trektocht Jotunheimen sept 2004. Coleman fuel verkrijgb...


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
B

bmwk100

Guest
Hallo ,

Eind deze maand vertrek ik naar Oslo om vandaaruit met de bus richting Jotunheimen te rijden. Ik verblijf één nacht op een camping in Oslo om zo de volgende dag vroeg op de bus te stappen. Mijn vraag is deze.

Ik wil mijn MSR XGK laten branden op de schone coleman fuel , omdat dit redelijk reukvrij is en voor de terugreis geen problemen te krijgen tijdens inchecken.
Heeft iemand ervaring met verkrijgbaarheid van deze brandstof in Oslo of Gjendesheim ( startpunt trektocht) ? Als het kan met locatie in Oslo .

Alvast bedankt voor de reacties

Richard
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Richard,

Coleman fluel in flessen wordt niet verkocht. Maar ik zag laatst dat de sportwinkel XXL flessen met schone benzine had (dat heet renset bensin en kost ca. NOK. 60). Een vestiging van deze winkel zit vlakbij het centraal station in Oslo.

http://www.xxl.no/

Groeten,

Linda
 
Hallo Linda ,

Allereerst bedankt voor je reactie.
Na het posten van mijn vraag realiseerde ik me dat ik zondag in Oslo aankom , ik overnacht dan die Zondag op een camping dicht bij het centrum. Maandag ochtend om 09.30 uur moet ik dan op de bus naar Gjendesheim en ik denk niet dat de winkels aldaar zo vroeg open zijn. Helaas voor mij. Ik zie dus geen andere mogelijkheid om op ongelode benzine of diesel te stoken. Tenzij de gewone benzine stations ook los de renset bensin verkopen.

Ik geloof niet dat er een verkoop punt is in Gjendesheim die dit verkoopt. Ik neem dus voor de zekerheid maar gewone benzine mee.

Nogmaals bedankt

Groeten Richard
 
Hallo,
Ook ik vroeg mij af of er in (de omgeving van) Gjendesheim benzine te krijgen is; in Oslo heb ik geen tijd om er achteraan te gaan. Er schijnt daar (in GH) wel een winkel te zijn, verkoopt die dat misschien? Of weet iemand een bezinestation in de buurt (das beter dan niets)?
Groet, Rense
 
RE: trektocht Jotunheimen sept 2004. Coleman fuel verkr...

Hoi Rense,

Ik zou je toch aanraden om te proberen op het vliegveld of in Oslo brandstof te kopen. Volgens mij is Gjendesheim alleen een toeristenhut en daar zul je geen benzine kunnen kopen. Benzinestations liggen doorgaans beneden in de dalen en niet zo hoog in de bergen als waar GH ligt.
Je kunt ze ook een mailtje sturen en het ze zelf vragen: http://www.gjendesheim.no/
Benzinestations:
http://www.statoildetaljhandel.no/FrontServlet?s=sdh&state=station_map

Groeten,

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan