deel waarbij je de 'bad step" moet passeren. En ik moet zeggen, ik ben blij dat ik het zonder rugzak deed want het lijkt me op z'n minst zeer lastig om dit met rugzak te doen. Het is een schuine rotsplaat (die in het water van de baai eindigt) met een soort van barst halverwege waar je je voeten op moet zetten. Het is niet ver, misschien maar tien meter, maar het is genoeg om op een vervelende manier in het water te belanden en ofwel je spullen kwijt te raken (zwemmen met een rugzak nadat je in het water bent gevallen lijkt me niet makkelijk) ofwel lastig om dan weer snel aan land te komen. Het is vast wel te doen als je een lichte relatief kleine rugzak op hebt, maar ik zou er geen risico's voor nemen. Er is ook een route door het binnenland, al weet ik niet meer precies hoe die ook weer loopt maar dan sla je dit punt tenminste over. Wat weersgesteldheid betreft, was ik een jaar geleden in schotland, te weten in de cairngorms -weliswaar aan de andere kant van schotland, maar het weer was erg slecht. Wellicht heb je aan de kust meer geluk. Er staat overigens vlakbij de bad step wel een leuke cottage waar je goed onderdag kunt vinden....


succes met je voorbereidingen en heel veel plezier!!

Niels
 
Niels,

Je schreef:
>(zwemmen met een rugzak
>nadat je in het water bent gevallen lijkt me niet makkelijk)
>ofwel lastig om dan weer snel aan land te komen.

Doordat er veel lucht in je rugzak zit drijft'ie meestal (als ik Ray Mears mag gelofen). Hierdoor kun je je rugzak gebruiken als drijf middel en juis makkelijker weer aan wal komen. Belangrijke items als slaapzak en droge kleren in een waterdichte zak in je rugzak zodat je niet onderkoelt raakt.


>Wat weersgesteldheid betreft, was ik een jaar geleden in
>schotland, te weten in de cairngorms -weliswaar aan de andere
>kant van schotland, maar het weer was erg slecht. Wellicht heb
>je aan de kust meer geluk.

Meestal is het aan de oost kust een stuk beter dan de west kust. Alleen kunnen de Cairngorms daar wel eens wat eigenwijs in zijn en hun eigen ding doen.

Eins
 
Hoi,

Even inhaken op het drijvende rugzak verhaal;
Wanneer je onderuit gaat met je volle rugzak, zou ik adviseren NOOIT de rugzak om te houden met beide armen door de banden. Het gewicht van de rugzak (met of zonder lucht) kan je naar beneden trekken. Ook belemmerd de rugzak het zwemmen

Dus; als je onderuit gaat, één arm uit de band halen en de rugzak met de andere arm bijhouden.

Ook bij rivieroversteken (als het niet anders kan) de rugzak op die manier meenemen. Door je selfinflating matje op te blazen verkrijg je meer drijfvermogen en komt de rugzak makkelijker naar de overkant.

Maar bovenal: Vermijd rivieroversteken, ook met de nodige ervaring kan het heel gauw mis gaan..

russian nomad
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan