Tropenschoenen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

omdat ik in oktober voor mij studie twee en een halve maand naar Costa-Rica ga, ben ik op zoek naar tropen schoenen. Ik ga onderzoek doen op bananenplantages en zal waarschijnlijk 5 dagen per week aan het wandelen zijn(en misschien ook nog in weekend). Ik heb teva's maar ik denk dat dat niet genoeg is, in verband met ongedierte enzo. Ook heb ik nog A-wandelschoenen, maar die zijn wel voor een deel van leer. Ik heb ze al heel lang, dus ze hoeven neit perse mee terug.

Dus mijn vraag is nu, moet ik hier nieuwe schoenen voor kopen of kan ik af met wat ik heb?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Palladiums, zou ik zeggen. Goed profiel, soort canvas stof en stevig om je voet te strikken.
Persoonlijk vind ik het voetbed van de Palladiums goed waardeloos, maar met een verantwoorde zool erin, zijn ze voor warme streken wel geschikt, zeker voor het werk wat je gaat doen.

Marla

PS Ik weiger te schrijven "beste Pompedom". Ik vind het wel fijn als je je postings ondertekent met een echte naam. Zeker als je wat van ons prikbord-gebruikers vraagt, is toch wel in de communicatie wat makkelijker.
 
Aigle maakt ook tropenschoenen.
Beide merken zijn wel te krijgen bij Bever.
Of je gewone A oude A schoenen ook geschikt zijn is misschien een beetje afhangkelijk van het seisoen dat je gaat.
Is het een droge tijd, zou het misschien nog kunnen maar daat ken ik me daar niet zo uit.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
De ideale tropenschoen bestaat niet.

Ik heb jaren in de Philippines gewoond, en ik ook heb wel eens Aigle schoenen meegenomen daar. Nou na een paar dagen door de velden lopen en af en toe eens natte voeten waren ze al rijp voor de sloop.
De eerste keer dat ik er was, had ik zelfs mijn trouwe Dagstein bergschoenen nog bij me....maar bij 30 graden hitte, was dat ook maden kweken.

Gymschoenen werkt ook niet goed, veel te warm.
Het beste is gewoon slippers aan hebben, en als je eens serieus gaat lopen: oude schoenen. Alles gaat veel sneller kapot door de vochtigheid en hitte.
Gewoon ter plaatse een paar slippers kopen met dikke zool, die kosten daar een paar Euro. en zijn net vast zo goed als Teva(als die tenminste goed zijn).
Zelfde met klamboe etc. daar koop je het voor een paar centen, en hier betaal je een godsvermogen voor al dat moois. En die Locals hebben er wel verstand van, die wonen daar al heel hun leven.

Jörgen
 
Beste Pompedom ,

Misschien heb je al schoenen gevonden of je beslissing genomen, maar toch, voor de zekerheid.
Ik ben plots ook op zoek naar tropen/desertschoenen, en er is gelukkig toch aardig wat keuze wat betreft goed ademend, snel drogend schoeisel.

Ik vond de volgende opties:

Altberg Desert Veldthog E219
Aku Petra Sabbia (Zwerfkei E109)(Er bestaat ook een hoog model)
Aku Aerox (zwerfkei E89)
Bata Desert kist KL (~E65 non kpu)
Bates M9 Desert (First Care Company 150 Euro)(Bates maakt ook een Ladies version)
Blackhawk Desert Ops (Noorloos-se E125)
Danner Acadia desert (Noorloos E235)
Meindl Desert(zwerfkei E109)
Meindl Safari Mid ~E125
Meindl Safari ~E150
Meindl Desert Fox ( Country Store E150)

Ik heb dingen als Palladium maar niet meegerekend, die hebben volgens mij niet zulke geweldige demping, steun en pasvorm. Omdat ik van plan was ook op zand- en stofrijke plaatsen rond te lopen heb ik daarnaast een voorkeur voor hoge modellen (Dat zijn ze dus allemaal, behalve de Aku Aerox) Nu nog allemaal passen, terwijl de meeste fysieke winkels maar 1 of twee types op voorraad hebben...


Wie weet er nog wat, want 11 keuzemogelijkheden lijkt misschien veel, maar de leestbreedte van Meindl kennende vallen die misschien al af.Verder vraag ik me af of iemand al ervaring heeft met bovengenoemd schoeisel, of tropenschoenen in het algemeen.

Groeten,

Jan
 
Allemaal bedankt voor jullie reactie!

Ik heb eens rond gekeken en gepast in winkels De meindl Safari zaten echt heel erg lekker, maar ik vind 120 euro erg veel voor iets wat ik waarschijnlijk niet heel vaak meer nodig heb. Ik heb besloten gewoon mijn oude A schoenen mee te nemen, ze zijn 5 jaar oud dus ze hoeven niet mee terug. Verder neem ik natuurlijk mijn teva's mee. Maar voor het echte veldwerk zijn die te licht.(een teva hodt geen grondboor of pikhouwel tegen als die per ongeluk op je voet terecht komt)
Ik heb trouwens in zuid spanje vorig jaar gewoon op mijn B-C schoenen gelopen. Maar daar was het vooral heel heet(35-40 graden) maar ook heel droog.

Groetjes Martine
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan