tweedaagse trekking


Hey iedereen,
Ik zou binnenkort heel graag een tweedaagse trekking willen doen met het gezin en onze twee honden.
Dit wil zeggen mijn vrouw en mezelf met één hond, mijn oudste zoon en zijn vriendin met de tweede hond.
Gezien het voor mijn vrouw een kennismaking is met hiken en in een tent slapen wil ik het zo aangenaam en vlot als mogelijk laten verlopen.
Ik zit te denken een lus (auto achterlaten en terug oppikken) te maken aan de hand van de wandelknooppunten van de Kempense Heuvelrug. Ik zou het aantal km's per dag onder de 15 willen houden en dan overnachten op een camping, trekkershut,...
Heeft er iemand voorstellen of ervaringen met de Kempense Heuvelrug?
Ik wil ook heel graag andere ervaringen horen over dergelijke tocht
Alle andere voorstellen in wandelgebieden tussen Antwerpen en Zuid Nederland zijn welkom.
In ieder geval bedankt voor de reactie.
Groeten
Marc
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


In de streek tussen Antwerpen en Bergen op Zoom zijn schitterende tochten te lopen.
Denk eens aan een tocht met overnachting op de camping in Heimolen, Bergen op Zoom met op een paar km afstand de jeugdherberg Klavervelden. Mocht het gieten van de regen kan je daar naar toe uitwijken, iets wat voor je vrouw waarschijnlijk het verschil gaat uitmaken tussen "dat was ondanks het weer toch een leuk weekend" en "bekijk jij het voortaan maar met je rare fratsen"
Je zou in Putte kunnen starten, en dan via Huijbergen naar Bergen op Zoom toe. Net ten zuiden van Bergen op Zoom liggen die camping en de jeugdherberg.
Je loopt dan bijna volledig door de bossen maar met halverwege een terrasje (Huijbergen) en daar een klein stukje asfalt.
Mocht je dat iets lijken kan ik je met verdere details en evt een kaart helpen

Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hi,

Ik heb met de hond een wandeling gemaakt van Dalfsen via Ommen naar Marienberg (hond is ondertussen wijlen). Beetje door de bossen en af toe een stukje langs de Overijselse vecht. Voordeel is dat je in de buurt van het spoor blijft en met de trein terug kunt naar de auto. Ook kan je eventueel de route verder of korter laten verlopen. Persoonlijk vind ik dit leuker als een lusje lopen.
In de rest van Nederland kan je ook NS wandelingen maken. Deze lopen van station naar station en die kan je aan elkaar rijgen, net als de knooppunt routes.

Camping in Ommen kon je toen prima met de hond terecht. Ik had toen een Vaude mark2. klein tentje met klein voortentje. De hond op een half isomatje in de voortent was het idee, maar dat vond hij kennelijk niet, want hij kroop constant in de binnentent en lag tenslotte op onze benen.
Ook een lang touw en een extra haring meenemen, om de hond op de camping vast te leggen.

Ook mooi om van Valkenburg via Schin-op-geul naar Gulpen te lopen. Heel mooi gebied (maar wel wat drukker op toeristische dagen). In begin kan je nog met de trein terug, maar verderop moet je de bus nemen. Campings genoeg in deze omgeving, maar in hoogseizoen wel gauw vol.

Succes,
 
Lus lopen of aaneengesloten route? Ik en mijn vrouw lopen altijd tegenwoordig met onze kleine kinderen. Wij zijn begonnen met het lopen van lusjes om iedere dag weer terug te komen bij de auto door het aan een stuk reigen van lusjes krijg je toch een aaneengsloten route. Later bedacht ik de volgende truc zonder lusjes:
Neem een vouwfiets mee of een fiets op een fietsdrager. Zet deze fiets op het einde van je (dag)tocht en rijdt terug naar je startpunt. Zo kan je op het einde van je (dag)route. De auto weer opppikken. Dit is ook een makkelijke methode als je meer zooi bij je hebt dan je lief is om te tillen. Zonder lusjes kan je dan toch een echte aaneengesloten trektocht maken.

Wij hebben zelf toentertijd de GR5 gelopen vanaf Bergen Op Zoom naar Maastricht
 
Behalve via het wandelknooppuntennetwerk, kun je ook gebruik maken van de LAW-routes of Streekpaden. Die zijn aangegeven en er zijn ook boekjes van met daarin tevens overnachtingsmogelijkheden en buslijninformatie. Erg gemakkelijk. Je hoeft alleen even te bellen of de camping plaats heeft voor trekkers (behalve SVR meestal wel).
Kijk eens op: www.wandelnet.nl.

Saskia
 
Als zowel het wandelen als kamperen de eerste keer is, zou ik gewoon de auto op een camping neerzetten, en met een dagrugzak een dagwandeling weer terug naar de camping maken. Een rondje lopen of een rondje maken met het OV.

Plekken zijn er genoeg te vinden, hangt ook af van jullie voorkeuren voor bos, hei, polder, zee enz.

grtz
Henk
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan