turkije


Hoi, weet iemand of er gps kaarten turkije bestaan?
bij voorkeur in de buurt van de lycian way?
garmin turkey heeft kaart maar er staat niet bij welk gebied of schaal….
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,
Keek je al op openstreetmap.org?
Hier de info van 't net:
OpenStreetMap, kortweg OSM, is een project met als doel om vrij beschikbare en vrij bewerkbare landkaarten te maken. Sinds 5 jaar wordt wereldwijd informatie over straten, rivieren, grenzen, kroegen en gebieden verzameld en opgeslagen in een vrij toegankelijke database. Op basis van deze informatie worden toepassingen gebouwd, zoals kaartmateriaal en routeplanners. Iedereen kan er aan meewerken, het invoeren en aanpassen van de informatie steunt volledig op vrijwilligers.

Vrij beschikbaar en vrij bewerkbaar betekent dat iedereen de geografische informatie mag gebruiken op voorwaarde dat de bron word genoemd en aanpassingen onder dezelfde voorwaarden beschikbaar worden gesteld.

Snel een indruk krijgen van wat er met OpenStreetMap informatie kan? Druk dan op de knop "toon kaart" in de rechter bovenhoek. De kaart wordt wereldwijd aangeboden op de officiële website openstreetmap.org

Succes,

Groetjes.
 
Ik ben een tijdje geleden op zoek geweest van detailkaarten van cappadocië en er is mij verteld dat het Turkse leger niet wil dat gedetailleerde kaarten vrij verkrijgbaar zijn.

M.a.w, die zijn er dus niet.

Voor de Lycian way zit in het boekje van Kate Clow wel een heel bruikbare set kaarten.
 
Volgens mij heb ik de Garminkaart van turkije wel ergens liggen, ik zal eens kijken of ik een openbare versie heb, dan zal ik 'm op mijn dropbox knallen
 
Yup gevonden... Het schijnt idd een Openstreetmap achtige versie te zijn Er staan weinig wandelpaden op maar wel contourlijnen per 10m. Kan je dus prima op navigeren. Er is niet veel beters dan deze versie verkrijgbaar. Turkije is nogal zuinig op zijn topomateriaal vanwege hoegenaamde nationale veiligheid. Hij is nu aan het uploaden op dropbox. Linkje volgt nog wel. Ik heb er ook maar wat Lycianway WP en tracks ingezet, ik mis alleen dag 22A nog, ik zat op mij wikiloc download limiet. Die moet je zelf nog even toevoegen dan aan de GPX die erbij zit.
 
helemaal te gek zeg, dank je.

kan je me vertellen hoe je dat in je garmin krijgt, want daar heb ik helemaal geen ervaring mee.
wel dvd en micro sd kaarten, maar verder niet helaas…..
alvast bedankt…
 
Gewoon de boel downloaden. Je krijgt een .img file. Die kopieer je naar een microSD die je dan in de GPS kan doen. Wel in een directory zetten die Garmin heet anders ziet de GPS de kaarten niet.

O ja welke GPS heb je? Dat kan namelijk nog wat uit maken. Als je een oud model hebt dan kan deze GPS wellicht niet overweg met meerdere kaarten op een SD en moet de .img ook een vaste naam hebben. Maar daar komen we wel aan toe om dat uit te leggen als je zo'n oud ding hebt.

De GPX file kopieer je naar een subdirectory genaamd GPX onder de directory Garmin.

Als je de SD aansluit op je compu kan je de boel ook zien in Basecamp.

Voor de downloadlink zie je PB
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan