Trektochten, maar hoe kom je er?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik lees hier over vele leuke trektochten. Lekker met je rugzak wandelen door de natuur.
Bijvoorbeeld een leuke route van Noord naar zuid, maar even met de auto naar het beginpunt rijden begint soms wel wat lastig te worden.

Ik ben benieuwd hoe komen jullie van thuis bij het begintpunt en hoe kom je terug?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Joost,

Dat is bij mij errug afhankelijk van de mogelijkheden. Zo zal ik soms de trein nemen of een bus naar het beginpunt (als ik vanaf het eindpunt ook weer OV terug kan krijgen), maar soms rij ik ook gewoon met de auto naar een beginpunt en neem dan bijvoorbeeld een taci of bus/trein terug. Maar zoals gezegd is dat dus errug afhankelijk van de mogelijkheden die het OV bieden en vaak loop ik ook gewoon een lus/loop/ronde/cirkel-route, gewoon weer terug naar het beginpunt.

Raymond
 
Zoals raymond al schrijft is het erg afhankelijk van de tocht die je gaat lopen. In Nederland heb je het relatief makkelijk omdat je hier veel openbaar vervoer hebt en je dus zo weer naar je beginpunt kan komen.

Voor dit jaar hebben wij een trektocht in Noorwegen in voorbereiding en ik heb al gezien dat het hier veel lastiger is. Doordat we met het vliegruig gaan zijn we geheel aangewezen op openbaar vervoer. Hier moet je in planning voor je tochten dus goed rekening mee houden.

Hoe je heen terug komt moet je dus goed meenemen in je voorbereiding, soms is de auto beter en soms het openbaar vervoer. Zelf vind ik het iedere keer weer de sport om dit zo gunstig mogelijk uit te stippelen. Niet leuker dan nu al thuis in de weer te zijn met kaarten en boeken om zo je vakantie voor te bereiden.

Groetjes

Richard
 
Je hebt het over trektochten. Mijn defintie van een trektocht is toch wel een tocht die langer dan drie wandeldagen duurt, anders is het gewoon een weekendje wandelen :p

Ik plan mijn trektochten meestal tussen begin- en eindpunten met OV. Daarbij schuw ik de lokale schoolbussen niet }( Schoolbussen rijden meestal maar 2 tot 3 keer per dag. Als ik moet bussen dan zorg ik ervoor dat ik maximaal één keer moet overstappen op een andere bus. De tweede bus is dan géén schoolbus want anders kan je wachten tot het eind van de middag voor je weer verder kunt.

Ik reis graag met de nachttreinen voor de lange afstand zodat ik de hele dag heb om met lokaal vervoer bij mijn startpunt te komen.

Als een lange trektocht eigenlijk te lang is voor mijn vakantie dan knip ik de tocht gewoon in tweeen en pak ik een dus twee kortere vakanties. Ik wandel overigens alleen in Europa.

In weekenden als ik met mijn gezin loop dan gaan we meestal met de auto. We lopen dan meestal een ronde, dus heen over een route en terug via een zelf op de kaart uitgezochte route. Dat is erg grappig, regelmatig is de zelfuitgezochte weg terug mooier/leuker dan de beschreven route.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan