turkije


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
J

jeromba

Guest
Onlangs las ik in een trektochtenboek over een stel landgenoten van jullie(nederlanders dus) die een tocht gedaan hadden in Turkije, in de streek ten zuiden van Antalia. Wie heeft er ervaring aldaar of kan er informatie over kwijt? Het lijkt me een prachtige streek!! :)
 
aloha Jeromba,

Inderdaad een prachtige streek. Ik ben daar zelf geweest van 21 december 2003 t/m 3 januari 2004. Ik heb daar een trekking gemaakt over het laatste stuk van de Lycian Way. Dit is een LAW die min of meer parallel loopt aan de kust van het gebied dat je beschrijft. In principe is daar van alles mogelijk. Je hebt luxe resorts voor de zonaanbidder met op kort afstand eenvoudige agrarische gemeenschapjes. De kuststreek is zeer heuvelachtig met daar direct aangelegen bergen die richting de 2000m gaan met daar weer achter toppen van boven de 3000m. Een ruig en onherbergzaam terein waar alleen de geiten en hun hoeders komen. Openbaar vervoer is op zijn turks goed geregeld. Verder heb je vooral langs de kust veel archeologisch interessante plaatsen, mede doordat de streek al ruim 5000 jaar bewoond is.

Indien je meer info wil kun je deze vinden op de volgende link: http://www.stpaultrail.com/index.html. Kate Clow is de persoon die de beide LAW's heeft op- en uitgezet. Het is een vriendelijke Britse dame die grote delen van het jaar in Antalya woont. Je kunt persoonlijk contact met haar opnemen en je krijgt altijd een antwoord.

groet
Richard

- gaat daar graag nog een keer naar toe!
 
Ben in oktober er 2,5 week doorheen getrokken. Het is inderdaad een prachtige en zeer gevarieerde omgeving. En je kan er prima op houtvuurtjes koken. Waterfilter meenemen, is wel aan te raden. Kwam voor dat je water uit een poeltje haalde, in de voor de rest droge rivier (oktober is 1 van de laatste maanden voor het regen seizoen begint). De mensen zijn er supervriendelijk: meerdere keren fruit van mensen meegekregen.

groet Ferdinand
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan